Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Marc Márquez nyerte a MotoGP™ idei BMW M Különdíját

A kétkerekű versenysportok királykategóriájában ismét a huszonhárom esztendős spanyol versenyző érte el az időmérő edzések legjobb összesített eredményét, amellyel immáron sorozatban negyedik alkalommal hódította el a száguldó széria BMW M Különdíját. Az új csúcstartó a Valenciában megrendezett szezonzáró futamon vette át nyereményét, a BMW M2 Coupé modellt.

F87
·
BMW M modellek
·
M2
·
Official Car of MotoGP
·
Sport
·
Motorkerékpár sportok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~75,38 KB)
  
Photos(3x, ~5,45 MB)

A kétkerekű versenysportok királykategóriájában ismét a huszonhárom esztendős spanyol versenyző érte el az időmérő edzések legjobb összesített eredményét, amellyel immáron sorozatban negyedik alkalommal hódította el a száguldó széria BMW M Különdíját. Az új csúcstartó a Valenciában megrendezett szezonzáró futamon vette át nyereményét, a BMW M2 Coupé modellt.

Marc Márquez motorsport-történelmet írt a MotoGP™ szezonzáró versenyhétvégéjén: a 2016-os idény tizenhét futamának időmérő edzésein ismét a huszonhárom esztendős spanyol pilóta érte el a legjobb összesített eredményt, amellyel sorozatban negyedik alkalommal nyerte el a széria hőn áhított BMW M Különdíját – ezúttal egy Long Beach fantázianévre keresztelt kékmetál színű BMW M2 Coupé modellt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 185 gramm / km). A MotoGP™ versenyszezonjait szervező Dorna Sports hosszú távú partnereként a BMW M divízió 2003 óta minden évben egy négykerekű trófeával tünteti ki az aktuális sorozat legjobb összesített időmérő-eredményét produkáló pilótáját, az idei BMW M Különdíj így már a tizennegyedik a kétkerekű versenysportok királykategóriájában. Akárcsak a világbajnoki címért folyó küzdelem esetében, úgy a BMW M Különdíjért is minden egyes versenyhétvégén pontokat gyűjtenek a pilóták, a szezon végén pedig az a versenyző nyeri el a négykerekű díjat, aki a futamok időmérőin a legjobb összesített eredményt érte el. Az idei BMW M Különdíjat a valenciai szezonzáró futamon adta át Marc Márqueznek Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója és Frank van Meel, a BMW M divízió elnöke.

Azáltal, hogy egymás után négyszer elnyerte a sorozat BMW M Különdíját, Marc Márquez a különleges kitüntetés egyedüli csúcstartójává lépett elő: miután 2013-ban a BMW M Különdíj első újoncaként hódította el a nívós kitüntetést, 2014-es ismétlésével és 2015-ös győzelmével az első olyan MotoGP™-pilótává vált, aki háromszor egymás után képes volt elnyerni a négykerekű trófeát. Most pedig, hogy 2016-ban negyedik győzelmét is bezsebelte, a spanyol pilóta a legtöbb BMW M Különdíjat elnyert versenyzővé lépett elő.

A BMW M2 Coupé idén januárban, a Detroitban megrendezett 2016-os Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon ünnepelte világpremierjét és egy csapásra lenyűgözte a nemzetközi szcénát. A BMW M divízió nagyteljesítményű sportkupéja ezt követően a MotoGP™ hivatalos biztonsági autójaként is szolgálatba állt, hogy a versenypályákon is bebizonyíthassa kvalitásait. Az idei BMW M Különdíjat sportos kupé-sziluett, erőtől duzzadó vonalvezetés és vezetőre összpontosító utastér-kialakítás jellemzi, miközben meghajtásáról egy M TwinPower Turbo technológiával felvértezett soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, 370 lóerő maximális teljesítménnyel. A vérpezsdítően sportos, minden vezetési szituációban letaglózó menetdinamikáért a Drivelogic-kal dolgozó BMW M duplakuplungos automataváltó (M DCG) felel, álló helyzetből mindössze 4,3 másodperc alatt gyorsítja 100 km/órás sebességre a BMW M divízió legkisebb gyermekét. A sportkupé lendületes karosszéria-kialakítását számos egyéb kiegészítő fokozza tovább.

„Rendkívül nagy büszkeséggel tölt el, hogy idén is el tudtam nyerni a BMW M különdíját” – mondta Marc Márquez a valenciai díjátadón. „Ezért a trófeáért különösen nagy harc folyik közöttünk minden évben, az újabb siker így kimagaslóan fontos nekem. Miközben lassan azon is el kell gondolkodnom, hogy merre bővítsem tovább a garázst. Nagyon várom már, hogy a BMW M2 Coupé volánja mögé üljek, ugyanakkor lesz otthon egy kis „meccs” a slusszkulcsért: édesanyám és a bátyám, Alex is kinézte már magának a BMW M2 Coupé-t” – tette hozzá a spanyol pilóta.

„Gratulálunk Marc Márqueznek az újabb sikerhez, amellyel az évtizedes tradíciót ápoló BMW M Különdíj történetének egyedüli csúcstartójává lépett elő” – nyilatkozta Carmelo Ezpeleta, a Dorna Sports vezérigazgatója. „A tény, hogy idén immáron sorozatban tizennegyedik alkalommal adtuk át versenyzőinknek a rendhagyó különdíjat, újfent a BMW M divízióval megkötött szoros, elkötelezett partnerségünket nyomatékosítja. Az évek során a BMW M Különdíj a MotoGP™ versenyszériáinak meghatározó alappillérévé vált, és nagyon várjuk már, hogy jövőre, a tizenötödik különdíj átadásával egy kisebb mérföldkőhöz érkezzünk” – fogalmazott a vezérigazgató.

„Marc Márquez a MotoGP™ történetének első versenyzője, akinek négyszer sikerült elhódítania a BMW M Különdíjat – ráadásul egymás után. 2013 óta hiba nélkül bizonyítja kiválóságát és megkérdőjelezhetetlen tehetségét, egy rendkívül erős mezőnyben. Gratulálunk Marc Márqueznek, hogy lenyűgöző időmérő-teljesítményével újabb történelmi sikert ért el” – vette át a szót Frank van Meel, a BMW M divízió elnöke. „A BMW M Különdíj kivételes jelentőséggel bír a Dorna Sports-szal ápolt partnerségünk tekintetében, hiszen fontosnak tartjuk, hogy évről évre elismerjük a sorozat legkiválóbb pilótáját. A BMW M Különdíjat minden évben különös gonddal választjuk ki és ügyelünk rá, hogy a nyeremény egy maximálisan egyedülálló sportautó képében öltsön testet. A teljesítmény, a menetdinamika és az agilitás káprázatos egységével a vadonatúj BMW M2 Coupé a világ minden táján lenyűgözte a rajongókat, és mint ilyen, biztosak vagyunk benne, hogy Marc Márquez is hatalmas élményre talál majd a nagyteljesítményű kupé volánja mögött” – mondta Frank van Meel.

Marc Márquez mellett a MotoGP™ öt pilótája büszkélkedhet BMW M Különdíjjal: Valentino Rossi és Casey Stoner három alkalommal, Jorge Lorenzo kétszer, míg Sete Gibernau és Nicky Hayden egyszer hódította el a négykerekű trófeát.

A MotoGP™ hivatalos biztonságiautó-flottájáról, a BMW M divízió MotoGP™-szerepvállalásának részleteiről és a BMW M Különdíjért zajló versenyről további információkat talál a   www.bmw-m-safetycar.com  weboldalon.

A BMW M divízió

A BMW M divízió (BMW M GmbH) a BMW AG teljes körű leányvállalata. Öt területre kiterjedő termék- és szolgáltatáskínálatával (BMW M modellek, BMW M Performance modellek, BMW Individual, M Sports Opciók és Csomagok, illetve BMW Group Driving Experience), valamint biztonsági, veszélyhelyzet-kezelési és speciális célú járműveivel a BMW M divízió azon ügyfelek különleges igényeinek kielégítésére törekszik, akik nem kötnek kompromisszumokat sem a teljesítmény, sem az exkluzivitás, sem pedig az egyénre szabhatóság terén. A vállalatot 1972-ben alapították Münchenben, BMW Motorsport GmbH néven. Az M betű azóta világszerte a versenysportban elért sikerek és a közutakra tervezett nagyteljesítményű sportautók szimbólumává vált.

 

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés