Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Vadonatúj mobilitási szolgáltatásokkal érkezik Brooklynba a ReachNow, a BMW Group autómegosztó innovációja

A washingtoni Seattle és az oregoni Portland után a New York-i városrész harmadikként csatlakozik a vállalatcsoport legkorszerűbb autómegosztó innovációjába, miközben a felhasználói élményt minden korábbinál összetettebb, maximálisan személyre szabott mobilitási szolgáltatások emelik új szintre.

Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~93,68 KB)
  
Photos(1x, ~7,25 MB)

A washingtoni Seattle és az oregoni Portland után a New York-i városrész harmadikként csatlakozik a vállalatcsoport legkorszerűbb autómegosztó innovációjába, miközben a felhasználói élményt minden korábbinál összetettebb, maximálisan személyre szabott mobilitási szolgáltatások emelik új szintre.

Hamarosan New York Brooklyn városrészére is kiterjeszti működési területét, a BMW Group prémium autómegosztó szolgáltatása, a ReachNow újabb metropoliszban teszi elérhetővé ügyfelei számára a minden tekintetben személyre szabott mobilitás opcióit. Mindezzel párhuzamosan a ReachNow négy vadonatúj, kísérleti jelleggel bevezetett mobilitási szolgáltatása a személyre szabott utazás új dimenzióját is életre hívja, amely a saját igények szerint alakított mobilitás lehetőségét nyitja meg a felhasználók előtt.

A ReachNow még az idei évben megkezdi kísérleti jelleggel bevezetett mobilitási szolgáltatásai átfogó tesztelését, amelyek segítségével a felhasználók már sofőrrel együtt is kérhetik a járműparkba állított egyes BMW modelleket, az előre egyeztetett időpontokra és helyszínekre pedig különleges járműveket is kibérelhetnek – akár öt teljes napon át. Azon MINI-tulajdonosok pedig, akik távollétükben is kamatoztatnák négykerekű kedvencük képességeit, a forradalmi autómegosztó szolgáltatáson keresztül bérbe is adhatják járművüket. A ReachNow mindezeken felül egy vadonatúj lakossági szolgáltatást is bevezet, amely egy komplett autóflotta kibérlését teszi lehetővé, kizárólagos helyszíni rendelkezésre állással emelve minden korábbinál magasabb szintre a személyes mobilitás kényelmét.

„A BMW Group idén ünnepli fennállása századik évfordulóját, és biztos vagyok benne, hogy az iparág az elkövetkezendő tíz-tizenöt évben több változáson megy majd keresztül, mint az elmúlt egy évszázadban összesen. Rendkívüli várakozásokkal tekintünk a jövőbe, hogy kiaknázhassuk a mobilitás gyökeres átalakulásában rejlő kivételes lehetőségeket, a ReachNow térnyerése pedig nagyszerű példaként szolgál arra, hogy miként formáljuk egyre fenntarthatóbbá a nagyvárosok élettereit. Maximálisan személyre szabott, minden tekintetben a felhasználók igényeihez alkalmazkodó mobilitási szolgáltatásainkkal minden korábbinál átfogóbb hangsúlyt fektetünk ügyfeleinkre” – fogalmazott Peter Schwarzenbauer, a BMW AG igazgatótanácsának MINI, BMW Motorrad és Rolls-Royce márkákért, valamint vevőszolgálati részlegért felelős tagja. „A ReachNow égisze alatt bevezetett négy kísérleti mobilitási szolgáltatásunk eközben azt bizonyítja, hogy Strategy NUMBER ONE > NEXT vállalati stratégiánk már most számos szállal kapcsolódik mindennapjainkhoz” – tette hozzá.

A kísérleti jelleggel bevezetett négy vadonatúj mobilitási szolgáltatás a ReachNow okostelefon-alkalmazásán keresztül lesz elérhető – az iparágban először –, a személyes mobilitás valaha átélt legátfogóbb választási szabadságát kínálva a vállalatcsoport ügyfeleinek. A BMW Group a ReachNow egyes működési területein a következő négy kísérleti szolgáltatást vezeti be:

Ride (Sofőrszolgáltatás és menetrend): A ReachNow ügyfelei már sofőrrel együtt is kibérelhetik a járműflotta egyes BMW modelljeit, utazásaikat pedig jó előre megtervezhetik, legyen szó akár alkalmi, akár rendszeresen igényelt útról. A felhasználó igényeihez maximálisan alkalmazkodó Ride szolgáltatás 2016. december 8-án indul el kísérleti jelleggel Seattle-ben, majd a funkciót a kezdeti tesztidőszak után a ReachNow egy újabb kiegészítő szolgáltatással bővíti: az autómegosztó szolgáltatás ügyfelei eszerint arra is lehetőséget kapnak majd, hogy az utastéri hőmérséklet és a zeneszámok tekintetében is személyre szabják a kibérelt autót, a még pihentetőbb utazást pedig teljes körű „csendes mód” segíti majd. Az alkalmi és rendszeres utazásokat egyesítő bérlési menetrend 2017 elejétől lesz elérhető a ReachNow felhasználói számára. Azon ügyfelek, akik részt kívánnak venni a kísérleti projektben, kérjük, hogy a ride@reachnow.com e-mail címen jelezzék szándékukat.

Fleet Solutions (Flottaszolgáltatás): A ReachNow exkluzív flottaszolgáltatása minden korábbinál magasabb szintre emeli a lakossági ügyfelek mobilitási kényelmét. A flottaszolgáltatás keretein belül a prémium minőségű BMW 3-as sorozat és a hosszú távon fenntartható BMW i3 különféle modellváltozatai érhetők el, amelyek a bérlés időtartama alatt mindvégig a felhasználók rendelkezésére állnak, flottában várakozva a lakóépületek, irodák, komplexumok és szállodák előtt, bármerre is vezessen az út. A ReachNow flottaszolgáltatása 2016. december 8-án indul el kísérleti jelleggel a LEED® környezetbarát épülettervezési társaság arany tanúsítványával kitüntetett New York-i „The Solaire” ökoház lakóinak részvételével.

Reserve (Foglalás): A ReachNow azon ügyfelei, akik hosszabb utazásokra szeretnék igénybe venni a járműparkban rendelkezésre álló gépkocsikat, a szolgáltatás okostelefon-alkalmazásán keresztül ezt is néhány gombnyomással elintézhetik. A hosszabb időtartamú járműbérlést maximum öt napot felölelő idő-intervallumban engedélyezi a rendszer, a kívánt modell hosszabb használatának egyedi árképzését pedig az alkalmazás minden esetben azonnal kiszámolja. Hogy a hosszabb utazásokat még kényelmesebbé tegye, a ReachNow a több napra szóló járműbérlést igénylő ügyfelei számára különleges modell használatba vételét is lehetővé teszi, amely a kívánt időpontban az előre megbeszélt helyszínen várja az utasokat. A ReachNow foglalási szolgáltatása 2017 elején indul el kísérleti jelleggel Seattle-ben. Azon ügyfelek, akik részt kívánnak venni a kísérleti projektben, kérjük, hogy a reserve@reachnow.com e-mail címen jelezzék szándékukat.

Share (Megosztás): Azon MINI-tulajdonosok, akik távollétükben is kamatoztatnák négykerekű kedvencük képességeit, a forradalmi autómegosztó szolgáltatáson keresztül bérbe is adhatják járművüket. A ReachNow kísérleti jelleggel életre hívott megosztási szolgáltatásához azon MINI-tulajdonosok csatlakozhatnak, akik 2016-os vagy 2017-es modellévű MINI modellt vásároltak. Ezek a járművek minimum kétnapos időtartamra bérelhetők ki. A szolgáltatás 2016. december 15-én indul el kísérleti jelleggel Seattle-ben.

A washingtoni Seattle és az oregoni Portland után New York Brooklyn városrésze harmadikként csatlakozik a ReachNow autómegosztó szolgáltatásba, amellyel a BMW Group legkorszerűbb mobilitási innovációja az Egyesült Államok keleti partvidékén is bemutatkozik. Brooklyn folyamatosan nyüzsgő kultúrájának, lakói környezettudatos életszemléletének és fejlett tömegközlekedésének köszönheti a ReachNow megérkezését. A forradalmi autómegosztó szolgáltatás a New York-i metró- és buszhálózat tökéletes kiegészítőjeként működik majd, maximális rugalmasságával elégítve ki Brooklyn lakóinak mobilitási igényeit.

Így működik a ReachNow

A ReachNow a BMW Group legújabb, legkorszerűbb és leggyorsabb mobilitási szolgáltatása, amely a rugalmas és spontán autómegosztás alapelve szerint már több mint 32 000 felhasználóval büszkélkedhet. A washingtoni Seattle-ben és az oregoni Portlandben működő ReachNow járművei az elmúlt néhány hónap során összesen nem kevesebb, mint 1,1 millió kilométert tettek meg. A BMW Group a prémium színvonalú autómegosztó szolgáltatást úgy építette fel, hogy az a saját autó birtoklásának kényelmével szolgáljon, miközben a prémium színvonalú járműpark sokkal szélesebb csoportok számára megfizethető, a regisztráció pedig mindössze néhány percet vesz igénybe. A ReachNow okostelefonokra fejlesztett alkalmazásának letöltése után a szolgáltatás üzemeltetői átlagosan kettő perc alatt jóváhagyják az új felhasználók regisztrációs kérelmét. A forradalmi autómegosztó szolgáltatás 3-as BMW-kből és MINI Clubman modellekből álló flottával érkezik meg Brooklynba, Seattle és Portland bővítés előtt álló járműparkjában pedig jelenleg összesen közel 800 darab BMW i3, BMW 3-as sorozat, MINI Cooper és MINI Clubman teljesít szolgálatot. A ReachNow felhasználói egyetlen regisztrációval mindhárom városban hozzáférhetnek a flotta bármelyik modelljéhez.

Az ügyfelek a ReachNow okostelefon-alkalmazásán keresztül kikereshetik és lefoglalhatják a hozzájuk legközelebb parkoló autót, de ha épp szabad, előzetes egyeztetés nélkül, spontán is beülhetnek a kiszemelt modellbe. Használat után elegendő az autót egy nyilvános parkolóhelyen hagyni, ahol a szolgáltatás többi felhasználója is könnyedén rátalál a járműre.

A ReachNow járműflottáját egységes díjszabás szerint vehetik igénybe a regisztrált ügyfelek: használat közben a rendszer percenkénti 49 centet, parkolás közben pedig percenkénti 30 centet számol fel. Az egyszeri, örök érvényű regisztráció díja 39 amerikai dollár. Az árak a járműhasználat összes alap költségét magukba foglalják, így a biztosításokat, az üzemanyagot, az adókat és a különféle díjakat is (például közterületi parkolás, autópálya-használat). A ReachNow okostelefon-alkalmazása minden elképzelhető bérleti konstrukció esetén azonnal kiszámolja és előre mutatja a járműhasználat felmerülő költségeit, legyen szó akár néhány perces utazásról vagy akár öt napon át tartó bérlésről. Az alkalmazás az App Store-ban (iPhone) és a Google Play-en (Android) egyaránt elérhető.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés