Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A MINI a hosszú távú értéktartás kétszeres bajnoka

A németországi újautó-piac legfrissebb értéktartási rangsorán a brit prémiumgyártó ismét duplázott: a MINI One a kisautók mezőnyében, a MINI One Clubman pedig a kompakt szegmensben aratott diadalt.

MINI Clubman
·
Háromajtós MINI
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,6 KB)
  
Photos(2x, ~10,81 MB)

A németországi újautó-piac legfrissebb értéktartási rangsorán a brit prémiumgyártó ismét duplázott: a MINI One a kisautók mezőnyében, a MINI One Clubman pedig a kompakt szegmensben aratott diadalt.

Vadonatúj MINI modellt vásárolni különösen megtérülő befektetés, hiszen a sokoldalú brit márka nem csupán vérpezsdítő vezetési élményt, egyedülálló stílust és prémium minőséget, de kivételesen magas értéktartást is garantál. A MINI autói már évek óta győztes pozíciót foglalnak el a Focus Online német hírportálon közzétett értéktartási tabella élén, a legfrissebb rangsorban pedig ismét két kategóriában diadalmaskodnak. A háromajtós MINI One (maximális teljesítmény: 75 kW / 102 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,7 – 4,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 109 – 111 gramm / km) a kisautók mezőnyében, míg a MINI One Clubman (maximális teljesítmény: 75 kW / 102 lóerő; átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,1 – 5,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 119 – 124 gramm / km) a kompakt szegmens járművei között kínálja a legalacsonyabb értékvesztési mutatót. Az aktuális listát a németországi Saarbrücken városban székelő Bähr & Fess Forecasts piackutató intézet átfogó vizsgálatának eredménye alapján állították össze. A szervezet azt vizsgálta meg, hogy a Németországban kapható új autók négy év elteltével mennyit veszítenek újkori értékükből.

Sokszínűségüket és töretlen népszerűségüket figyelembe véve a MINI két értéktartási bajnokában minden képesség megvan ahhoz, hogy a használtautó-piacokon is kimagasló érdeklődésnek örvendjenek. A piackutató szakértők elemzése szerint a háromajtós MINI One négy év múltán újkori árának 56,5 százalékát éri majd, amellyel a Focus Online német hírportálon közzétett legfrissebb értéktartási rangsor prémium kisautói között abszolút első helyet ért el. Tekintve, hogy a modell már évek óta büszkélkedhet ezzel a címmel, az elemzők által levont konklúzió közel sem olyan meglepő. „A MINI One kiváló befektetés” – írták.

A MINI One Clubman eközben még háromajtós testvérénél is jobb eredményt ért el: a piackutatók felmérése szerint a modell négy év után újkori árának nem kevesebb, mint 58 százalékát éri majd. A négy oldalsó ajtóból, a kettéosztott csomagtérajtóból és a variálható utastérből álló kombi karosszéria-koncepció modern újraértelmezése első ízben jelent meg a kompakt járműkategóriában, amellyel a Focus Online közleménye szerint „azonnal elfoglalta helyét a győztesnek járó trónon.”

A Focus Online német hírportálon közzétett aktuális lista tizenhat járműkategóriában hirdette ki a németországi újautó-piac legkiemelkedőbb szereplőit. A mélyreható elemzés során a szakemberek az adott modell vételárán és a jármű tulajdonságain túl a márka piaci helyzetét és arculatát, az autó összehasonlító teszteken és ügyfél-elégedettségi felméréseken elért teljesítményét, a konkurens termékek várható minőségbéli fejlődését és az autópiac megjósolható irányait is számításba vették. A vadonatúj autót kereső ügyfelek végső döntésében rendkívül fontos tényezőként játszik szerepet az egyes modellek előzetes értékállósági elemzése, hiszen az értékcsökkenés jelentős gazdasági szempont. A MINI vadonatúj modellgenerációja így nem csupán lélegzetelállító vezetési élményével és páratlan hatékonyságával kedveskedik az ügyfeleknek, de kategóriaelső értéktartásával is.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés