Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Motorsport-hangulat az első osztályon: az új BMW 5-ös limuzin BMW M Performance kiegészítői

A típus-specifikus kiegészítők lendületesebb menetteljesítménnyel és exkluzív kisugárzással ruházzák fel a felső-középkategória legsportosabb és leginnovatívabb modelljét.

BMW
·
Tartozékok
·
5-ös sorozat
·
Brands
·
BMW M Performance modellek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~79,32 KB)
  
Photos(15x, ~41,91 MB)

A típus-specifikus kiegészítők lendületesebb menetteljesítménnyel és exkluzív kisugárzással ruházzák fel a felső-középkategória legsportosabb és leginnovatívabb modelljét.

Az új BMW 5-ös limuzin a vezetés élményének és kényelmének szimbóluma, amely a modernkori mobilitás minden kihívásán felülkerekedik. A felső-középkategória legdinamikusabb és leginnovatívabb üzleti limuzinja 2017 februárjában érkezik meg az utakra. Néhány héttel később a paletta BMW M Performance modellje, a BMW M550i xDrive is bemutatkozik, amellyel párhuzamosan elérhetővé válnak azon BMW M Performance kiegészítők is, amelyeket az ügyfelek az új BMW 5-ös limuzin bármelyik modellváltozatához megvásárolhatnak. Az utólagosan felszerelhető kiegészítőket a BMW M GmbH kifejezetten az új BMW 5-ös limuzin adottságai szerint fejlesztette ki. A hajtáslánc, a futómű, az aerodinamika és az utastér terén elérhető extrafelszereltségi opciók nem csupán az új 5-ös BMW dinamikus kisugárzását, de rugalmasságát és sportos hangulatát is fokozzák.

Az új BMW 5-ös limuzin piaci bevezetésétől azonnal elérhető BMW 540i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,5 – 6,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 149 – 159 gramm / km)* és BMW 540i xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,9 – 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 159 – 169 gramm / km)* modellpáros számára a BMW M Performance teljesítménynövelő csomag is megrendelhető, amely plusz 15 kW-tal / 20 lóerővel és 50 Nm nyomaték-többlettel 265 kW-ra / 360 lóerőre, illetve 500 Nm-re növeli a soros hathengeres benzinmotor maximális teljesítményét és csúcsnyomatékát. A teljesítménynövelő opció anélkül fokozza a hajtáslánc gázreakcióját, gyorsulási képességét és tolóerejét, hogy az bármiféle hatással lenne a modell üzemanyag-fogyasztására és károsanyag-kibocsátására. A többlet-teljesítménynek a csomag részeként erőteljes hangorkánt kínáló sport kipufogórendszer ad hangot. A BMW M Performance sport kipufogórendszerhez krómozott és szénszálból készült kipufogóvégek is elérhetők.

A BMW 540i, BMW 540i xDrive, BMW 530i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,5 – 5,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 126 – 136 gramm / km)* és BMW 530i xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,0 – 6,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 137 – 147 gramm / km)* modellekhez a BMW M Performance sport kipufogórendszer különálló opcióként is elérhető. Az erőteljes hangzás mellett a rozsdamentes acélból készült sport kipufogórendszer a modell lendületes vonalvezetésének látványos lezárásaként is szolgál, a kör vagy trapéz alakú kipufogóvégek ugyanis motorváltozattól függően krómozott vagy szénszálból készült kivitelben is elérhetők.

Az új BMW 5-ös limuzin dízelmotorral hajtott változataihoz a bajor gyártó olyan BMW M Performance sport kipufogórendszert kínál, amely dízelmotorra épülő hajtáslánchoz tervezett Active Sound rendszerrel gondoskodik a sportos hangzásról. Az ugyancsak rozsdamentes acélból készült csövezést ez esetben is kör vagy trapéz alakú kipufogóvégek zárják, amelyeket az ügyfelek motorváltozattól függően krómozott vagy szénszálból készült kivitelben is megrendelhetnek. A trapéz alakú kipufogóvég az új BMW 5-ös limuzin mindegyik motorváltozatához különálló opcióként is elérhető.

2017 nyarától a BMW 530d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,5 – 4,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 118 – 128 gramm / km)* és a BMW 530d xDrive (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0 – 5,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 132 – 142 gramm / km)* modellpároshoz is elérhetővé válik a BMW M Performance teljesítménynövelő csomag, amely plusz 20 kW-tal / 27 lóerővel és 30 Nm nyomaték-többlettel 215 kW-ra / 292 lóerőre, illetve 650 Nm-re növeli a soros hathengeres dízelmotor maximális teljesítményét és csúcsnyomatékát. A többlet-teljesítménynek köszönhetően a két modell intenzívebb gyorsulásra és rugalmasabb menetdinamikára képes, miközben a megnövekedett teljesítmény sem az üzemanyag-fogyasztásra, sem pedig a károsanyag-kibocsátásra nincs hatással.

A lendületes menetteljesítményhez és a precíz vezethetőséghez azonban nem csupán sportos teljesítmény-leadásra, de megerősített fékrendszerre is szükség van. A BMW M Performance sport fékrendszer a kivételesen intenzív hőterhelésnek is ellenáll, miközben még a legdinamikusabb vezetési szituációkban is mindvégig kiszámítható, pontosan adagolható és állandó erejű lassulást garantál. A BMW M Performance sport fékrendszer az első kerekek mögött kikönnyített, lyuggatott, belső szellőzésű féktárcsákat és alumíniumból készült négydugattyús féknyergeket, a hátsó tengelyen pedig egydugattyús úszónyergeket kínál. A BMW M Performance sport fékrendszer a vörösre fényezett féknyergekről azonnal felismerhető.

Az új BMW 5-ös limuzinhoz elérhető széleskörű BMW M Performance termékpalettán mindezeken felül sport futómű is megtalálható, amelynek a 20 coll méretű, duplaküllő-dizájnú BMW M Performance könnyűfém keréktárcsák is részei. A súlycsökkentett, kovácsolt keréktárcsák teljes Orbit Grey aszfaltszürke és kéttónusú árnyalatban is megrendelhetők. Utóbbi esetben matt fekete és felcsiszolt küllőpárok váltogatják egymást. A kéttónusú keréktárcsák egy különleges előállítási procedúra során nyerik el végső fényüket: a matt feketére fényezett tárcsa minden második küllőpárjáról és a tárcsa pereméről lézerrel marják le a festéket, így az alumínium felület ismét láthatóvá válik. A BMW M Performance könnyűfém keréktárcsákon elöl 245/35 R20 méretű, míg hátul 275/30 R20 méretű gumiabroncsok feszülnek.

A BMW M Performance alkatrészek típus-specifikus karosszéria-kiegészítőit úgy tervezték meg, hogy azok tökéletesen passzoljanak az új BMW 5-ös limuzin kialakításához és még tovább csökkentsék a modell egyébként is páratlanul alacsony légellenállását. A BMW M Performance karosszéria-kiegészítőket gyárilag felhelyezett extraként, az M Sport felszereltségi csomag opciójaként érhetik el az ügyfelek, míg az M aerodinamikai kiegészítők utólagosan is felszerelhető tételek. A palettán megtalálható többek között az első koptató, a hátsó diffúzor és a légterelő szárny is, amelyek kivétel nélkül szénszálból készültek. A látványos karosszéria-kiegészítő opciók sorát díszítik a feketére fényezett küszöbtoldatok is, amelyek szénszálból is kérhetők. Külön kérésre a BMW a hátsó légterelő szárnyat, a hátsó diffúzort és a küszöbtoldatokat poliuretánból is elkészítheti, a BMW M Performance alkatrészek típus-specifikus karosszéria-kiegészítői azonban alapesetben ultrakönnyű szénszálból, aprólékos részletességgel készülnek.

A BMW M Performance alkatrészek típus-specifikus karosszéria-kiegészítői azon túl, hogy fokozzák a jármű sportos megjelenését, a lendületes menetteljesítményt is javítják. A palettára a szénszálból készült BMW M Performance külső visszapillantó-házak, a feketére fényezett BMW M Performance hűtőrács, a fékrendszer hűtőlevegőjének ugyancsak feketére fényezett BMW M Performance beömlő- és kivezető betétjei, az M Performance feliratot viselő küszöbmatricák és a BMW M Performance oldalsó csíkok is felkerültek.

Az utastér motorsport-hangulatáról vörös 12-órás varrással és ezüstszürke keresztöltéssel ellátott, Alcantara-borítású BMW M Performance sportkormány gondoskodik, amely a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltó esetében alumíniumból készült váltófüleket is kap. A BMW M Performance sportkormány várhatóan 2017 nyarától lesz elérhető az új BMW 5-ös limuzinhoz.

A BMW M Performance alkatrészek széleskörű palettája az eredeti BMW tartozékok része. A termékeket a bajor gyártó ügyfelei a BMW márkakereskedői hálózatán keresztül, a BMW hivatalos szervizpartnereinél és a vállalatcsoport értékesítési leányvállalatai által egyaránt elérhetik. A BMW M Performance alkatrészek egytől egyig megfelelnek a BMW Group anyaghasználattal, illetve tervezési- és kivitelezési minőséggel szemben támasztott prémium színvonalú, kompromisszumot nem ismerő követelményeinek. A gyárilag felhelyezett BMW M Performance alkatrészek mellett az utólagosan felszerelt kiegészítők sem befolyásolják az adott modell garanciális feltételeit.

*Az értékeket az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a  http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html  internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

DETROIT MOTOR SHOW.

Here you can see the webcast of the BMW Group press conference at the North American International Auto Show 2018.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés