Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Új autót kapott a DTM legfiatalabb kétszeres bajnoka

Marco Wittmann a BMW Welt központi csarnokában vehette át a BMW M Performance alkatrészekkel tökéletesített BMW M4 Coupé-t.

BMW M
·
BMW M modellek
·
M4
·
BMW
·
Tartozékok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~76,11 KB)
  
Photos(22x, ~54,01 MB)
  
Videos(1x, ~481,61 MB)

Marco Wittmann a BMW Welt központi csarnokában vehette át a BMW M Performance alkatrészekkel tökéletesített BMW M4 Coupé-t.

Több mint egy hónap telt el azóta, hogy a BMW kivételes pilótája, Marco Wittmann a Német Túraautó Bajnokság (DTM) hockenheimringi szezonzáróján második alkalommal is elhódította a sorozat egyéni bajnoki címét. A mindössze huszonhat esztendős versenyző november 18-án a BMW Welt vendége volt, ahol átvehette egyedülálló, vadonatúj cégautóját – egy BMW M Performance alkatrészekkel felszerelt BMW M4 Coupé modellt. Miután részletesen áttanulmányozta az általa összeállított sportkupé műszaki adatlapját és felszereltségi listáját, Marco Wittmann átvette az élénkzöldmetál (Java Green) fényezésű BMW M4 Coupé-t, majd mielőtt kigurult volna az utcára, a BMW Welt központi csarnokában is megtett néhány kört.

„Csodálatosan néz ki az új autóm, és igazán fantasztikus vezetni” – mondta Marco Wittmann. „Nagyon illik hozzám ez a szín, mert szeretek feltűnő autóval közlekedni az utakon. A BMW M Performance alkatrészek még tovább optimalizálják a már gyárilag is szinte tökéletes BMW M4 Coupé-t, amely egyediségével így még értékesebb lett. Nagyon köszönöm a BMW-nek, a BMW M GmbH mérnökeinek és a BMW M Performance alkatrészeket készítő divíziónak! Minden kilométert élvezni fogok benne” – tette hozzá a DTM legfiatalabb kétszeres bajnoka.

Marco Wittmann egyedi sportkupéjának sajátosságai

Marco Wittmann saját kezűleg állította össze vadonatúj cégautója extrafelszereltségi listáját, amelyre a BMW M Performance paletta szénszálból készült hátsó diffúzorát és hátsó légterelő szárnyát, valamint magasfényű feketére fényezett hűtőrács-lamelláit és küszöbtoldatait is felpakolta. Az utastérben számos elemen visszaköszön a karosszéria élénkzöldmetál (Java Green) fényezése, miközben az automataváltó előválasztó karja szénszálból, a pedálsor pedig rozsdamentes acélból készült. Az ajtók kinyitására a küszöbléceken LED-es M Performance feliratok világítanak. A BMW M Performance alkatrészeket a BMW M GmbH több évtizedre visszatekintő motorsport-szaktudására építve és az egyes BMW modellek sajátossága szerint fejlesztik ki a tervezők.

A BMW 2017 februárjában az új BMW 5-ös limuzinhoz elérhető kiegészítők széles tárházával bővíti tovább a típus-specifikus BMW M Performance alkatrészek palettáját, amely a bajor gyártó és a BMW M divízió összes modelljéhez kínál utólagosan felszerelhető kiegészítőket. A hajtáslánc, a futómű, az aerodinamika és az utastér terén elérhető extrafelszereltségi opciókat a tervezők a BMW M GmbH és a BMW Motorsport szakembereivel szoros együttműködésben fejlesztik ki, hogy azok érezhetően növeljék a vezetés élményét, még inkább kihangsúlyozzák a BMW modellek sportos kialakítását és fokozzák az utastér motorsport-hangulatát.

Négy szezon alatt két bajnoki cím

Marco Wittmann a versenypályán még a BMW M Performance alkatrészekkel felszerelt BMW M4 Coupé-nál is keményebb géppel áll rajthoz: a Red Bull BMW M4 DTM versenyautóval. A BMW M4 Coupé műszaki alapjaira épített versenyautót a BMW első ízben 2014-ben állította rajtrácsra a világ legnépszerűbb túraautó-bajnokságában, amelyben azóta is a prémium szegmens közvetlen riválisaival méri össze erejét. 2016. október 16-án, a tizennyolc futamból álló idei szezon utolsó, hockenheimringi megmérettetésén Marco Wittmann elhódította DTM-karrierje második egyéni bajnoki címét, amellyel a mindössze huszonhat esztendős pilóta lett a Német Túraautó Bajnokság történetének legfiatalabb kétszeres bajnoka, egyúttal az első BMW-pilóta, aki a sorozatban kétszer is fel tudott érni a csúcsra. Marco Wittmann első DTM-bajnoki címét 2014-ben nyerte el, ugyancsak a BMW M4 DTM volánja mögött.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés