Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW 4-es sorozat

Páratlanul magabiztos kisugárzásával és lendületes vonalvezetésével a BMW 4-es sorozat már piaci debütálásakor kiemelkedett a sportos prémium modellek mezőnyéből. A bajor gyártó egyik legfiatalabb modellsorozatának története 2013-ban, a BMW 4-es Coupé világpremierjével vette kezdetét, amelyhez egy évvel később a BMW 4-es Cabrio és a BMW 4-es Gran Coupé is csatlakozott a palettán. A lélegzetelállító modelltrió tagjai Münchenben (BMW 4-es Coupé), Regensburgban (BMW 4-es Cabrio) és Dingolfingban (BMW 4-es Gran Coupé) látnak napvilágot, világméretű népszerűségüket pedig az elmúlt három évben elkelt csaknem 400 000 példány igazolja.

F33
·
F32
·
F36
·
4-es sorozat
·
Cabrio
·
Coupé
·
Gran Coupé
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(2x, ~155,56 KB)
  
Photos(141x, ~545,07 MB)

Páratlanul magabiztos kisugárzásával és lendületes vonalvezetésével a BMW 4-es sorozat már piaci debütálásakor kiemelkedett a sportos prémium modellek mezőnyéből. A bajor gyártó egyik legfiatalabb modellsorozatának története 2013-ban, a BMW 4-es Coupé világpremierjével vette kezdetét, amelyhez egy évvel később a BMW 4-es Cabrio és a BMW 4-es Gran Coupé is csatlakozott a palettán. A lélegzetelállító modelltrió tagjai Münchenben (BMW 4-es Coupé), Regensburgban (BMW 4-es Cabrio) és Dingolfingban (BMW 4-es Gran Coupé) látnak napvilágot, világméretű népszerűségüket pedig az elmúlt három évben elkelt csaknem 400 000 példány igazolja.

Az új BMW 4-es sorozat még határozottabb kiállással és továbbfejlesztett futóművel nyitja meg a sikertörténet új fejezetét.

Középpontban a sportos karakter

A leköszönő modellév xenon fényszóróit vadonatúj stílusú, dupla-LED-technológiás megoldás váltja, a modellsorozat átfogó alapfelszereltsége pedig a LED-es első ködlámpával bővül. A BMW 4-es sorozat erőteljes kisugárzását most először LED-es hátsó lámpák nyomatékosítják, az átdolgozott légbeömlők, a hátsó lökhárító új betétje és a különböző felszereltségi csomagok egyedi karosszéria-kiegészítői eközben minden korábbinál elegánsabb autó benyomását keltik.

Az utastérben vadonatúj galvanizált betétek, magasfényű fekete középkonzol és króm kiegészítők fokozzák az exkluzív, prémium hangulatot. Hasonlóan látványos újítás a műszerfal bőrözésének dupla varrása, miközben az utastér személyre szabhatósági opcióit három új kárpit-árnyalat és három új dekorcsík-megoldás gyarapítja még tovább.

A vadonatúj, versenykék- (Snapper Rocks Blue) és narancsmetál (Sunset Orange) karosszériafényezési árnyalatok kizárólag az új BMW 4-es sorozathoz válnak elérhetővé, az Advantage, a Sport Line, a Luxury Line és az M Sport felszereltségi csomagok pedig egy-egy új, ugyancsak típus-specifikus keréktárcsa-opcióval gazdagodnak. A minden korábbinál átfogóbb extrafelszereltségi tételeknek köszönhetően a bajor gyártó ügyfelei még inkább saját ízlésükre szabhatják kedvenc modelljüket.

Továbbfejlesztett futómű

Az új BMW 4-es Coupé és az új BMW 4-es Gran Coupé még feszesebb hangolású futóművet kap, amely minden korábbinál sportosabb vezethetőséget és változatlanul kényelmes menetkomfortot kínál. A futómű továbbfejlesztésének köszönhetően a BMW 4-es sorozat oldal- és hosszirányú agilitása is javul, a jármű terheltségétől függetlenül. Mindez nem csupán az alapfelszereltség részeként kínált futóműre, de az opcionálisan elérhető M Sport futóműre és az adaptív futóműre is vonatkozik. Az új BMW 4-es sorozat modelljei minden korábbinál stabilabb egyenesfutást, még közvetlenebb kormányreakciót és még részletesebb visszajelzést garantálnak. A BMW 430d és a BMW 430i szintjétől felfelé a bajor gyártó az opcionális extrafelszereltség részeként mindegyik modellváltozathoz gyárilag felszerelt nagyteljesítményű gumiabroncsokat is kínál.

Összesen 31 modell- és hajtáslánc-változat

Az új BMW 4-es sorozat benzinmotorjai és négyhengeres dízelmotorjai egytől egyig a BMW EfficientDynamics stratégia legmodernebb erőforrás-családjának tagjai, amelyekben a legkorszerűbb BMW TwinPower Turbo turbófeltöltésű technológia dolgozik. A bajor prémiumgyártó ügyfelei a 4-es BMW motorházteteje alá karosszériaváltozattól függetlenül háromféle benzines (BMW 420i, BMW 430i és BMW 440i), illetve háromféle dízelüzemű (BMW 420d, BMW 430d és BMW 435d xDrive) szív közül választhatnak.

A BMW 4-es sorozat benzinmotorjainak ereje a BMW 420i modell 135 kW-jától / 184 lóerejétől a BMW 440i modell 240 kW-os / 326 lóerős maximális teljesítményéig terjed (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,5 – 7,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 127 – 185 gramm / km). A dízelmotorok palettája eközben a BMW 420d modell 140 kW-os / 190 lóerős teljesítménye és a BMW 435d xDrive modell 230 kW-os / 313 lóerős maximális teljesítménye közötti tartományt fedi le (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,0 – 5,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 106 – 155 gramm / km).

A BMW 4-es Gran Coupé a belépő szintű dízelmotorral is elérhető: a BMW 418d maximális teljesítménye 110 kW / 150 lóerő (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,1 – 4,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 107 – 118 gramm / km).

Az új BMW 4-es sorozat tizenkét modellváltozata az opcionális extrafelszereltség részeként BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhető, mindez azonban a BMW 435d xDrive modell esetében az átfogó alapfelszereltség része – Coupé, Cabrio és Gran Coupé karosszériaváltozatban egyaránt.

Új navigáció- és műszerfal-kijelzők

A továbbfejlesztett BMW Professional navigációs rendszer vadonatúj felhasználói felülettel érkezik meg az új BMW 4-es sorozat opcionálisan elérhető extrafelszereltségei közé. A menürendszer listaszerű elrendezését mostantól nagyméretű csempe-ikonok váltják, amelyek még intuitívabb és minden korábbinál hatékonyabb kezelést tesznek lehetővé. Az „élő” csempék a felhasználó személyes preferenciái szerint alakíthatók és elhelyezhetők, a rendszer folyamatos frissítésének köszönhetően pedig a csempék már a menürendszer főképernyőjén is mutatják az adott ikonhoz rendelt tartalmat, anélkül, hogy a felhasználó direkt aktiválná őket.

Az új BMW 4-es sorozat opcionális extrafelszereltségeinek palettájára ráadásul a felsőbb modellsorozatokban korábban bemutatott digitális műszerfal-kijelző is megérkezik, amely a Driving Experience Control vezetési élménykapcsoló aktuális állása szerint (ECO PRO, COMFORT vagy SPORT) változtatja a digitális műszerfal tartalmát, elrendezését és árnyalatát.

Még keményebb fellépés a BMW M4 sportmodell-párossal

A BMW M4 Coupé és a BMW M4 Cabrio sportmodell-párost már az alapfelszereltség részeként full LED-technológiás, adaptív első fényszórókkal kínálja ügyfeleinek a bajor gyártó. A kétajtós sportolók megjelenését és kisugárzását mindeközben vadonatúj stílusú, ugyancsak full LED-es hátsó lámpák erősítik. Az utastérben számos típus-specifikus kiegészítő gondoskodik a legsportosabb 4-es BMW hamisítatlan atmoszférájáról, és ahogyan a paletta összes többi képviselője, úgy a két M4 modell is megkapja a BMW Professional navigációs rendszer és a BMW ConnectedDrive szolgáltatás-csomag legfrissebb verzióját.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés