Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Hollandiában is beindul a BMW X1 sorozatgyártása

A BMW X modellcsalád legkisebb tagját világszerte akkora érdeklődés övezi, hogy a regensburgi termelés megerősítésére van szükség.

F48
·
X1
·
Technológia
·
Gyártás és újrahasznosítás
·
Üzemek, létesítmények
·
Gyártóüzemek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~173,17 KB)

A BMW X modellcsalád legkisebb tagját világszerte akkora érdeklődés övezi, hogy a regensburgi termelés megerősítésére van szükség.

2017 augusztusában a hollandiai Bornban, a VDL Nedcar üzemében is megkezdődik a BMW X1 sorozatgyártása. Az együttműködést a BMW Group és a VDL Group közösen jelentette be január 25-én. A BMW X modellcsalád legkisebb tagjának elsőszámú gyártási helyszíne továbbra is a BMW Group regensburgi létesítménye marad, miközben idén augusztustól a Hollandiában készülő modelleket is a világ összes országába exportálják majd. A BMW Group és a VDL Nedcar közötti együttműködés 2014 februárjában vette kezdetét, jelenleg a borni üzemben a MINI aktuális palettájának nem kevesebb, mint három modellsorozata lát napvilágot. Augusztustól a BMW X1 a bajor gyártó első és a vállalatcsoport negyedik modellsorozataként csatlakozik a sorhoz.

A BMW X1 második modellgenerációjának sorozatgyártása 2015 júliusában indult be a BMW Group regensburgi üzemében, ahol a modellsorozat nyolc változata jelenleg egyetlen gyártósoron készül. A BMW X modellcsalád legkisebb tagja iránt mutatkozó egyre intenzívebb ügyfél-érdeklődéssel párhuzamosan a vállalatcsoport az utóbbi másfél évben jelentősen megnövelte a regensburgi létesítmény termelési kapacitását, a sikeres gyarapodás fenntartása érdekében azonban a gyártás megosztására van szükség. A kiegészítő termelést a VDL Nedcar szerződéses gyártásmegbízás keretében vállalja.

A 2014 óta eltelt három évben a BMW Group és a VDL Nedcar szoros és kiváltképp sikeres együttműködést épített fel, a bizonyítottan megbízható holland partner pedig immáron több éves tapasztalatra tett szert a prémium minőségű gépkocsik sorozatgyártása terén. A VDL Nedcar együttműködésével még tovább erősödik a BMW X1 termelési kapacitása, a BMW Group így még gyorsabban és még rugalmasabban alkalmazkodhat az egyes piacok változó ügyfél-igényeihez.

„Hollandiában kimagasló érdeklődés mutatkozik a BMW X modellcsalád tagjai iránt, s kivételesen igaz ez a BMW X1 modellre” – mondta Peter Haug, a BMW Group Hollandia ügyvezető igazgatója. „Tavaly nem kevesebb, mint 1 946 darab BMW X1 modellt értékesítettünk Hollandiában, amely a legjobb eladási mutató az első modellgeneráció 2009-es debütálása óta. 2016-ban a Hollandiában értékesített 3 131 darab BMW X modell 62,2 százalékát a BMW X1 tette ki, amely azt is jelenti, hogy minden hatodik eladott BMW egy vadonatúj X1 volt” – tette hozzá.

Megbízható, stabil együttműködés

A VDL Nedcar hollandiai üzemében 2014 óta készülnek MINI modellek. Az együttműködés a háromajtós MINI sorozatgyártásával kezdődött, amellyel a VDL Nedcar az oxfordi létesítmény termelési kapacitását erősíti. A második modell a MINI Cabrio, amelynek képviselői kizárólag a Bornban működő üzemben látnak napvilágot. 2016. november 2-án a VDL Nedcar üzemében az új MINI Countryman exkluzív sorozatgyártása is beindult, amelyhez 2017 márciusában a brit prémiumgyártó első plug-in hibrid modellje, a vadonatúj MINI Cooper S E Countryman ALL4 és a 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes MINI John Cooper Works Countryman is csatlakozik majd.

A BMW X modellcsalád elsöprő népszerűsége

A BMW Group 2016-ban 2 003 359 darab vadonatúj BMW modellt adott át ügyfeleinek világszerte, amely a 2015-ös teljesítmény tükrében 5,2 százalékos értékesítési növekedést jelent. Ebből nem kevesebb, mint 644 922 darab gépkocsi a BMW X modellcsalád tagjaként gurult ki az utakra, amely 22,3 százalékos fejlődés az egy évvel korábbi számokhoz képest. Mindez azt jelenti, hogy 2016-ban minden harmadik eladott BMW egy X modell volt.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés