Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Hollandiában is beindul a BMW X1 sorozatgyártása

A BMW X modellcsalád legkisebb tagját világszerte akkora érdeklődés övezi, hogy a regensburgi termelés megerősítésére van szükség.

F48
·
X1
·
Technológia
·
Gyártás és újrahasznosítás
·
Üzemek, létesítmények
·
Gyártóüzemek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~173,17 KB)

A BMW X modellcsalád legkisebb tagját világszerte akkora érdeklődés övezi, hogy a regensburgi termelés megerősítésére van szükség.

2017 augusztusában a hollandiai Bornban, a VDL Nedcar üzemében is megkezdődik a BMW X1 sorozatgyártása. Az együttműködést a BMW Group és a VDL Group közösen jelentette be január 25-én. A BMW X modellcsalád legkisebb tagjának elsőszámú gyártási helyszíne továbbra is a BMW Group regensburgi létesítménye marad, miközben idén augusztustól a Hollandiában készülő modelleket is a világ összes országába exportálják majd. A BMW Group és a VDL Nedcar közötti együttműködés 2014 februárjában vette kezdetét, jelenleg a borni üzemben a MINI aktuális palettájának nem kevesebb, mint három modellsorozata lát napvilágot. Augusztustól a BMW X1 a bajor gyártó első és a vállalatcsoport negyedik modellsorozataként csatlakozik a sorhoz.

A BMW X1 második modellgenerációjának sorozatgyártása 2015 júliusában indult be a BMW Group regensburgi üzemében, ahol a modellsorozat nyolc változata jelenleg egyetlen gyártósoron készül. A BMW X modellcsalád legkisebb tagja iránt mutatkozó egyre intenzívebb ügyfél-érdeklődéssel párhuzamosan a vállalatcsoport az utóbbi másfél évben jelentősen megnövelte a regensburgi létesítmény termelési kapacitását, a sikeres gyarapodás fenntartása érdekében azonban a gyártás megosztására van szükség. A kiegészítő termelést a VDL Nedcar szerződéses gyártásmegbízás keretében vállalja.

A 2014 óta eltelt három évben a BMW Group és a VDL Nedcar szoros és kiváltképp sikeres együttműködést épített fel, a bizonyítottan megbízható holland partner pedig immáron több éves tapasztalatra tett szert a prémium minőségű gépkocsik sorozatgyártása terén. A VDL Nedcar együttműködésével még tovább erősödik a BMW X1 termelési kapacitása, a BMW Group így még gyorsabban és még rugalmasabban alkalmazkodhat az egyes piacok változó ügyfél-igényeihez.

„Hollandiában kimagasló érdeklődés mutatkozik a BMW X modellcsalád tagjai iránt, s kivételesen igaz ez a BMW X1 modellre” – mondta Peter Haug, a BMW Group Hollandia ügyvezető igazgatója. „Tavaly nem kevesebb, mint 1 946 darab BMW X1 modellt értékesítettünk Hollandiában, amely a legjobb eladási mutató az első modellgeneráció 2009-es debütálása óta. 2016-ban a Hollandiában értékesített 3 131 darab BMW X modell 62,2 százalékát a BMW X1 tette ki, amely azt is jelenti, hogy minden hatodik eladott BMW egy vadonatúj X1 volt” – tette hozzá.

Megbízható, stabil együttműködés

A VDL Nedcar hollandiai üzemében 2014 óta készülnek MINI modellek. Az együttműködés a háromajtós MINI sorozatgyártásával kezdődött, amellyel a VDL Nedcar az oxfordi létesítmény termelési kapacitását erősíti. A második modell a MINI Cabrio, amelynek képviselői kizárólag a Bornban működő üzemben látnak napvilágot. 2016. november 2-án a VDL Nedcar üzemében az új MINI Countryman exkluzív sorozatgyártása is beindult, amelyhez 2017 márciusában a brit prémiumgyártó első plug-in hibrid modellje, a vadonatúj MINI Cooper S E Countryman ALL4 és a 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes MINI John Cooper Works Countryman is csatlakozik majd.

A BMW X modellcsalád elsöprő népszerűsége

A BMW Group 2016-ban 2 003 359 darab vadonatúj BMW modellt adott át ügyfeleinek világszerte, amely a 2015-ös teljesítmény tükrében 5,2 százalékos értékesítési növekedést jelent. Ebből nem kevesebb, mint 644 922 darab gépkocsi a BMW X modellcsalád tagjaként gurult ki az utakra, amely 22,3 százalékos fejlődés az egy évvel korábbi számokhoz képest. Mindez azt jelenti, hogy 2016-ban minden harmadik eladott BMW egy X modell volt.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE.

Wednesday, 21. March 2018.
Here you will see the full-length live transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés