Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW 7-es sorozat megelevenedő karosszériáján kísérthetjük végig a modell tervezésének történetét

A bajor gyártó Münchenben, Párizsban, Brüsszelben és Szöulban állítja ki az életnagyságú installációt.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
·
7-es sorozat

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~169,3 KB)
  
Photos(9x, ~28,95 MB)

A bajor gyártó Münchenben, Párizsban, Brüsszelben és Szöulban állítja ki az életnagyságú installációt.

A BMW egy vadonatúj, minden részletében kidolgozott tárgyvetítésre (projection mapping) épülő installációval kelti életre a BMW 7-es sorozat fejlesztési folyamatait és tervezőmérnöki szaktudását. A teljes életnagyságú installáció a müncheni BMW-gyár szomszédságában álló BMW Weltben, a BMW párizsi és brüsszeli márkakereskedéseiben, valamint a bajor gyártó szöuli vezetéstechnikai központjában (BMW Driving Centre) lesz megtekinthető. A tárgyvetítéssel a BMW a kortárs művészet és az innovatív járműtechnológia egyedülálló egységét kelti életre, a felhasználói élmény vadonatúj oldalát kínálva.

Elegáns vonalvezetésével és lendületes menetteljesítményével a BMW 7-es sorozat legújabb modellgenerációja abszolút etalon mércét állított fel a luxuslimuzinok szegmensében – nem csupán utánozhatatlan stílusával, de kivételes innovációival is. A bajor gyártó átfogó modellpalettájának zászlóshajójaként a BMW 7-es sorozat számos vadonatúj technológia világpremierjével érkezett meg a piacra, így többek között CarbonCore karosszériaváz-felépítéssel, BMW Gesztusvezérléssel és BMW Laserlight lézertechnológiás első fényszórókkal.

A modernkori luxus és az abszolút tervezőmérnöki szaktudás BMW 7-es sorozat által képviselt egységére építve a BMW élménymarketinggel foglalkozó részlege egy merőben új technológia bemutatkozását váltotta valóra.

Az élménymarketing célja, hogy innovatív megoldások alkalmazásával és a legkorszerűbb technológiákban rejlő lehetőségek maradéktalan kiaknázásával egyre intenzívebb BMW-élmény szülessen. A legújabb ötlet a tárgyvetítés, amely teljes életnagyságban, minden részletében tökéletesen kidolgozva mutatja be a BMW 7-es sorozat fejlesztési folyamatait és tervezőmérnöki szaktudását. Az egyedi installáció alapja egy sorozatgyártású 7-es BMW, amelynek karosszériájára az erőteljes kivetítők maximálisan méretarányos és torzítástól mentes élőképet vetítenek, mindezt ráadásul úgy, hogy a technológia milliméter-pontossággal követi a karosszéria vonalvezetését. A gyártó tárgyvetítés alapú történetmesélés keretében két percben mutatja be a BMW 7-es sorozat evolúcióját, a kezdeti ötletektől egészen a sorozatgyártású zászlóshajó megszületéséig. A látogatók az élőképpel párhuzamosan dolgozó háttér-kijelzőn minden részletről bővebb információkat kapnak.

 

„Célunk, hogy innovatív megoldásainkkal még közelebb hozzuk látogatóinkhoz a BMW-élményt” – nyilatkozta Claudette Pohl, a BMW nemzetközi élménymarketinggel foglalkozó részlegének projektmenedzsere. „Legújabb installációnk a digitális történetmesélés úttörő lehetőségeit és a lebilincselő kisugárzás magával ragadó hangulatát egyesíti. Zászlóshajóként és innovációs iránymutatóként a BMW 7-es sorozathoz tökéletesen illik ez a fajta technológiai megközelítés” – tette hozzá.

A BMW szándékosan nem autószalonon mutatta be a BMW 7-es sorozatra épülő tárgyvetítést, a BMW Weltben, a párizsi és brüsszeli márkakereskedésekben, illetve a szöuli vezetéstechnikai központban kiállított installáció ugyanis a bajor gyártó kézzelfogható nagyvárosi jelenlétét erősíti, miközben a metropoliszokban élő célközönséggel interaktív párbeszédre törekszik. A vadonatúj technológia az átfogó BMW-élmény újabb eszköze.

Az installációt a BMW a londoni Holition ügynökséggel együttműködve keltette életre. Az ügynökség virtuális- és kiterjesztett valósággal foglalkozó technológiai szakértői heteken át elemezték a BMW 7-es sorozat karosszériájának vonalvezetését és a modell innovációit, mire a kivetített élőképet tökéletes pontossággal sikerült leképezniük. Az installáció minden kivetített pixele hajszálpontosan illeszkedik a BMW 7-es sorozat méreteihez és a karosszéria vonalvezetéséhez. A tárgyvetítésre nincsenek hatással a környezet fényviszonyai, így az installáció nagyfelbontású élőképe mesterséges fénynél és rikító napsütésben is éppolyan látványos, mint az éjszaka kellős közepén.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE.

Wednesday, 21. March 2018.
Here you will see the full-length live transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés