Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Minden idők egyik legsikeresebb operacsillaga, Renée Fleming az Erkel Színházban a BMW Group Magyarország közreműködésével

A négyszeres Grammy-díjas Renée Fleming hatalmas sikert aratva klasszikus ária- és dalestet adott január 21-én az Erkel Színházban. A harmincéves pályafutása során a világ legfontosabb színpadain fellépő amerikai szopránt az Opera intézményi partnere, a BMW Group Magyarország szállította Budapesten.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~174,77 KB)
  
Photos(1x, ~3,39 MB)

A négyszeres Grammy-díjas Renée Fleming hatalmas sikert aratva klasszikus ária- és dalestet adott január 21-én az Erkel Színházban. A harmincéves pályafutása során a világ legfontosabb színpadain fellépő amerikai szopránt az Opera intézményi partnere, a BMW Group Magyarország szállította Budapesten.

A New York-i Metropolitanben több mint kétszázszor fellépő, Barack Obama beiktatási ceremóniáján is éneklő, repertoárjában három évszázad zeneszerzőinek mintegy 50 operáját felvonultató Renée Fleming másodszor lépett színpadra Magyaroszágon. Az Erkel Színházban 2017. január 21-én megrendezett klasszikus, zongorás koncerten többek között Brahms, Massenet, Fauré, Saint-Saëns, Delibes, Verdi, Tosti, Donaudy, Cilea és Leoncavallo művei hangzottak el. A budapesti előadás elsöprő sikert aratott a magyar közönség előtt is.

A világszerte ünnepelt énekesnőt magyarországi tartózkodása során az Opera stratégiai partnere a BMW Group Magyarország szállította egy BMW 730d xDrive luxuslimizuninnal a művésznő legnagyobb megelégedédére. A bajor gyártó 7-es sorozata 2015 végén debütált és azóta sikert sikerre halmoz. 2016-ban világszerte több mint 61 000 darabot értékesítettek a modellből, mely Magyarországon is kiemelkedő eredményt ért el, tavaly a legnépszerűbb luxuslimuzin címét is megszerezte.

„Az Opera és a BMW Group Magyarország partnersége 2015 februárjában indult és az elmúlt közel két éves együttműködés során számos olyan előadás, esemény vagy valamilyen egyedi ötlet jött létre, melyre az Opera és a BMW is nagy büszkeséggel tekint. René Fleming budapesti látogatásának támogatása tökéletes folytatása ennek a sorozatnak. A BMW Art&Culture program történetének negyven évében, a BMW Group több mint száz kulturális partneri viszonyt épített ki világszerte a modern és kortárs művészeti irányzatok, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a formatervezés területén, a művészeti értékek hosszú távú fenntartásának érdekében. Az Operával már két éve tartó eredményes partnerség tökéletes eleme ennek a nemzetközi művészetet és kultúrát támogató kezdeményezésnek” – mondta el Salgó András a BMW Group Magyarország vállalati kommunikációs vezetője.

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről

A BMW Group kulturális együttműködései immáron több mint negyven esztendőre tekintenek vissza, a vállalatcsoport jelenleg száznál is több ilyen viszonyt ápol világszerte. A hosszú távú elkötelezettségek középpontjában a modern és kortárs művészetek, a jazz és a klasszikus zene, valamint az építészet és a dizájn állnak. 1972-ben Gerhard Richter három nagyszabású festményét kifejezetten a BMW Group müncheni székházának előcsarnokába készítette el. Azóta Andy Warholtól kezdve, Roy Lichtenstein-en, Olafur Eliasson-on, Jeff Koons-on és Zubin Metha-n keresztül egészen Daniel Barenboim-ig és Anna Netrebko-ig számos művész dolgozott együtt a BMW-vel. A vállalatcsoport ezen felül központi épületeinek és üzemeinek megtervezésére olyan neves építészeket is alkalmazott, mint Karl Schwanzer, Zaha Hadid és Coop Himmelb(l)au. A Solomon R. Guggenheim Alapítvány, a Guggenheim Múzeum, valamint a BMW Group világméretű együttműködésének eredménye, a BMW Guggenheim Laboratórium 2011-ben ünnepelte világpremierjét New Yorkban. A vállalatcsoport teljeskörű alkotói szabadságot biztosít minden olyan kulturális tevékenység során, amelyben részt vesz - ez éppen olyan létfontosságú az úttörő művészeti munkák megalkotása szempontjából, mint a sikeres üzleti élet főbb innovációi terén.

A BMW kultúra iránti elkötelezettségéről további információkat talál a www.bmwgroup.com/culture és a www.bmwgroup.com/culture/overview weboldalakon.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés