Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Már több mint tízmillióan követik a BMW-t az Instagramon

A bajor gyártó a világ legnépszerűbb autóipari Instagram-profiljával büszkélkedhet.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,85 KB)
  
Photos(3x, ~1,8 MB)

A bajor gyártó a világ legnépszerűbb autóipari Instagram-profiljával büszkélkedhet.

A BMW hivatalos Instagram-profilja a napokban a tízmilliomodik követőjét is elérte, amellyel a bajor gyártó magasan a legsikeresebb autóipari szereplőként van jelen az Instagramon.

A tízmillió követő a BMW átütő erejű közösségimédia-jelenlétét igazolja. A bajor gyártó számára az Instagram ráadásul nem csupán egy újabb kommunikációs csatorna, hiszen a BMW itt minden korábbinál közelebb kerülhet rajongóihoz, akik a legfrissebb híreken, a látványos fényképeken, a múltbéli sikereken és a jövőbe mutató elképzeléseken keresztül a márka életstílusának aktív részeseivé válnak.

Látványvilágra és interaktív közösségi jelenlétre építő szisztémájával az Instagram kétségkívül az egyik legideálisabb kommunikációs csatornát kínálja fel a márka alapvető értékeinek, lebilincselő arculatának és innovációs erősségének bemutatására. A BMW számára ugyanakkor nem a követők száma az elsődleges szempont: sokkal fontosabb, hogy az értékes tartalmak elnyerjék a felhasználók tetszését, akik kedvelések, megosztások és hozzászólások képében elegyednek párbeszédbe a márkával. A BMW Instagram-profiljának célja, hogy meghatározó közösségimédia-jelenlétével és interaktív publikálásaival hosszú távon fenntartsa a rajongók érdeklődését és átadja a vezetés élményét.

A céltudatosan épített márkamarketing mellett a BMW interaktív követőinek elköteleződését és hűségét is nagyra értékeli, a #bmwrepost hashtag alatt ugyanis számos rajongó és hobbi-fényképész alkotását megosztja. Hol máshol kerülhetnének a márka rajongói ennyire közel egymáshoz, ahol saját fényképeik ráadásul több millió emberhez jutnak el? A #bmwrepost hashtag látványos sikernek örvend a közösségi médiában, miközben 19 millió megosztásával a #BMW hashtag messze a világ legnépszerűbb autóipari hivatkozásává vált.

„A közösségi médiára épített marketing-stratégiánk célja, hogy a lehető leginkább kihasználjuk az interaktív csatornákban rejlő lehetőségeket. Az Instagram kiváló felületet biztosít nekünk ahhoz, hogy a világ minden táján egyedi párbeszédeket kezdeményezzünk követőinkkel. Fontos ugyanakkor, hogy ne csak a saját sikertörténetünket, de a közösség tagjainak élményeit is megosszuk az emberekkel” – mondta Jörg Poggenpohl, a BMW digitális marketinggel foglalkozó részlegének vezetője.

A BMW idejekorán felismerte a közösségi médiában rejlő óriási potenciált: a bajor gyártó az első fényképet 2012. május 30-án posztolta az Instagramon, a BMW 650i Coupé modellről. 2014 májusára a BMW Instagram-követőinek száma átlépte az egymilliót, a közösség pedig ezt követően stabil gyarapodásnak indult: a 2015 elején regisztrált kétmillió követő őszre megduplázódott, egy évvel később pedig már nyolcmilliónál járt.

A célzott megjelenések, az egyedi tartalmak, a professzionális szerkesztés és a márka hiteles jelenléte osztatlan népszerűséget szerzett a BMW-nek az Instagramon, amely a bajor gyártó sikeres közösségimédia-stratégiáját igazolja. A BMW az Instagram mellett a Facebookon, a Twitteren és YouTube-csatornáján is sikeres marketing-kampányt folytat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL GENERAL MEETING 2017.

Munich. Here you can see the transmission of the Annual General Meeting of the BMW Group.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés