Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Már több mint tízmillióan követik a BMW-t az Instagramon

A bajor gyártó a világ legnépszerűbb autóipari Instagram-profiljával büszkélkedhet.

Vállalati
·
Értékesítés és marketing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,85 KB)
  
Photos(3x, ~1,8 MB)

A bajor gyártó a világ legnépszerűbb autóipari Instagram-profiljával büszkélkedhet.

A BMW hivatalos Instagram-profilja a napokban a tízmilliomodik követőjét is elérte, amellyel a bajor gyártó magasan a legsikeresebb autóipari szereplőként van jelen az Instagramon.

A tízmillió követő a BMW átütő erejű közösségimédia-jelenlétét igazolja. A bajor gyártó számára az Instagram ráadásul nem csupán egy újabb kommunikációs csatorna, hiszen a BMW itt minden korábbinál közelebb kerülhet rajongóihoz, akik a legfrissebb híreken, a látványos fényképeken, a múltbéli sikereken és a jövőbe mutató elképzeléseken keresztül a márka életstílusának aktív részeseivé válnak.

Látványvilágra és interaktív közösségi jelenlétre építő szisztémájával az Instagram kétségkívül az egyik legideálisabb kommunikációs csatornát kínálja fel a márka alapvető értékeinek, lebilincselő arculatának és innovációs erősségének bemutatására. A BMW számára ugyanakkor nem a követők száma az elsődleges szempont: sokkal fontosabb, hogy az értékes tartalmak elnyerjék a felhasználók tetszését, akik kedvelések, megosztások és hozzászólások képében elegyednek párbeszédbe a márkával. A BMW Instagram-profiljának célja, hogy meghatározó közösségimédia-jelenlétével és interaktív publikálásaival hosszú távon fenntartsa a rajongók érdeklődését és átadja a vezetés élményét.

A céltudatosan épített márkamarketing mellett a BMW interaktív követőinek elköteleződését és hűségét is nagyra értékeli, a #bmwrepost hashtag alatt ugyanis számos rajongó és hobbi-fényképész alkotását megosztja. Hol máshol kerülhetnének a márka rajongói ennyire közel egymáshoz, ahol saját fényképeik ráadásul több millió emberhez jutnak el? A #bmwrepost hashtag látványos sikernek örvend a közösségi médiában, miközben 19 millió megosztásával a #BMW hashtag messze a világ legnépszerűbb autóipari hivatkozásává vált.

„A közösségi médiára épített marketing-stratégiánk célja, hogy a lehető leginkább kihasználjuk az interaktív csatornákban rejlő lehetőségeket. Az Instagram kiváló felületet biztosít nekünk ahhoz, hogy a világ minden táján egyedi párbeszédeket kezdeményezzünk követőinkkel. Fontos ugyanakkor, hogy ne csak a saját sikertörténetünket, de a közösség tagjainak élményeit is megosszuk az emberekkel” – mondta Jörg Poggenpohl, a BMW digitális marketinggel foglalkozó részlegének vezetője.

A BMW idejekorán felismerte a közösségi médiában rejlő óriási potenciált: a bajor gyártó az első fényképet 2012. május 30-án posztolta az Instagramon, a BMW 650i Coupé modellről. 2014 májusára a BMW Instagram-követőinek száma átlépte az egymilliót, a közösség pedig ezt követően stabil gyarapodásnak indult: a 2015 elején regisztrált kétmillió követő őszre megduplázódott, egy évvel később pedig már nyolcmilliónál járt.

A célzott megjelenések, az egyedi tartalmak, a professzionális szerkesztés és a márka hiteles jelenléte osztatlan népszerűséget szerzett a BMW-nek az Instagramon, amely a bajor gyártó sikeres közösségimédia-stratégiáját igazolja. A BMW az Instagram mellett a Facebookon, a Twitteren és YouTube-csatornáján is sikeres marketing-kampányt folytat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE.

Wednesday, 21. March 2018.
Here you will see the full-length live transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés