Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW összes modellsorozatába megérkezik a Mobileye világelső forgalomfigyelő technológiája

A HERE rendkívül nagy pontosságú helymeghatározó szolgáltatását 2018-tól a bajor gyártó új fejlesztésű modelljeiben a Mobileye valós idejű forgalmi információi egészítik ki, amelyek az intelligens vezetést támogató rendszerekkel együttműködve karnyújtásnyi közelségbe hozzák az automatizált járművezetés korszakát.

Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
·
Technológia

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,39 KB)

A HERE rendkívül nagy pontosságú helymeghatározó szolgáltatását 2018-tól a bajor gyártó új fejlesztésű modelljeiben a Mobileye valós idejű forgalmi információi egészítik ki, amelyek az intelligens vezetést támogató rendszerekkel együttműködve karnyújtásnyi közelségbe hozzák az automatizált járművezetés korszakát.

Miután 2016. július 1-jén a BMW Group, az Intel és a Mobileye közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy úttörő együttműködésük gyümölcseként 2021-re sorozatgyártásba küldik a világ első, teljesen önálló mobilitásra képes autóját, a BMW Group és a Mobileye közötti partnerség most újabb szintre lépett: megállapodásuk értelmében 2018-tól a BMW Group összes új fejlesztésű, sorozatgyártásban kínált modelljében a Mobileye REM™ (Road Experience Management) forgalomfigyelő technológiája dolgozik majd. Az intelligens, kamera-alapú vezetést támogató rendszerekkel felszerelt modellekben a HERE nagyfelbontású térképe és a valós idejű forgalmi információkat szolgáltató technológia együttműködése az automatizált járművezetés szempontjából elengedhetetlen, mérnökien precíz hely- és helyzet-meghatározás lehetőségét teremti meg, amely nem csupán biztonságosabbá, de átláthatóbbá és fennakadás-mentesebbé is teszi a jövő közlekedését.

Azzal, hogy úttörő partnerségüket két éven belül a bajor gyártó új fejlesztésű, sorozatgyártásban kínált modellsorozataira is kiterjesztik, a BMW Group és a Mobileye a maximálisan biztonságos, teljes mértékben automatizált járművezetés megvalósulását készíti elő. A Mobileye világelső forgalomfigyelő technológiájának adatai a forgalomban résztvevő járművek gyártmányától függetlenül a vállalat globális méretű Roadbook™ vezetést támogató alkalmazásában egyesülnek, a több tízmillió forrás így együtt egy rendkívül pontos, szinte azonnal frissülő, HD felbontású, élő hely- és helyzet-meghatározó térképet alkot. Az automatizált járművezetés korszakát elhozó, teljes mértékben önállóan gondolkodó járművek mobilitásához a nagyfelbontású térkép, a valós idejű forgalmi információk és az azonnali helyzet-meghatározás stabil, tökéletesen összehangolt egységére van szükség, hogy az önmagát vezető gépkocsik a forgalom hibamentes résztvevőivé váljanak.

A Mobileye forradalmi technológiája folyamatosan figyeli, tárolja és elemzi az intelligens vezetést támogató rendszerekkel felszerelt modellek kameráinak élőképét, amelyeknek tömörített információ-halmazát a vállalat szabadalmazott, EyeQ® processzorokkal és intelligens szoftverekkel dolgozó algoritmusa egy közös felhőben dolgoz fel (10 kilobájt / kilométer tömörítéssel). Az algoritmus a forrásokból érkező aktuális információkat valós időben, egyfajta digitális rétegként húzza rá az élő kamerakép által belátott térkép-területre, amely így a jármű és a forgalom mozgásával párhuzamosan folyamatosan változik. A technológiának köszönhetően a BMW Group ügyfelei a minden korábbinál pontosabb hely- és helyzet-meghatározás, illetve a valós idejű forgalmi információk együttes előnyeit élvezhetik, amely időben figyelmeztet a torlódásokra, a dugókra és az esetleges forgalmi akadályokra, jelzi a változó időjárási körülményeket és a felszínen található parkolóhelyek alakulását, valamint számos egyéb segítő információval szolgál.

A tökéletes hely- és helyzet-meghatározás, illetve a folyamatos, HD minőségű frissítés érdekében a BMW Group és a Mobileye mindehhez a HERE rendkívül nagy pontosságú intelligens térképét és helymeghatározó szolgáltatását veszi alapul, amely már önmagában is támogatja a járművekben dolgozó kamerák élőképének folyamatos, nagyfelbontású frissítését, a részben, nagymértékben és teljes mértékben automatizált járművezetéshez elengedhetetlen információ-felhő futtatását, továbbfejlesztett Open Location Platformjának köszönhetően pedig a forgalom aktuális változásainak tökéletes, összehangolt digitalizálását is. A Mobileye és a HERE szakemberei már jó ideje tökéletesítik az REM™ forgalomfigyelő technológia és a HERE nagyfelbontású élő térkép azonos platformon futó, párhuzamos működését, a legkiválóbb megoldások érdekében pedig a BMW Group mindig is nyitott volt a saját szakterületén úttörő, iránymutatónak számító kezdeményezésekkel és vállalkozásokkal való társulásra.

A BMW Group és a Mobileye innovatív együttműködésének 2017. február 21-én bejelentett bővítése a bajor prémiumgyártó teljes mértékben automatizált járművezetés iránti szisztematikus, átfogó elköteleződését nyomatékosítja. A forradalmi technológiákat felölelő, világméretű partnerség célja, hogy a BMW Group, a HERE, az Intel és a Mobileye a BMW iNEXT modell képében 2021-re sorozatgyártásba küldje a világ első, teljes mértékben önálló mobilitásra képes autóját. A mérnökien precíz hely- és helyzet-meghatározás, valamint a tökéletes navigációs képességek megteremtése mellett a vállalatcsoport a maximális gyalogos- és utasbiztonság, illetve az önállóan gondolkodó járművezérlési szoftverek területén is világelső partnerségeket hív életre, hogy a közösen kifejlesztett innovációk együtt hozzák el a jelenbe a teljes mértékben automatizált járművezetés sorozatgyártásának korszakát.

„Iparágakon átívelő, világméretű együttműködéseink lehetővé teszik számunkra, hogy a legfejlettebb technológiai innovációkat villámgyorsan ügyfeleink kezébe adjuk” – fogalmazott Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „A BMW Group és a Mobileye közötti úttörő partnerség a HERE újabb szolgáltatásai előtt nyitja meg az utat, a jövő BMW modelljeiben pedig így minden korábbinál átfogóbb hely- és helyzet-meghatározási szolgáltatások segítik ügyfeleinket. Sőt mi több, ezzel az együttműködéssel a teljes mértékben automatizált járművezetés korszaka felé is újabb lépést teszünk, hogy 2021-re sorozatgyártásba küldhessük a BMW iNEXT modellt, amely a HERE több tízmillió forrásból dolgozó adatbázisára építve önálló mobilitásra lesz képes” – tette hozzá.

„Nagy örömmel mondunk igent a BMW Group oldalán megkötött együttműködés további bővítésére. Az intelligens, kamera-alapú vezetést támogató rendszerek már önmagukban is jelentősen biztonságosabb közlekedést garantálnak, a Roadbook™ pedig mindezt egy globális egységben, mérnöki pontossággal, nagyfelbontású élő térképek alkalmazásával emeli új szintre. Úttörő partnerségünkkel járműtechnológiai mércét állítunk fel, hogy a teljes mértékben automatizált járművezetés néhány éven belül valósággá váljon” – jelentette ki Prof. Amnon Shashua, a Mobileye elnök-vezérigazgatója.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés