Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW összes modellsorozatába megérkezik a Mobileye világelső forgalomfigyelő technológiája

A HERE rendkívül nagy pontosságú helymeghatározó szolgáltatását 2018-tól a bajor gyártó új fejlesztésű modelljeiben a Mobileye valós idejű forgalmi információi egészítik ki, amelyek az intelligens vezetést támogató rendszerekkel együttműködve karnyújtásnyi közelségbe hozzák az automatizált járművezetés korszakát.

Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
·
Technológia

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~89,39 KB)

A HERE rendkívül nagy pontosságú helymeghatározó szolgáltatását 2018-tól a bajor gyártó új fejlesztésű modelljeiben a Mobileye valós idejű forgalmi információi egészítik ki, amelyek az intelligens vezetést támogató rendszerekkel együttműködve karnyújtásnyi közelségbe hozzák az automatizált járművezetés korszakát.

Miután 2016. július 1-jén a BMW Group, az Intel és a Mobileye közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy úttörő együttműködésük gyümölcseként 2021-re sorozatgyártásba küldik a világ első, teljesen önálló mobilitásra képes autóját, a BMW Group és a Mobileye közötti partnerség most újabb szintre lépett: megállapodásuk értelmében 2018-tól a BMW Group összes új fejlesztésű, sorozatgyártásban kínált modelljében a Mobileye REM™ (Road Experience Management) forgalomfigyelő technológiája dolgozik majd. Az intelligens, kamera-alapú vezetést támogató rendszerekkel felszerelt modellekben a HERE nagyfelbontású térképe és a valós idejű forgalmi információkat szolgáltató technológia együttműködése az automatizált járművezetés szempontjából elengedhetetlen, mérnökien precíz hely- és helyzet-meghatározás lehetőségét teremti meg, amely nem csupán biztonságosabbá, de átláthatóbbá és fennakadás-mentesebbé is teszi a jövő közlekedését.

Azzal, hogy úttörő partnerségüket két éven belül a bajor gyártó új fejlesztésű, sorozatgyártásban kínált modellsorozataira is kiterjesztik, a BMW Group és a Mobileye a maximálisan biztonságos, teljes mértékben automatizált járművezetés megvalósulását készíti elő. A Mobileye világelső forgalomfigyelő technológiájának adatai a forgalomban résztvevő járművek gyártmányától függetlenül a vállalat globális méretű Roadbook™ vezetést támogató alkalmazásában egyesülnek, a több tízmillió forrás így együtt egy rendkívül pontos, szinte azonnal frissülő, HD felbontású, élő hely- és helyzet-meghatározó térképet alkot. Az automatizált járművezetés korszakát elhozó, teljes mértékben önállóan gondolkodó járművek mobilitásához a nagyfelbontású térkép, a valós idejű forgalmi információk és az azonnali helyzet-meghatározás stabil, tökéletesen összehangolt egységére van szükség, hogy az önmagát vezető gépkocsik a forgalom hibamentes résztvevőivé váljanak.

A Mobileye forradalmi technológiája folyamatosan figyeli, tárolja és elemzi az intelligens vezetést támogató rendszerekkel felszerelt modellek kameráinak élőképét, amelyeknek tömörített információ-halmazát a vállalat szabadalmazott, EyeQ® processzorokkal és intelligens szoftverekkel dolgozó algoritmusa egy közös felhőben dolgoz fel (10 kilobájt / kilométer tömörítéssel). Az algoritmus a forrásokból érkező aktuális információkat valós időben, egyfajta digitális rétegként húzza rá az élő kamerakép által belátott térkép-területre, amely így a jármű és a forgalom mozgásával párhuzamosan folyamatosan változik. A technológiának köszönhetően a BMW Group ügyfelei a minden korábbinál pontosabb hely- és helyzet-meghatározás, illetve a valós idejű forgalmi információk együttes előnyeit élvezhetik, amely időben figyelmeztet a torlódásokra, a dugókra és az esetleges forgalmi akadályokra, jelzi a változó időjárási körülményeket és a felszínen található parkolóhelyek alakulását, valamint számos egyéb segítő információval szolgál.

A tökéletes hely- és helyzet-meghatározás, illetve a folyamatos, HD minőségű frissítés érdekében a BMW Group és a Mobileye mindehhez a HERE rendkívül nagy pontosságú intelligens térképét és helymeghatározó szolgáltatását veszi alapul, amely már önmagában is támogatja a járművekben dolgozó kamerák élőképének folyamatos, nagyfelbontású frissítését, a részben, nagymértékben és teljes mértékben automatizált járművezetéshez elengedhetetlen információ-felhő futtatását, továbbfejlesztett Open Location Platformjának köszönhetően pedig a forgalom aktuális változásainak tökéletes, összehangolt digitalizálását is. A Mobileye és a HERE szakemberei már jó ideje tökéletesítik az REM™ forgalomfigyelő technológia és a HERE nagyfelbontású élő térkép azonos platformon futó, párhuzamos működését, a legkiválóbb megoldások érdekében pedig a BMW Group mindig is nyitott volt a saját szakterületén úttörő, iránymutatónak számító kezdeményezésekkel és vállalkozásokkal való társulásra.

A BMW Group és a Mobileye innovatív együttműködésének 2017. február 21-én bejelentett bővítése a bajor prémiumgyártó teljes mértékben automatizált járművezetés iránti szisztematikus, átfogó elköteleződését nyomatékosítja. A forradalmi technológiákat felölelő, világméretű partnerség célja, hogy a BMW Group, a HERE, az Intel és a Mobileye a BMW iNEXT modell képében 2021-re sorozatgyártásba küldje a világ első, teljes mértékben önálló mobilitásra képes autóját. A mérnökien precíz hely- és helyzet-meghatározás, valamint a tökéletes navigációs képességek megteremtése mellett a vállalatcsoport a maximális gyalogos- és utasbiztonság, illetve az önállóan gondolkodó járművezérlési szoftverek területén is világelső partnerségeket hív életre, hogy a közösen kifejlesztett innovációk együtt hozzák el a jelenbe a teljes mértékben automatizált járművezetés sorozatgyártásának korszakát.

„Iparágakon átívelő, világméretű együttműködéseink lehetővé teszik számunkra, hogy a legfejlettebb technológiai innovációkat villámgyorsan ügyfeleink kezébe adjuk” – fogalmazott Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „A BMW Group és a Mobileye közötti úttörő partnerség a HERE újabb szolgáltatásai előtt nyitja meg az utat, a jövő BMW modelljeiben pedig így minden korábbinál átfogóbb hely- és helyzet-meghatározási szolgáltatások segítik ügyfeleinket. Sőt mi több, ezzel az együttműködéssel a teljes mértékben automatizált járművezetés korszaka felé is újabb lépést teszünk, hogy 2021-re sorozatgyártásba küldhessük a BMW iNEXT modellt, amely a HERE több tízmillió forrásból dolgozó adatbázisára építve önálló mobilitásra lesz képes” – tette hozzá.

„Nagy örömmel mondunk igent a BMW Group oldalán megkötött együttműködés további bővítésére. Az intelligens, kamera-alapú vezetést támogató rendszerek már önmagukban is jelentősen biztonságosabb közlekedést garantálnak, a Roadbook™ pedig mindezt egy globális egységben, mérnöki pontossággal, nagyfelbontású élő térképek alkalmazásával emeli új szintre. Úttörő partnerségünkkel járműtechnológiai mércét állítunk fel, hogy a teljes mértékben automatizált járművezetés néhány éven belül valósággá váljon” – jelentette ki Prof. Amnon Shashua, a Mobileye elnök-vezérigazgatója.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LIVE - AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
10:00 CST / 04:00 CEST.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés