Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group a 2017-es Mobil Világkongresszuson

Az idei Mobil Világkongresszuson a BMW Group a jövő intelligens kapcsolódási technológiáira fókuszál, és bemutatja fejlesztéseit az automatikus parkolás terén is.

Márkák
·
Technológia
·
BMW ConnectedDrive
·
Veterános események
·
BMW
·
Vezetőtámogató rendszerek
·
Szórakoztató-információs és vezérlési koncepciók
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 72,55 KB)
  
Photos(8x, 23,32 MB)

Az idei Mobil Világkongresszuson a BMW Group a jövő intelligens kapcsolódási technológiáira fókuszál, és bemutatja fejlesztéseit az automatikus parkolás terén is.

2017. február 27. és március 2. között a BMW Group elsősorban a vezető, a jármű és a környezet közötti folyamatos, intelligens kapcsolat jövőbeni alternatíváit tárja a Barcelonában megrendezett 2017-es Mobil Világkongresszus látogatói elé. A technológia fejlődésével párhuzamosan az elkövetkező években vadonatúj digitális szolgáltatások jelenhetnek meg a piacon, amelyek minden korábbinál intenzívebben kapcsolják össze az embereket okoseszközeikkel – otthon, utazás közben és a világ bármely pontján. Az autó mindeközben az intelligens hálózat egyik meghatározó pillérévé válhat, szisztematikus gondolkodásra képes központi rendszerével és az integrált okoseszközök egyidejű alkalmazásával segítve a felhasználók napi rutinját.

Mint ilyen, a BMW Group a 2017-es Mobil Világkongresszusra már a vezető nélkül parkoló autó prototípusával is elkészült, a jövőbe mutató járműtechnológiával felszerelt BMW i3 első ízben a bajor prémiumgyártó színpadán gurul ki a nagyközönség elé.

BMW Connected: a személyes mobilitás aktuális csúcsa

A BMW Connected a digitális világ legnépszerűbb eszközeivel hozza összhangba a bajor gyártó ügyfeleit, akiknek mindennapjait így egyszerre számos technológia megannyi funkciója teszi gördülékenyebbé, s ezáltal kényelmesebbé. A BMW Connected egy integrált, intelligens hálózatban egyesíti az okosotthon, a BMW modell, az okostelefon, az okosóra, a hangvezérlés, a BMW Gesztusvezérlés és a távvezérlés funkcióit, illetve opcióit, a napi rutint és a mobilitást pedig minden tekintetben a felhasználók személyes preferenciái szerint állítja össze. A rendhagyó szolgáltatás-paletta alapja a Microsoft Azure szisztémájára épülő Open Mobility Cloud rugalmas felhőalapú platform, amely a hálózathoz csatlakoztatott digitális eszközök információit az aktuális szituációhoz alkalmazkodva, a kellő időpontban közli. Az európai, az egyesült államokbeli és a kínai premierek után a BMW Connected immáron a világ huszonkilenc országában érhető el.

A szolgáltatás-paletta számtalan okoseszköz egyidejű integrálását lehetővé teszi, a hálózathoz így okostelefonok (iOS és Android operációs rendszerrel), okosórák (Apple Watch, Samsung Gear S2 és S3), illetve külső kiegészítők és alkalmazások (Amazon Echo és Amazon Alexa) is csatlakoztathatók. Az Alexa szolgáltatásnak köszönhetően a felhasználók okoseszközeiken is nyomon követhetik a BMW üzemanyagtartályának aktuális szintjét, lezárhatják a jármű ajtóit és hangutasítással, akár otthonról is aktiválhatják az utastér hőmérsékletét szabályzó légkondicionálót. Az Alexa a BMW Connected központi naptárjában eltárolt találkozókra is időben figyelmeztet, a pontos célba érkezéshez szükséges indulási időről pedig jó előre tájékoztatja a bajor gyártó ügyfeleit.

A BMW Connected szolgáltatás-paletta által lehetővé tett személyes preferenciákat és kényelmi funkciókat a jövőben vadonatúj innovációk emelhetik új szintre, amelyeknek valós körülmények közötti tesztelését a bajor gyártó már az idei év közepén megkezdi Nagy-Britanniában. Az újdonságoknak köszönhetően a BMW Connected folyamatosan figyeli majd a BMW modell műszaki állapotát, az időszakos szervizek előtt pedig automatikusan időpontot egyeztet a helyi márkaszervizzel. A lefoglalt időpontot a rendszer a BMW Connected központi naptárjában tárolja, a közelgő találkozóról pedig jó előre értesítést küld.

Az autó, mint az intelligens hálózat egyik meghatározó pillére

A BMW Connected számtalan szolgáltatás egyidejű működtetésével segít gördülékenyebbé és kényelmesebbé tenni a bajor gyártó ügyfeleinek személyes mobilitását, miközben észrevétlenül alkalmazkodik a felhasználók digitális életéhez. A BMW a 2017-es Szórakoztató Elektronika Kiállításon újabb szolgáltatások koncepciójáról rántotta le a leplet, amelyek az önvezető autóban töltött idő hatékonyabb, pihentetőbb és szórakoztatóbb eltöltését kínálják. A közeli jövő szisztematikus gondolkodásra képes, önvezető járműveiben intelligens hangvezérléssel aktiválható és működtethető szolgáltatások kényeztetik majd az embereket, és ahogyan azt a BMW a 2017-es Szórakoztató Elektronika Kiállításon már bemutatta, a Microsoft Cortana okosszoftver prototípusán keresztül például az autóból intézett digitális asztalfoglalás is játszi könnyedséggel kivitelezhető lesz.

A bajor gyártó a 2017-es Szórakoztató Elektronika Kiállításon leplezte le az Amazon Prime alkalmazással kiegészített rendelési szolgáltatás vízióját is, amely a jövő önvezető BMW modelljeiben lehetővé tenné, hogy az ügyfelek a járműben ülve, online rendeljék meg árucikkeiket, az utazás egy későbbi fázisában pedig az előre tervezett útvonal mentén át is vehetnék azokat. Az átvétel optimális helyszínét és időpontját a Prime Now szolgáltatással együttműködő Open Mobility Cloud jelölné ki.

A vezető nélkül parkoló autó prototípusának világpremierje

A BMW Group első ízben a 2017-es Mobil Világkongresszuson gurítja ki a nagyközönség elé a BMW 7-es sorozatban bemutatott távvezérlésű parkolás (Remote Control Parking) továbbfejlesztett változatának prototípusát. A forradalmi technológiával felszerelt BMW i3 vezető nélkül, önmagától képes beállni a kijelölt parkolóhelyre, majd kimanőverezni onnan. A műveletet a jármű mellett álló ügyfél a BMW Gesztusvezérlés legújabb kísérleti funkciójával, egyetlen karlegyintéssel aktiválhatja.

A 2017-es Mobil Világkongresszuson a BMW Group az 5-ös csarnok előtt, az OA3B.36 számú színpadon várja a látogatókat.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANALYST AND INVESTOR CONFERENCE 2017.

Munich, 22.March. OnDemand transmission of the BMW Group Analyst and Investor Conference 2017.

open streaming site

CO2 emission information.

Fuel consumption figures based on the EU test cycle, may vary depending on the tyre format specified. Further information on official fuel consumption figures, specific CO2 emission values and the electric power consumption of new passenger cars is included in the “Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars", which can be obtained from dealerships and here as PDF.

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés