Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Megérkezett Magyarországra az új MINI Countryman

Magyarországon is bemutatkozott az új MINI Countryman, a prémium kompakt kategória ígéretes újonca.

R60
·
MINI
·
Brands
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~307,99 KB)
  
Photos(5x, ~8,8 MB)

Magyarországon is bemutatkozott az új MINI Countryman, a prémium kompakt kategória ígéretes újonca.

A februári nemzetközi premierrel egy időben Magyarországon is bemutatkozott a vadonatúj MINI Countryman modell, a valaha készült legnagyobb MINI. A 3 és 5-ajtós, a Cabrio és a 2015 végén debütált Clubman mellé érkezik az újdonság, mely elődmodelljéhez képest jelentősen megnőtt, így eggyel magasabb kategóriában, a prémium kompakt SAV/SUV modellek népes mezőnyében kínál egyedülálló stílust, prémium technológiát és minőséget.

Összetéveszthetetlenül egyedi karosszéria-kialakításával, erőteljes kisugárzásával és páratlanul agilis vezethetőségével az új MINI Countryman (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1-7,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49-159 gramm / km) egészen egyedülálló pozíciót foglal el a prémium kompakt szegmensben, miközben az ALL4 intelligens összkerékhajtás legkorszerűbb változatának köszönhetően minden szituációban kivételes vezetési élményt garantál – az épített útról letérve is. A brit prémium márka történetében ráadásul az új MINI Countryman az első modell, amelyet a rajongók plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelve is megrendelhetnek: a MINI Cooper S E Countryman ALL4 a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 40 kilométernyi tisztán elektromos meghajtást kínál.

Az új MINI Countryman mintegy 20 centiméterrel hosszabb és hozzávetőlegesen 3 centiméterrel szélesebb elődjénél, miközben tengelytávolsága 7,5 centiméterrel megnyúlt. Eme jelentős mértékű növekedés az öt teljes értékű ülés helykínálatában, a valaha készült legnagyobb MINI modell tárolókapacitásában és a csomagtér páratlan sokoldalúságában egyaránt visszaköszön. A csomagtér térfogata 450 liter, amely igény szerint egészen 1390 literig bővíthető – mindez azt jelenti, hogy az új MINI Countryman akár 220 literrel több tárolóhelyet kínál, mint elődje.

A MINI Countryman új generációja vadonatúj fejlesztésű erőforrásokkal érkezik meg a piacra. A modell debütálásakor a BMW Group legkorszerűbb motorcsaládjának kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrása kerül fel a palettára, egytől egyig a MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezve:

MINI Cooper Countryman: háromhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 499 ccm, maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő, csúcsnyomaték: 220 Nm.

MINI Cooper S Countryman: négyhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 998 ccm, maximális teljesítmény: 141 kW / 192 lóerő, csúcsnyomaték: 280 Nm.

MINI Cooper D Countryman: négyhengeres dízelmotor, hengerűrtartalom: 1 995 ccm, maximális teljesítmény: 110 kW / 150 lóerő, csúcsnyomaték: 330 Nm.

MINI Cooper SD Countryman: négyhengeres dízelmotor, hengerűrtartalom: 1 995 ccm, maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő, csúcsnyomaték: 400 Nm.

Júniustól a palettára a MINI első plug-in hibrid hajtáslánca is felkerül:

MINI Cooper S E Countryman ALL4: háromhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 499 ccm, maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő, elektromos motor, maximális teljesítmény: 65 kW / 88 lóerő, maximális rendszerteljesítmény: 165 kW / 224 lóerő, rendszer csúcsnyomaték: 385 Nm.

Valamint szintén a második negyedévben megjelenik a MINI John Cooper Works Countryman ALL4 sport csúcsmodell is, mely összkerékhajtást, 231 lóerőt, valamint 350 Nm nyomaték leadása mellett, akár 234 km/h végsebességet, egyedi John Cooper Works specifikus kiegészítőket és dizájn elemeket is tartogat.

Az új MINI Countryman számos a kategóriában kimagasló opcionális felszereltség mellett, igazi brit gegeket is bemutat, ilyen a MINI Country Timer, mely a terepen eltöltött időt méri, a MINI Find Mate tárgyakhoz kapcsolható jeladó vagy éppen a MINI Piknik pad, melyek semmilyen más márka modelljében nem találhatóak meg.

„Az új MINI Countryman megérkezése egy új korszak kezdetét is jelenti. Az elmúlt 3 évben a teljes paletta megújult, melyet a Countryman bemutatása tesz teljessé. Az elődmodell világszerte több mint 570 000 példányban kelt el, most a legnagyobb MINI feljebb lépett, így a Countryman a család akár egyetlen autója is lehet, hiszen méretében, minőségében, technikájában és szolgáltatásaiban minden igényt kielégít. Az autó a nemzetközi ADD STORIES – Mi a te történeted? kommunikációs üzenettel indult el Magyarországon is, melynek alapján egyfajta történetmesélésre építkezünk az év során. 2017 a MINI számára kiemelkedően fontos Magyarországon is, a Countryman új célcsoportok felé szeretne nyitni, miközben megőrzi mindazt a csak a MINI márkára jellemző kisugárzást és go-kartszerű vezetési élményt, amely 1959 óta íródó történelmében a brit márkát meghatározza. A piaci bevezetéstől széles kínálattal, minden motorhoz elérhető ALL4 összkerékhajtással, valamint az elkövetkező hónapokban érkező John Cooper Works és Cooper S E ALL4 plug-in-hibrid modellekkel, illetve a február elejétől Győrben és Pécsett is elinduló, immár négy tagú márkakereskedői hálózattal úgy érezzük, hogy a MINI Magyarországon újabb rekordértékesítést érhet el” – mondta el Oros Attila márkavezető a hazai bemutató alkalmával.

 

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

INTERNATIONAL MOTOR SHOW 2017.

Frankfurt. 12. September.
Here you will see the highlights of the BMW Group press conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés