Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Megérkezett Magyarországra az új MINI Countryman

Magyarországon is bemutatkozott az új MINI Countryman, a prémium kompakt kategória ígéretes újonca.

R60
·
MINI
·
Brands
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~307,99 KB)
  
Photos(5x, ~8,8 MB)

Magyarországon is bemutatkozott az új MINI Countryman, a prémium kompakt kategória ígéretes újonca.

A februári nemzetközi premierrel egy időben Magyarországon is bemutatkozott a vadonatúj MINI Countryman modell, a valaha készült legnagyobb MINI. A 3 és 5-ajtós, a Cabrio és a 2015 végén debütált Clubman mellé érkezik az újdonság, mely elődmodelljéhez képest jelentősen megnőtt, így eggyel magasabb kategóriában, a prémium kompakt SAV/SUV modellek népes mezőnyében kínál egyedülálló stílust, prémium technológiát és minőséget.

Összetéveszthetetlenül egyedi karosszéria-kialakításával, erőteljes kisugárzásával és páratlanul agilis vezethetőségével az új MINI Countryman (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1-7,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49-159 gramm / km) egészen egyedülálló pozíciót foglal el a prémium kompakt szegmensben, miközben az ALL4 intelligens összkerékhajtás legkorszerűbb változatának köszönhetően minden szituációban kivételes vezetési élményt garantál – az épített útról letérve is. A brit prémium márka történetében ráadásul az új MINI Countryman az első modell, amelyet a rajongók plug-in hibrid hajtáslánccal felszerelve is megrendelhetnek: a MINI Cooper S E Countryman ALL4 a nagyfeszültségű akkumulátor egyetlen feltöltésével 40 kilométernyi tisztán elektromos meghajtást kínál.

Az új MINI Countryman mintegy 20 centiméterrel hosszabb és hozzávetőlegesen 3 centiméterrel szélesebb elődjénél, miközben tengelytávolsága 7,5 centiméterrel megnyúlt. Eme jelentős mértékű növekedés az öt teljes értékű ülés helykínálatában, a valaha készült legnagyobb MINI modell tárolókapacitásában és a csomagtér páratlan sokoldalúságában egyaránt visszaköszön. A csomagtér térfogata 450 liter, amely igény szerint egészen 1390 literig bővíthető – mindez azt jelenti, hogy az új MINI Countryman akár 220 literrel több tárolóhelyet kínál, mint elődje.

A MINI Countryman új generációja vadonatúj fejlesztésű erőforrásokkal érkezik meg a piacra. A modell debütálásakor a BMW Group legkorszerűbb motorcsaládjának kétféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrása kerül fel a palettára, egytől egyig a MINI TwinPower Turbo technológiával felvértezve:

MINI Cooper Countryman: háromhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 499 ccm, maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő, csúcsnyomaték: 220 Nm.

MINI Cooper S Countryman: négyhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 998 ccm, maximális teljesítmény: 141 kW / 192 lóerő, csúcsnyomaték: 280 Nm.

MINI Cooper D Countryman: négyhengeres dízelmotor, hengerűrtartalom: 1 995 ccm, maximális teljesítmény: 110 kW / 150 lóerő, csúcsnyomaték: 330 Nm.

MINI Cooper SD Countryman: négyhengeres dízelmotor, hengerűrtartalom: 1 995 ccm, maximális teljesítmény: 140 kW / 190 lóerő, csúcsnyomaték: 400 Nm.

Júniustól a palettára a MINI első plug-in hibrid hajtáslánca is felkerül:

MINI Cooper S E Countryman ALL4: háromhengeres benzinmotor, hengerűrtartalom: 1 499 ccm, maximális teljesítmény: 100 kW / 136 lóerő, elektromos motor, maximális teljesítmény: 65 kW / 88 lóerő, maximális rendszerteljesítmény: 165 kW / 224 lóerő, rendszer csúcsnyomaték: 385 Nm.

Valamint szintén a második negyedévben megjelenik a MINI John Cooper Works Countryman ALL4 sport csúcsmodell is, mely összkerékhajtást, 231 lóerőt, valamint 350 Nm nyomaték leadása mellett, akár 234 km/h végsebességet, egyedi John Cooper Works specifikus kiegészítőket és dizájn elemeket is tartogat.

Az új MINI Countryman számos a kategóriában kimagasló opcionális felszereltség mellett, igazi brit gegeket is bemutat, ilyen a MINI Country Timer, mely a terepen eltöltött időt méri, a MINI Find Mate tárgyakhoz kapcsolható jeladó vagy éppen a MINI Piknik pad, melyek semmilyen más márka modelljében nem találhatóak meg.

„Az új MINI Countryman megérkezése egy új korszak kezdetét is jelenti. Az elmúlt 3 évben a teljes paletta megújult, melyet a Countryman bemutatása tesz teljessé. Az elődmodell világszerte több mint 570 000 példányban kelt el, most a legnagyobb MINI feljebb lépett, így a Countryman a család akár egyetlen autója is lehet, hiszen méretében, minőségében, technikájában és szolgáltatásaiban minden igényt kielégít. Az autó a nemzetközi ADD STORIES – Mi a te történeted? kommunikációs üzenettel indult el Magyarországon is, melynek alapján egyfajta történetmesélésre építkezünk az év során. 2017 a MINI számára kiemelkedően fontos Magyarországon is, a Countryman új célcsoportok felé szeretne nyitni, miközben megőrzi mindazt a csak a MINI márkára jellemző kisugárzást és go-kartszerű vezetési élményt, amely 1959 óta íródó történelmében a brit márkát meghatározza. A piaci bevezetéstől széles kínálattal, minden motorhoz elérhető ALL4 összkerékhajtással, valamint az elkövetkező hónapokban érkező John Cooper Works és Cooper S E ALL4 plug-in-hibrid modellekkel, illetve a február elejétől Győrben és Pécsett is elinduló, immár négy tagú márkakereskedői hálózattal úgy érezzük, hogy a MINI Magyarországon újabb rekordértékesítést érhet el” – mondta el Oros Attila márkavezető a hazai bemutató alkalmával.

 

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LIVE - AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
10:20 CST / 04:20 CEST.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés