Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW és az Art Basel művészeti kiállítás Hongkongban jelenti be a BMW Art Journey legújabb felfedezettjeit

A 2017. március 23-25. között nyitva álló expón a BMW Lounge komfortszobában Abigail Reynolds, a BMW Art Journey harmadik nyertese is kiállítja öthónapos világkörüli útjának összefoglaló installációját.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
·
BMW
·
Brands
 

A 2017. március 23-25. között nyitva álló expón a BMW Lounge komfortszobában Abigail Reynolds, a BMW Art Journey harmadik nyertese is kiállítja öthónapos világkörüli útjának összefoglaló installációját.

A BMW és az Art Basel művészeti kiállítás 2015-ben indította útjára világméretű közös kezdeményezését, a BMW Art Journey-t (BMW művészeti utazás), amely a feltörekvő fiatal művészek megtalálására és partonálására hivatott. A díjat elsőként a fiatal hongkongi alkotó, Samson Young, majd egy évvel később a német művészduó, Henning Fehr és Philipp Rühr, mígnem legutóbb Abigail Reynolds nyerte el. Öt hónapon át tartó művészeti utazása a brit irodalmárt három kontinensre és hat országba kalauzolta el, Kína, Üzbegisztán, Törökország, Egyiptom, Olaszország és Irán érintésével.

A BMW Art Journey harmadik nyertesét mindig is szoros kötelék fűzte a könyvekhez és a könyvtárakhoz: miután az Oxfordi Egyetemen angol szépirodalmat tanult, művészeti alkotásaihoz szinte magától értetődő módon a könyvekből és szépirodalmi alakok jellemrajzából merített ihletet. Legújabb projektje „Az idő romjain, avagy a Selyemút elveszett könyvtárainak nyomában” címet viseli („The Ruins of Time: Lost Libraries of the Silk Road“), amelyhez Abigail elbeszélések, történetek és legendák alapján tizenhat olyan, a Selyemút mentén álló egykori könyvtár emlékét tárta fel, amelyeket az elmúlt évszázadok során politikai konfliktusok, természeti katasztrófák vagy háborúk döntöttek romba.

„A könyvtár a tudás központja, ahol a gondolkodás és a tudomány megfogan. Olyan helyekre utaztam, ahol mindez nemrégiben vagy több évszázaddal ezelőtt a múlt homályába veszett. Az öt hónapon át tartó kaland egyszerre volt kimerítő, káprázatos és felejthetetlen, miközben három földrész olyan kultúráit jártam körbe, amelyekről korábban semmit sem tudtam. A BMW Art Journey kitágította a világról alkotott képemet és elvarázsolta az elmémet, pont ahogyan azt a könyvtárak is szokták” – mesélte a BMW Art Journey harmadik nyertese.

Kutatómunkája összefoglaló installációját Abigail Reynolds első ízben az Art Basel művészeti kiállítás idei hongkongi állomásán, a BMW Lounge komfortszobában állítja ki március 23-25. között, miközben a BMW és az Art Basel a művészeti kiállítás előestéjén, 2017. március 22-én a negyedik BMW Art Journey döntőseinek listáját is bejelenti. A szakmai zsűriben rendre a kulturális élet olyan nagyjai foglalnak helyet, mint Richard Armstrong, a New York-i Solomon R. Guggenheim Múzeum igazgatója, Claire Hsu, a hongkongi Asia Art Archive művészeti archívum igazgatója, Matthias Mühling, a müncheni Lenbachhaus Városi Galéria igazgatója, Bose Krishnamachari, az indiai Kochi-Muziris Biennálé elnöke és Pauline J. Yao, a hongkongi Visual Art M+ kurátora.

A BMW már az első felvonás óta kiemelt autóipari partnerként támogatja az Art Basel művészeti kiállítás hongkongi állomását, exkluzív VIP autóflottával gondoskodva az egyedülálló tárlat előadóinak és meghívott vendégeinek kényelméről. Idén a bajor prémiumgyártó a BMW Lounge komfortszobában a legendás BMW Art Cars kollekció kilencedik guruló műalkotását, a Matazo Kayama kézjegyét viselő BMW 535i modellt is kiállítja, miközben az Art Basel művészeti kiállítás bázeli és miami állomásain is elsőszámú autóipari támogatóként van jelen.

Az Abigail Reynolds munkásságával és aktuális projektjével kapcsolatos további információkért, kérjük, látogasson el a http://bmw-art-journey.com/journey/abigail-reynolds weboldalra.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés