Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Több ezer mérföldnyi rajongás: tizenöt éve hódít a MINI a tengerentúlon

Folyamatosan bővülő modellpalettájával és szinte megduplázott márkajelenlétével a brit prémiumgyártó a 2002-es piaci debütálás óta már több mint 725 000 darab új autót adott el az Egyesült Államokban.

MINI
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,4 KB)
  
Photos(1x, ~1,41 MB)

Folyamatosan bővülő modellpalettájával és szinte megduplázott márkajelenlétével a brit prémiumgyártó a 2002-es piaci debütálás óta már több mint 725  000 darab új autót adott el az Egyesült Államokban.

Az amerikaiak valósággal rajonganak az öreg kontinens különleges apróságaiért: ilyen például a svájci bicska, a francia macaron, vagy éppen a MINI. A brit prémiumgyártó első képviselői tizenöt évvel ezelőtt jelentek meg a tengerentúlon, ahol egy csapásra meghódították a nagyvárosokat és a végeláthatatlan utakat. A rendkívüli sikertörténet 2002 márciusában, a MINI Cooper és a MINI Cooper S modellek piaci bevezetésével kezdődött, az Egyesült Államokban pedig az azóta eltelt tizenöt évben több mint 725 000 darab vadonatúj MINI-t helyeztek forgalomba. Mindez mára odáig fejlődött, hogy a brit prémiumgyártó legendás vezetési élményét minden ötödik új ügyfél a tengerentúl útjain éli át.

Mindössze néhány hónappal európai újraindulását követően a MINI az Atlanti-óceán túlsó felére is megérkezett, a csúcstechnológia, a prémium minőség és a kisautós méret hármas egységét kínáló vadonatúj koncepció pedig azonnal megtalálta a stílusos megjelenésre fogékony, igényes emberek célcsoportját. A MINI még a grandiózus utazólimuzinok hazájában is rövid időn belül a vezetési élmény, a filigrán megjelenés és a hamisítatlan stílus négykerekű szimbólumává vált.

Nem telt bele pár évbe, és az Egyesült Államok hamarosan a MINI legfontosabb önálló piacává érett. A brit prémiumgyártó tengerentúli rajongótábora New York felhőkarcolóitól egészen Los Angeles napsütötte partjaiig duzzadt, a MINI gokartosan agilis vezetési élményét övező töretlen népszerűséget pedig független szakértők is elismerték. Tizenöt éve íródó egyesült államokbeli sikertörténete alatt a legendás prémiumautó-gyártó már hat alkalommal végzett a világhírű J.D. Power & Associates piackutató intézet ügyfél-elégedettségi felmérésének élén.

A márka egyre növekvő népszerűségéhez a modellpaletta folyamatos bővítése is nagymértékben hozzájárult. A MINI Cabrio főként a napos nyugati parton bizonyult igazi slágernek, majd a MINI Countryman bemutatkozásával a MINI a prémium kompakt szegmensbe is megérkezett, ahol öt ajtajának, öt teljes értékű ülésének és ALL4 intelligens összkerékhajtásának köszönhetően vadonatúj célközönségnek kínálta fel a vezetés vérpezsdítő élményét. Az Egyesült Államokban a brit prémiummárka jelenleg a háromajtós MINI-vel, az ötajtós MINI-vel és a MINI Cabrio-val uralja a kisautók kategóriáját, a kompakt járművek között pedig az új MINI Countryman mutat kiutat a hétköznapokból.

A modellpaletta dinamikus bővítésével és az eladási mutatók látványos növekedésével párhuzamosan az évek során a MINI tengerentúli márkakereskedői hálózata is közel megduplázódott: amíg 2002-ben országszerte 66 értékesítő partner és hivatalos szerviz várta az ügyfeleket, addig mára a MINI 39 amerikai államban összesen 127 márkakereskedővel büszkélkedhet.

A MINI egyesült államokbeli sikertörténetét a világszerte egyedülálló „MINI Takes the States” közösségi kezdeményezés népszerűsége is kiválóan szemlélteti. A két héten át utazó tereprali-konvojhoz tavaly több mint négyezer MINI-tulajdonos csatlakozott. Az autós túra a Georgia állambeli Atlantából egészen a kaliforniai Palm Springs városáig vezeti a résztvevőket, mintegy 4 400 mérföldön keresztül. A több ezer MINI az egyedülálló vezetési élmény mellett a világméretű közösség magasztos érzésével is elvarázsolja a résztvevőket, miközben a kéthetes utazás jótékonysági célokat is szolgál: a túra állomásain a résztvevők pénzadományokat gyűjtenek a Feeding America alapítvány számára. A megmérettetés teljes útvonalát tavaly több mint kilencszáz MINI-rajongó teljesítette, az összegyűjtött adományból pedig az alapítvány az ország számos pontján összesen 1,3 millió adag meleg ételt osztott szét.

A MINI legutóbb a floridai Daytona International Speedway versenypályán aratott diadalt, amikor is a Continental Tire Sport Car Challenge versenysorozatban rajthoz álló brit élsportoló az utcai sportautók kategória első helyezettjeként száguldott át a célvonalon. Az LAP Motorsport csapat színeiben induló MINI John Cooper Works versenyautó a márka történelmi győzelmének emlékét idézve nyerte meg a négyórás hosszú távú futamot, hiszen a klasszikus Mini éppen 50 évvel ezelőtt aratta legendás győzelmét a Monte Carlo Ralin. Megbízhatóságának, hatékonyságának és agilitásának köszönhetően a MINI John Cooper Works ezúttal Floridában ünnepelhetett fényes diadalt, legyőzve megannyi erősebb, nagyobb motorral szerelt ellenfelét.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a   http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html   internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS

Here you can see the full-length transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés