Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Több ezer mérföldnyi rajongás: tizenöt éve hódít a MINI a tengerentúlon

Folyamatosan bővülő modellpalettájával és szinte megduplázott márkajelenlétével a brit prémiumgyártó a 2002-es piaci debütálás óta már több mint 725 000 darab új autót adott el az Egyesült Államokban.

MINI
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,4 KB)
  
Photos(1x, ~1,41 MB)

Folyamatosan bővülő modellpalettájával és szinte megduplázott márkajelenlétével a brit prémiumgyártó a 2002-es piaci debütálás óta már több mint 725  000 darab új autót adott el az Egyesült Államokban.

Az amerikaiak valósággal rajonganak az öreg kontinens különleges apróságaiért: ilyen például a svájci bicska, a francia macaron, vagy éppen a MINI. A brit prémiumgyártó első képviselői tizenöt évvel ezelőtt jelentek meg a tengerentúlon, ahol egy csapásra meghódították a nagyvárosokat és a végeláthatatlan utakat. A rendkívüli sikertörténet 2002 márciusában, a MINI Cooper és a MINI Cooper S modellek piaci bevezetésével kezdődött, az Egyesült Államokban pedig az azóta eltelt tizenöt évben több mint 725 000 darab vadonatúj MINI-t helyeztek forgalomba. Mindez mára odáig fejlődött, hogy a brit prémiumgyártó legendás vezetési élményét minden ötödik új ügyfél a tengerentúl útjain éli át.

Mindössze néhány hónappal európai újraindulását követően a MINI az Atlanti-óceán túlsó felére is megérkezett, a csúcstechnológia, a prémium minőség és a kisautós méret hármas egységét kínáló vadonatúj koncepció pedig azonnal megtalálta a stílusos megjelenésre fogékony, igényes emberek célcsoportját. A MINI még a grandiózus utazólimuzinok hazájában is rövid időn belül a vezetési élmény, a filigrán megjelenés és a hamisítatlan stílus négykerekű szimbólumává vált.

Nem telt bele pár évbe, és az Egyesült Államok hamarosan a MINI legfontosabb önálló piacává érett. A brit prémiumgyártó tengerentúli rajongótábora New York felhőkarcolóitól egészen Los Angeles napsütötte partjaiig duzzadt, a MINI gokartosan agilis vezetési élményét övező töretlen népszerűséget pedig független szakértők is elismerték. Tizenöt éve íródó egyesült államokbeli sikertörténete alatt a legendás prémiumautó-gyártó már hat alkalommal végzett a világhírű J.D. Power & Associates piackutató intézet ügyfél-elégedettségi felmérésének élén.

A márka egyre növekvő népszerűségéhez a modellpaletta folyamatos bővítése is nagymértékben hozzájárult. A MINI Cabrio főként a napos nyugati parton bizonyult igazi slágernek, majd a MINI Countryman bemutatkozásával a MINI a prémium kompakt szegmensbe is megérkezett, ahol öt ajtajának, öt teljes értékű ülésének és ALL4 intelligens összkerékhajtásának köszönhetően vadonatúj célközönségnek kínálta fel a vezetés vérpezsdítő élményét. Az Egyesült Államokban a brit prémiummárka jelenleg a háromajtós MINI-vel, az ötajtós MINI-vel és a MINI Cabrio-val uralja a kisautók kategóriáját, a kompakt járművek között pedig az új MINI Countryman mutat kiutat a hétköznapokból.

A modellpaletta dinamikus bővítésével és az eladási mutatók látványos növekedésével párhuzamosan az évek során a MINI tengerentúli márkakereskedői hálózata is közel megduplázódott: amíg 2002-ben országszerte 66 értékesítő partner és hivatalos szerviz várta az ügyfeleket, addig mára a MINI 39 amerikai államban összesen 127 márkakereskedővel büszkélkedhet.

A MINI egyesült államokbeli sikertörténetét a világszerte egyedülálló „MINI Takes the States” közösségi kezdeményezés népszerűsége is kiválóan szemlélteti. A két héten át utazó tereprali-konvojhoz tavaly több mint négyezer MINI-tulajdonos csatlakozott. Az autós túra a Georgia állambeli Atlantából egészen a kaliforniai Palm Springs városáig vezeti a résztvevőket, mintegy 4 400 mérföldön keresztül. A több ezer MINI az egyedülálló vezetési élmény mellett a világméretű közösség magasztos érzésével is elvarázsolja a résztvevőket, miközben a kéthetes utazás jótékonysági célokat is szolgál: a túra állomásain a résztvevők pénzadományokat gyűjtenek a Feeding America alapítvány számára. A megmérettetés teljes útvonalát tavaly több mint kilencszáz MINI-rajongó teljesítette, az összegyűjtött adományból pedig az alapítvány az ország számos pontján összesen 1,3 millió adag meleg ételt osztott szét.

A MINI legutóbb a floridai Daytona International Speedway versenypályán aratott diadalt, amikor is a Continental Tire Sport Car Challenge versenysorozatban rajthoz álló brit élsportoló az utcai sportautók kategória első helyezettjeként száguldott át a célvonalon. Az LAP Motorsport csapat színeiben induló MINI John Cooper Works versenyautó a márka történelmi győzelmének emlékét idézve nyerte meg a négyórás hosszú távú futamot, hiszen a klasszikus Mini éppen 50 évvel ezelőtt aratta legendás győzelmét a Monte Carlo Ralin. Megbízhatóságának, hatékonyságának és agilitásának köszönhetően a MINI John Cooper Works ezúttal Floridában ünnepelhetett fényes diadalt, legyőzve megannyi erősebb, nagyobb motorral szerelt ellenfelét.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a   http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html   internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés