Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Történelmi festéssel érkezik a Nürburgringre a BMW M6 GT3

A nürburgringi 24-órás versenyen a bajor prémiumgyártó a Zöld Pokolban aratott első győzelem emlékével érkezik a rajtrácsra: az 1989-es diadal huszonnyolcadik évfordulója alkalmából a BMW Schnitzer csapat a 43-as rajtszámot viselő versenyautót a legendás BMW E30 M3 trikolor árnyalataiba öltözteti a 2017. május 27-28-ai hétvégén.

Motorsport Cars
·
Automotive
·
BMW Motorsport
·
24h Races
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,53 KB)
  
Photos(8x, ~23,63 MB)

A nürburgringi 24-órás versenyen a bajor prémiumgyártó a Zöld Pokolban aratott első győzelem emlékével érkezik a rajtrácsra: az 1989-es diadal huszonnyolcadik évfordulója alkalmából a BMW Schnitzer csapat a 43-as rajtszámot viselő versenyautót a legendás BMW E30 M3 trikolor árnyalataiba öltözteti a 2017. május 27-28-ai hétvégén.

A BMW Schnitzer csapat illusztris múltra tekinthet vissza a világ legveszélyesebb versenypályájaként ismert Nürburgring aszfaltcsíkján: Charly Lamm csapatfőnök istállója az elmúlt huszonnyolc évben öt alkalommal hódította el a Zöld Pokolban megrendezett 24-órás megbízhatósági verseny arany trófeáját. A rendkívüli sikertörténet 1989-ben vette kezdetét, amikor is a németországi Freilassing városából induló csapat a nürburgringi diadal után a Német Túraautó Bajnokság (DTM) abszolút dobogójának tetején is debütált. A tizenegy versenyhétvégéből álló idény során Roberto Ravaglia vezette győzelemre a BMW E30 M3 versenyautót, amelynek volánján a Nürburgringen megtett 143 kör alatt honfitársával, az olasz Emanuele Pirro-val és a francia Fabien Giroix-val osztozott. A BMW Schnitzer csapat idén május 27-28. között a Zöld Pokolban átélt első siker emlékét idézve gurul fel ismét a rajtrácsra, a két BMW M6 GT3 versenyautó egyike ugyanis a legendás előd klasszikus fényezését ölti magára.

A fehér alapra álmodott kék, sötétkék és vörös csíkozásra a BMW Schnitzer csapat főnöke mind a mai napig csodálattal vegyes tisztelettel tekint. „A BMW Motorsport valódi ikonként van jelen a versenysportok élvonalában. Rendkívül szerencsések vagyunk, hogy már évtizedek óta együtt dolgozhatunk. A BMW M6 GT3 versenyautó történelmi fényezése azon első győzelmünk emlékét idézi, amelyre különösen büszkék vagyunk. A BMW Motorsport klasszikus trikolor-csíkjai ráadásul nem csupán bennünk, de a rajongókban is régi érzéseket ébresztenek, így még inkább motiválnak minket arra, hogy a legjobbat hozzuk ki az idei versenyből” – mondta Charly Lamm, aki átütő élményként mesél az első nürburgringi sikerről. „Ugyanazon a hétvégén álltunk rajthoz a DTM-ben és a nürburgringi 24-óráson, és mindkettőt hiba nélkül hoztuk: a pilóták és a csapat minden egyes tagja kiválóan teljesített. Egészen fantasztikus verseny volt, egy felejthetetlen élmény mindenki számára” – fogalmazott.

A BMW Schnitzer csapat két évvel később, 1991-ben hódította el második nürburgringi serlegét, ezúttal a német Armin Hahne, a szintén német Joachim Winkelhock és a dán Kris Nissen hármasával a BMW E30 M3 volánja mögött. A modellt a letaglózóan erős motor és a tökéletes súlyelosztású, kikönnyített felépítmény kettőse a BMW Motorsport valaha készített legsikeresebb túraautójává emelte, amely a belga Eric van de Poele irányítása alatt már 1987-ben, DTM-bemutatkozása évében azonnal a sorozat etalonjává avanzsált. Roberto Ravaglia győztes kvalitásaival felvértezve a BMW E30 M3 versenyautó ugyanebben az évben az abszolút túraautó-világbajnoki címet is elnyerte, majd évek múltán, összesen 41 futamgyőzelmével a Német Túraautó Bajnokság örök klasszikusainak történelemkönyvébe is begurult.

A BMW E30 M3 leváltása után a BMW Schnitzer csapat 2004-ben, 2005-ben és 2010-ben is megismételte a Zöld Pokolban aratott diadalt, két alkalommal a BMW M3 GTR, majd legutóbb a BMW M3 GT2 modellel. 2017-ben Charly Lamm istállója ismét világklasszis pilótákat ültet a BMW M6 GT3 versenyautók volánja mögé: a kétszeres DTM-bajnok Marco Wittmann mellett Tom Blomqvist és Martin Tomczyk foglal majd helyet, a történelmi overállba öltöztetett, 43-as rajtszámot viselő gépet pedig két újonc, a német Timo Scheider és a brit Alex Lynn oldalán Augusto Farfus és António Félix da Costa vezeti.

A Nürburgringen a szervezők idén immáron negyvenötödik alkalommal hívják életre a hosszú távú megbízhatósági versenyt, ezúttal május 27-28. között.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés