Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW M550d xDrive

A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának számító BMW 5-ös sorozat hetedik generációja most egy újabb BMW M Performance modellel bővül: az új BMW M550d xDrive motorházteteje alatt a világ legerősebb hathengeres dízelmotorja dolgozik, amely a kirobbanó menetteljesítmény, a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság és a példaértékű belső hatékonyság hármas egységének köszönhetően letaglózóan intenzív vezetési élményt kínál – limuzin és Touring karosszériaváltozatban egyaránt.

F11
·
F10
·
Touring
·
BMW M Performance modellek
·
M550d xDrive
·
Limousine
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~265,75 KB)
  
Photos(15x, ~66,54 MB)

A világ legsikeresebb üzleti limuzinjának számító BMW 5-ös sorozat hetedik generációja most egy újabb BMW M Performance modellel bővül: az új BMW M550d xDrive motorházteteje alatt a világ legerősebb hathengeres dízelmotorja dolgozik, amely a kirobbanó menetteljesítmény, a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság és a példaértékű belső hatékonyság hármas egységének köszönhetően letaglózóan intenzív vezetési élményt kínál – limuzin és Touring karosszériaváltozatban egyaránt.

A világ legerősebb hathengeres dízelmotorja

A felső-középkategóriájú üzleti limuzinok legerősebb dízelmotorja a sorozatgyártásban valaha kínált legerősebb hathengeres dízelmotor is egyben. A 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres erőforrás BMW M Performance TwinPower Turbo technológiája négy turbó összehangolt működését kontrollálja. Az egység maximális teljesítménye 294 kW / 400 lóerő, amely percenkénti 4 400 főtengely-fordulattól elérhető, miközben a 760 Nm csúcsnyomaték már percenkénti 2 000 főtengely-fordulattól a sofőr rendelkezésére áll (a modell átlagos üzemanyag-fogyasztása 5,4 – 6,6 liter 100 kilométerenként, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig kilométerenkénti 142 – 173 gramm) *,**. Az új BMW M550d xDrive széleskörű alapfelszereltségének része a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltó és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is, amely a teljesítményt és a forgatónyomatékot minden pillanatban a vezetési szituáció függvényében, optimálisan osztja el a négy kerék között. Mint ilyen, az újdonság minden tekintetben hozza a nagyteljesítményű BMW M Performance modellek lélegzetelállító dinamikáját: álló helyzetből mindössze 4,4 másodperc alatt* gyorsul fel 100 km / órás sebességre (a Touring karosszériaváltozat 4,6 másodperc alatt*), végsebességét pedig az elektronika 250 km / óránál maximálja.

Teljesítményhez illő kisugárzás

Az új BMW M550d xDrive karosszériája hűen tükrözi a nagyteljesítményű modell lendületes menetteljesítményét. A BMW M aerodinamikai csomag, a 10 milliméteres ültetést kínáló BMW M sport futómű, az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering) és az eltérő méretű gumiabroncsokkal felszerelt, 19”-os BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra egyaránt a négyturbós dízel sportos kvalitásait hirdeti. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtásnak köszönhetően a modell minden vezetési szituációban kimagasló menetstabilitást és a dinamikus vezetéshez legoptimálisabb hajtást kínálja. Az utastérben eközben BMW M bőr sportkormány, illetve az opcionális extrafelszereltség részeként Dakota bőrkárpittal, vagy az alapfelszereltség részeként szövet / Alcantara borítással ellátott BMW M sportülések teremtik meg a BMW M Performance modellekre jellemző, exkluzív sportautós hangulatot. Az új BMW 5-ös sorozat átfogó járműtechnológiai palettája az új BMW M550d xDrive modellhez is maradéktalanul elérhető, így az állandó, interaktív járműkapcsolatért felelős BMW Connected szolgáltatáscsomag és a legintelligensebb vezetést támogató rendszerek is, amelyek maximális támogatásukról biztosítják a BMW ügyfelét és egy lépéssel közelebb hozzák az automatizált járművezetés korszakát.

* Előzetes számítások.

** Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

 

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés