Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Hatásos belépő: látványos újításokkal frissül a BMW 1-es sorozat

2017 júliusától a prémium kompakt szegmens etalonja minden korábbinál nívósabb csomagban kínálja fel a leplezetlen sportosság, a kimagasló minőség és a stílusos kisugárzás egységét.

F21 LCI
·
F20 LCI
·
1-es sorozat
·
Háromajtós
·
Ötajtós
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,68 KB)
  
Photos(48x, ~260,02 MB)

2017 júliusától a prémium kompakt szegmens etalonja minden korábbinál nívósabb csomagban kínálja fel a leplezetlen sportosság, a kimagasló minőség és a stílusos kisugárzás egységét.

 


Vadonatúj különkiadásokkal, még színvonalasabb utastérrel, kibővített járműkapcsolati innovációkkal és az iDrive operációs rendszer legújabb változatával érkezik a BMW 1-es sorozat következő, frissített generációja. A prémium kompakt szegmens legsportosabb képviselőjének motorpalettáján továbbra is három-, négy- és hathengeres erőforrások sorakoznak, amelyek – a kategóriában egyedülálló módon – a hátsó kerekeket hajtják. Az opcionális extrafelszereltség részeként mindeközben a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is elérhető. A BMW 1-es sorozat megújult változata 2017 júliusában debütál az utakon, három- és ötajtós karosszériaváltozatban.

Erőteljes vezetési élmény a prémium kompakt szegmensben: a BMW 1-es sorozat páratlan pozíciója

A legsportosabb kompakt sikertörténete 2004 nyarán, a BMW 1-es sorozat világpremierjével vette kezdetét: lélegzetelállító agilitásával és menetdinamikájával a modell pillanatok alatt kimagasló mércét állított fel a kategóriában, amely a mai napig világszerte több mint kétmillió ügyfél tetszését nyerte el – elsősorban Németországban, Nagy-Britanniában és Kínában. A BMW 1-es sorozat legújabb modellgenerációjából eddig 960 000 példány talált gazdára.

Vadonatúj különkiadások megnyerő stílusban

A BMW 1-es sorozat sportosságát a dinamikus karosszéria-arányok, a méretes hűtőrácsok, az elegánsan elnyújtott motorháztető és a lendületes hátsó kialakítás egysége határozza meg. A Sport Line Shadow, M Sport Shadow és BMW M140i Edition Shadow néven debütáló vadonatúj különkiadások képében a bajor prémiumgyártó az 1-es BMW egyszerre fiatalos, megújult és sportos karakterét nyomatékosítja. A különkiadások feketére fényezett hűtőrács-keretekkel, fekete betétekkel kiegészített, LED-technológiás első fényszóró-párral és ugyancsak LED-es, sötétített hátsó lámpatestekkel emelkednek ki testvérmodelljeik közül, miközben a BMW 1-es sorozat M Sport Shadow különkiadását fekete kipufogóvégek is díszítik. A sorozatban eközben a Seaside Blue tengerkék-metál és a Sunset Orange narancsmetál karosszéria-fényezési árnyalatok is bemutatkoznak.

A BMW 1-es sorozat palettáján továbbra is elérhetők maradnak a Sport Line, Urban Line és M Sport felszereltségi csomagok, a modellfrissítéssel párhuzamosan ráadásul az extrafelszereltségi portfólióra öt új keréktárcsa-garnitúra is felkerül. 2017 júliusától a bajor gyártó ügyfelei tizenhat különböző felni közül választhatnak az 1-es BMW alá – 16”-os, 17”-os és 18”-os méretben.

Letisztult utastér kifinomult műszerfallal

A megújult BMW 1-es sorozat utasterében számos exkluzív részlet harmonikus egysége kelt kategóriaelső, prémium hangulatot. A minimalista stílusú, kifinomult műszerfal még inkább a vezetőre összpontosít, a letisztult utastér-egységről pedig újrarajzolt, fekete hátterű műszeregység, elegáns kontraszt-varrással ellátott műszerfal, magasfényű feketére lakkozott központi betét és elrejthető dupla pohártartó gondoskodik. Az ajtókárpitokba épített kezelőgombok krómozott betéteket kaptak. A légkondicionáló berendezés szellőzőrostélyai vadonatúj formában öltöttek testet, hogy kihangsúlyozzák a BMW 1-es sorozat prémium utasterének bőséges helykínálatát.

BMW iDrive, érintőképernyő és hangvezérlés már a prémium kompakt szegmensben is

A bajor gyártó a látványos újításokkal frissülő BMW 1-es sorozatot már az alapfelszereltség részeként iDrive operációs rendszerrel szereli fel, a BMW ügyfele így a Touch Controller érintőpadon keresztül, érintésekkel is vezérelheti a modell navigációs rendszerét, járműbeállításait és szórakoztató funkcióit. A BMW Professional navigációs rendszer immáron nagyfelbontású, 8,8 inch képernyő-átmérőjű érintőképernyővel is megrendelhető, a fedélzeti rendszerek pedig a Touch Controller és a központi érintőképernyő mellett már intelligens hangutasításokkal is vezérelhetők.

Tökéletes járműkapcsolat már az alapfelszereltség részeként

Az alapfelszereltség részeként integrált SIM kártya a BMW 1-es sorozatot a BMW ConnectedDrive számos intelligens szolgáltatásával vértezi fel, mindezt ráadásul okostelefonok segítsége nélkül. Az Online Entertainment funkciónak köszönhetően a bajor gyártó ügyfele több millió zeneszámhoz és hangoskönyvhöz férhet hozzá, miközben a valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information) segítségével a jármű a forgalmi dugók kikerülésére is képes. A BMW intelligens forgalomfigyelő technológiája időben érzékeli a torlódásokat, a forgalmi dugókat, a baleseteket és a közelgő időjárási változásokat, amelyekről különböző módon értesíti a vezetőt.

A mindenre kiterjedő BMW Connected eközben játszi könnyedséggel integrálja a jármű központi operációs rendszerébe a felhasználó okostelefonját, okosóráját vagy táblagépét, a naptárbejegyzéseket, kontaktlistákat és napi teendőket így egyetlen, közös felületen kezeli. A rendszer a megbeszélt találkozók előtt időben figyelmezteti a BMW ügyfelét az indulásra, mialatt a pontos célba érkezés érdekében a valós idejű forgalmi információk adatait is folyamatosan elemzi. A BMW Connected felismeri a jármű által leggyakrabban megtett útvonalakat, a későbbi útvonaltervezésekkor így azokat kedvelt útvonalként, a felhasználó személyes preferenciái szerint ajánlja fel. Sőt mi több, a technológia már nem csupán az autóban, de a parkolás utáni utolsó métereken, a központi operációs rendszerrel összehangolt okostelefonon keresztül is mutatja az utat a megjelölt úti célig.

A BMW Connected távvezérlésű szolgáltatásainak (Remote Services) köszönhetően a bajor prémiumgyártó ügyfele a távolból, okostelefonon keresztül is aktiválhatja a BMW 1-es sorozat számos funkcióját, így például a légkondicionáló rendszert, az ajtózárakat, az ablakokat, a kürtöt és a fényszórókat is. Az intelligens járműkapcsolatok tekintetében a BMW az autógyártók között elsőként tette elérhetővé ügyfelei számára a Microsoft Office 365 teljes palettáját, a felhasználók így az autóban ülve is korlátlanul hozzáférhetnek e-mail fiókjaikhoz, naptárbejegyzéseikhez és kontaktlistáikhoz. 2017 júliusától ráadásul a BMW 1-es sorozatban is megjelenik a csatlakoztatott okostelefonokat vezeték nélkül tápláló, induktív töltési funkció, a beépített WiFi-hotspot pedig egyszerre nem kevesebb, mint tíz okoseszköznek kínál rendkívül gyors mobilinternet-hálózatot.

Vezetést támogató rendszerek a még nagyobb biztonságért

A BMW 1-es sorozat opcionális extrafelszereltségeként elérhető vezetést támogató rendszerek között a Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomat (Active Cruise Control), valamint a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning) és az automata fékező funkcióval dolgozó (City Collision Mitigation), gyalogosokra figyelmeztető rendszert (Pedestrian Warning) is magába foglaló Driving Assistant csomag is megtalálható. Amíg előbbivel a jármű képes a forgalomban teljesen önállóan araszolni, addig utóbbi egészen 60 km/órás sebességig automatikusan lefékez, ha ráfutásos baleset vagy gyalogos-gázolás veszélyét érzékeli. A rendkívül érzékeny szenzorokkal dolgozó parkolóasszisztens (Parking Assistant) eközben 35 km/órás sebességig az úttal párhuzamosan vagy merőlegesen elérhető legszűkebb parkolóhelyeket is megtalálja, majd a kiválasztott helyre magától beparkolja az autót.

A BMW EfficientDynamics motorcsalád kivételesen hatékony három-, négy- és hathengeres erőforrásai

A megújult BMW 1-es sorozat motorházteteje alá három-, négy- és hathengeres erőforrások közül választhatnak az ügyfelek, a BMW TwinPower Turbo technológiával felvértezett benzines és dízelüzemű egységek kivétel nélkül a legkorszerűbb BMW EfficientDynamics motorcsalád tagjai. A BMW 116i és a BMW 118d xDrive modellek kivételével ráadásul a motorváltozatok a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval és a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval is felszerelhetők, az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltó alternatíváiként. A BMW M140i xDrive modell kizárólag a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval rendelhető meg.

A benzines paletta alján a turbós háromhengeres motorral szerelt, 80 kW / 109 lóerő maximális teljesítményre képes BMW 116i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0 – 5,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 116 – 126 gramm / km)*, míg a trónon a 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményű, soros hathengeres erőforrással szerelt BMW M Performance modell, a BMW M140i áll (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,1 – 7,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 163 – 179 gramm / km)*.

A dízelüzemű erőforrásokban ugyancsak a legkorszerűbb turbófeltöltési technológia dolgozik, vadonatúj töltési szisztéma szerint, minden korábbinál precízebb közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerrel. A paletta belépőmodellje a BMW 116d, amelynek 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítménye és 270 Nm csúcsnyomatéka átlagos 100 kilométerre vetített 3,6 – 4,1 liter üzemanyag-fogyasztással és kilométerenkénti 96 – 107 gramm kombinált károsanyag-kibocsátással párosul*. A dízelüzemű portfólió legerőteljesebb tagja a BMW 125d modell, amelynek négyhengeres motorja a változó turbina-geometriájú, nagynyomású turbóval többlépcsős feltöltési rendszerben dolgozik, 165 kW / 224 lóerő maximális teljesítményt és 450 Nm forgatónyomatékot állítva elő. Mindez 100 kilométerre vetített 4,3 – 4,6 liter átlagos üzemanyag-fogyasztással és kilométerenkénti 114 – 120 gramm kombinált károsanyag-kibocsátással párosul*.

BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az optimális erőátvitelért

A legendás hátsókerék-meghajtás alternatívájaként a BMW 118d, a BMW 120d és a BMW M140i modellek a BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhetők. Az összkerékhajtás olyan előnyei mellett, mint az optimális erőátvitel, a kimagasló menetstabilitás és a mindenféle időjárási körülmények közepette garantált maximális tolóerő, a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az alul-, illetve túlkormányzások kockázatát is csökkenti, hogy a vezetés élménye ne csupán az egyenesekben, de a lehető legdinamikusabb kanyarvételekben teljesedhessen ki.

A BMW M GmbH legkisebb élsportolói: bemutatkozik a megújult BMW M140i és BMW M140i xDrive

2017 júliusától a BMW 1-es sorozat etalonjai is megújulnak, a BMW M Performance modellpáros mellett ráadásul a BMW M140i Edition Shadow különkiadás is bemutatkozik, az alapfelszereltség részeként kínált LED-technológiás első fényszóró-pár fekete betétjeivel, illetve fekete hűtőrács-keretekkel. A sötétített hátsó lámpatestek és a 18” méretű könnyűfém keréktárcsák a különkiadás sportos énjét hangsúlyozzák, a tökéletes tapadásról pedig elöl 225/40 R18, míg hátul 245/35 R18 méretű gumiabroncsok gondoskodnak.

A BMW M140i motorházteteje alatt egy háromliteres, soros hathengeres benzinmotor dolgozik, közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel, kettős megfúvású BMW M Performance TwinPower Turbo technológiával, VALVETRONIC változó szelepvezérléssel és dupla VANOS változó vezérműtengely-állítással. Mindez 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményben és 500 Nm csúcsnyomatékban teljesedik ki, ez utóbbi ráadásul a percenkénti 1 520 és 4 500 közötti főtengelyfordulat-tartományban mindvégig a vezető rendelkezésére áll. Az alapfelszereltség részeként kínált hatsebességes manuális váltóval mindez 4,8 másodperc alatt abszolvált nulla-százas sprintet eredményez, amely az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval felszerelve 4,6 másodpercre csökken (100 kilométerre vetített 7,1 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 163 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)*. A modell végsebességét az elektronika minden esetben 250 km/óránál maximálja. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás jelenlétének köszönhetően a BMW M140i xDrive volánja mögött még intenzívebb az élmény: a modell az alapfelszereltség részeként kínált nyolcsebességes Steptronic sport automataváltóval 4,4 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, 100 kilométerre vetített 7,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 169 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett*.

A BMW M140i és a BMW M140i xDrive lélegzetelállító agilitását a változó áttételű sport kormánymű fokozza, a BMW 1-es sorozat sportmodell-párosához ráadásul BMW M sport futómű és BMW M sport fékrendszer is megrendelhető. Az élsportolókhoz az opcionális extrafelszereltség részeként a hathengeres benzinmotor jelleggörbéje szerint rövidített kiosztású, hatsebességes manuális váltó is elérhető, a vezetési élménykapcsoló pedig a COMFORT, a SPORT és az ECO PRO vezetési üzemmódok mellett már SPORT+ módot is kínál. Ez utóbbi a dinamikus menetstabilizáló rendszerrel (DSC – Dynamic Stability Control) együttműködve már kontrollált drifteket is engedélyez.

* Az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html 

internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés