Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Megújul a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio

A prémium minőség és a sportos hangulat kettősét 2017 júliusától még látványosabb karosszéria-kialakítás, LED-technológiás első fényszóró-pár és vadonatúj utastér emeli új szintre.

F22 LCI
·
Coupé
·
2-es sorozat
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,63 KB)
  
Photos(93x, ~538,3 MB)
  
Videos(2x, ~251,12 MB)

A prémium minőség és a sportos hangulat kettősét 2017 júliusától még látványosabb karosszéria-kialakítás, LED-technológiás első fényszóró-pár és vadonatúj utastér emeli új szintre.

Piaci debütálásakor a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio nem csupán a lendületes menetteljesítmény tekintetében, de a megnyerő kisugárzás terén is új mércét állított a prémium kompakt szegmensben. 2017 júliusától a BMW 2-es sorozat megújult változatai mindezt még tovább fokozzák: a modell frontrésze még sportosabb kialakítást kap, a széleskörű alapfelszereltség LED-technológiás első fényszóró-párral bővül, az utastér hangulata még kifinomultabbá válik, a minden korábbinál átfogóbb járműkapcsolatról pedig vadonatúj intelligens szolgáltatások gondoskodnak. A rendkívül hatékony belsőégésű erőforrások eközben továbbra is a hátsó tengelyt hajtják (a szegmensben egyedüliként), amely a sportos vezetés verhetetlen élményét ígéri. A Lipcsében gyártott sikersorozat képviselői eddig világszerte a BMW több mint 140 000 ügyfelének tetszését nyerték el, főként az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Németországban.

Új karosszéria-kialakítás és LED-technológiás lámpatestek a minden korábbinál hatásosabb megjelenés érdekében

A BMW 2-es sorozat megújulását a Coupé és a Cabrio karosszériaváltozat esetében egyaránt vadontaúj frontrész jelzi, miközben az összes modellváltozat alapfelszereltsége dupla-LED-technológiás fényszóró-párral bővül. Miközben az új BMW 2-es sorozat sportos fényszóró-mintázata a még karakteresebb frontrész dinamikus kialakítását erősíti, az opcionális extrafelszereltségek listájára az adaptív LED-technológiás első fényszóró-pár is felkerül. A minden korábbinál precízebb és korszerűbb kiállás érdekében a modell helyzetjelzői immáron hatszög-alakú ikergyűrű-motívummal világítanak. 2017 júliusától a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio még nagyobb hűtőrácsokat kap, amelyek így a modell szélességét és sportosságát hangsúlyozzák. A hűtőrácsokkal párhuzamosan az első lökhárító alsó három légbeömlője is megnő, amelyek a dinamikus kétajtós erőteljes teljesítményét hirdetik. A hátsó rész ugyancsak erőtől duzzad, az alapfelszereltség részeként kínált LED-es hátsó lámpák jellegzetes „L” alakja pedig még mélyebben benyúlik az övvonalba.

Még kifinomultabb utastér-elrendezés

A megújult BMW 2-es sorozat utasterébe vadonatúj műszerfalat terveztek a mérnökök, hogy a műszerek még inkább a vezető köré összpontosuljanak, a belső kialakítás pedig még jobb minőséget árasszon. Az ajtók mögött minden korábbinál tágasabb, végtelenül kifinomult és elegánsan letisztult utastér várja a bajor gyártó ügyfeleit. Az exkluzív kialakítást számos innovatív részlet nyomatékosítja, így például a műszerfal magasfényű fekete felülete és új, látványos kontraszt-varrása, valamint az ajtókárpitokba épített kezelőgombok krómozott betétjei. A személyre szabhatósági lehetőségek tárházát vadonatúj szövet- és bőrkárpitok, alumíniumból vagy fából készített dekorcsíkok, illetve króm betétekkel kiegészített magasfényű fekete betétek fokozzák.

Új keréktárcsák és karosszéria-fényezések, kiváló hétköznapi használhatóság

Akárcsak a BMW 2-es sorozat összes modelljéhez, úgy a Coupé és a Cabrio karosszériaváltozatokhoz is elérhetők a Luxury Line, a Sport Line és az M Sport felszereltségi csomagok. A paletta csúcsáról ráadásul a BMW M Performance duó is megrendelhető, a BMW M240i és a BMW M240i xDrive modellpáros képében. A karosszéria-fényezési lehetőségek júliustól a Mediterranean Blue mediterránkék-metál, a Seaside Blue tengerkék-metál és a Sunset Orange narancsmetál árnyalatokkal gazdagodnak, a tizenhét különféle könnyűfém keréktárcsa-garnitúra pedig 16”-os, 17”-os és 18”-os méretben is elérhető.

4 432 milliméteres hosszúságával a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio a prémium kompakt járművek mezőnyében kínálja fel a vezetés vérpezsdítő élményét. A kétajtós négyülésesek ráadásul mindezt kivételesen praktikus hétköznapi használhatósággal egyesítik. A BMW 2-es Coupé csomagterének térfogata 390 liter, a BMW 2-es Cabrio elektromosan működtethető vászonteteje pedig nem csupán felettébb gyors, de a kiegészítő szigetelésnek köszönhetően rendkívül halk nyitást és zárást is garantál – egészen 50 km/órás sebességig.

Intelligens járműkapcsolat és kifinomult kezelési koncepció már a prémium kompakt szegmensben is

2017 júliusától a bajor gyártó az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető BMW Professional navigációs rendszert a BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio utasterébe is nagyfelbontású, 8,8 inch képernyő-átmérőjű érintőképernyővel szereli be. Az újdonság már az alapfelszereltség részeként kínált iDrive vezérlőegység legkorszerűbb változatán keresztül, a Touch Controller érintőpaddal és hangutasításokkal is vezérelhető.

A prémium kompakt szegmens megújult etalonja már az okostelefonok vezeték nélküli töltésére is képes, a BMW operációs rendszerén keresztül pedig az Apple CarPlay alkalmazás is elérhető. Az autóba integrált WiFi-hotspot eközben egyszerre akár tíz eszköznek is rendkívül gyors mobilinternet-hálózatot biztosít.

Az alapfelszereltség részeként beszerelt SIM kártyának köszönhetően a BMW ConnectedDrive számos szolgáltatása válik elérhetővé, amely megannyi intelligens funkcióhoz nyújt hozzáférést – okostelefon nélkül is. Ilyenek többek között a balesetveszélyre is figyelmeztető, valós idejű forgalmi információk (RTTI – Real Time Traffic Information), a felszíni parkolóhelyekkel kapcsolatos információk (On-Street Parking Information) és a jármű távvezérléssel is elérhető szolgáltatásai (Remote Services). Az átfogó ügyféltámogatást kínáló BMW Connected eközben a BMW 2-es sorozat modelljét is játszi könnyedséggel integrálja a felhasználó hétköznapi életébe, sőt mi több, a BMW az első olyan autógyártó, amely biztonságos szerver-kapcsolatainak köszönhetően a Microsoft Office 365 teljes portfólióját képes elérhetővé tenni modelljeiben. A BMW ügyfelei a gépkocsikba épített Microsoft Exchange funkción keresztül e-mail fiókjaikhoz, naptárbejegyzéseikhez és kontaktlistáikhoz is korlátlanul hozzáférhetnek.

A megújult BMW 2-es Coupé és BMW 2-es Cabrio számos intelligens, vezetést támogató rendszerrel is felszerelhető, így többek között Stop & Go funkcióval dolgozó aktív tempomattal (Active Cruise Control) és Driving Assistant csomaggal is, amely a sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (Lane Departure Warning) és az automata fékező funkcióval dolgozó (City Collision Mitigation), gyalogosokra figyelmeztető rendszert (Pedestrian Warning) is magába foglalja. Ez utóbbi egészen 60 km/órás sebességig automatikusan fékez, ha ráfutásos baleset vagy gyalogos-gázolás veszélyét érzékeli.

A lendületes menetteljesítmény és a kimagasló hatékonyság találkozása

A BMW 2-es Coupé és a BMW 2-es Cabrio motorházteteje alá elérhető három-, négy- és hathengeres erőforrások széles palettája maximálisan lefedi a 100 kW / 136 lóerő és 250 kW / 340 lóerő közötti teljesítmény-tartományt (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,8 – 8,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 101 – 189 gramm / km)*. A legújabb BMW EfficientDynamics motorcsaládba tartozó benzines és dízelüzemű erőforrások mindegyikében BMW TwinPower Turbo technológia dolgozik. A moduláris motorblokk-építés alapjaira megálmodott koncepció látványos hatékonyságán túl ráadásul a dízelmotorok kivétel nélkül új turbófeltöltési technológiát és minden korábbinál pontosabb közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszert alkalmaznak. A BMW 2-es Coupé kilenc, míg a BMW 2-es Cabrio nyolc különböző hajtáslánc-kombinációt kínál, az erőforrások teljesítményét és forgatónyomatékát pedig a hatsebességes manuális vagy a nyolcsebességes Steptronic automataváltó továbbítja a kerekek felé. A bajor gyártó a BMW 220i Coupé, a BMW 230i Coupé, a BMW 225d Coupé, a BMW M240i xDrive Coupé, valamint a BMW 225d Cabrio és a BMW M240i xDrive Cabrio modellekhez már az alapfelszereltség részeként rendkívül hatékony automataváltót kínál, a BMW 225d Coupé, a BMW 225d Cabrio, a BMW M240i xDrive Coupé és a BMW M240i xDrive Cabrio modellek esetében ráadásul a végtelenül precíz váltásról a nyolcsebességes Steptronic Sport automataváltó gondoskodik, amely a vezetés élményét kormány mögötti váltófülekkel fokozza.

A BMW M240i Coupé, a BMW M240i Cabrio, illetve a BMW M240i xDrive Coupé és a BMW M240i xDrive Cabrio alkotta négyes a BMW 2-es sorozat BMW M Performance kvartettjeként tiszteleg. Az élsportolók lendületes menetteljesítményéről gondoskodó, 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres benzinmotorban BMW M Performance TwinPower Turbo technológia dolgozik, amelynek 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítménye 4,4 másodperc alatt gyorsítja fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra a BMW M240i xDrive Coupé modellt (100 kilométerre vetített 7,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 169 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)*.

BMW xDrive intelligens összkerékhajtás az opcionális extrafelszereltség részeként

A BMW 2-es Coupé M240i és 220d motorváltozatai a hátsókerék-meghajtás alternatívájaként BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is felszerelhetők. Az M240i esetében ez utóbbi a BMW 2-es Cabrio modellre is igaz. A BMW xDrive intelligens összkerékhajtás minden kanyarban, szerpentinen, ívben és kigyorsításkor optimális tapadást és kimagasló menetdinamikát kínál, miközben jelentősen csökkenti az alul- és túlkormányzás kockázatát. A BMW 2-es sorozat lendületes menetteljesítményéhez és kiváló kezelhetőségéhez a kifinomult futómű-technológia, az alacsony súlypont, a széles nyomtáv és a szinte tökéletes, 50 : 50 arányú tengelyterhelés-elosztás is nagymértékben hozzájárul.

* Az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés