Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Nagy sikerrel zárult a IV. Balatonfüred Concours d’Elegance, melyet idén is BMW Group Magyarország támogatott

A balatonfüredi Tagore sétányon kiállított 52 db klasszikus autót és motorkerékpárt több mint 10 ezer érdeklődő láthatta május 5-7 között a IV. Balatonfüred Concours d’Elegance esemény alkalmával.

Vállalati
·
Vállalati események
·
Kiállítások
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,17 KB)
  
Photos(6x, ~3,78 MB)

A BMW Group Magyarország immár harmadik alkalommal kiemelt partnerként jelent meg a hagyományteremtő eseményen, mely Magyarországon egyedüliként a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens/ Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) nemzetközi elismerését is magáénak tudhatja. 

Az idei rendezvényen a BMW Group a MINI-t állította középpontba, tisztelegve a Mini 1967-es Monte-Carlo Rally győzelmének ötvenedik évfordulója előtt. Számos klasszikus Mini modell mellett a legújabb John Cooper Works kínálat is megjelent a füredi promenádon, képviselve a gazdag és dicső márkatörténelmet, valamint mutatva azt a folytonosságot a sportsikerekben, mely a MINI-t mindig is jellemezte. Itt találkozhatott a hazai közönség először a MINI John Cooper Works Countryman modellel, mely a napokban jelent meg a nemzetközi piacokon is.

A szépségverseny az autók mellett a divatról is szólt, így a nagyközönség több olyan különleges bemutatót is megtekinthetett, melyen Zoób Kati divattervező külön az alkalomhoz kreált kollekcióit mutatták be a napfényes Balatonparton. Az egyik kollekciót épp a MINI márka ihlette, így a képzeletbeli kifutóként a klasszikus és a jelenlegi autók között vonultak be a MINI-s motívumú ruhákat viselő modellek.

Természetesen a BMW nóvumai is fontos szerepet kaptak, az új modellek közül szintén Balatonfüreden láthatta először a hazai közönség a BMW 12-hengeres csúcsodelljét, a 610 lóerős M760Li-t, valamint a vadonatúj BMW 530e plug-in-hibrid modellt, amely akár 50 km megtételére is képes elektromos üzemmódban. Ugyanitt mutatkozott be a 4-es sorozat megújult Coupé-ja is. Az idei évben a Tagore sétányon a BMW Motorrad is képviselte magát a legújabb motorkerékpárokkal, köztük a szintén először itt látható BMW R nineT Urban G/S kétkerekűvel.

 

A 6 tagú szakmai zsűri hosszas eszmecsere után a kiállítás fődíját egy 1934-es Chrysler Airflow modellnek ítélte, Balatonfüred városának különdíját egy nemrég restaurált 1936-os BMW 315 Roadster érdemelte ki, míg a BMW Group Magyarország különdíjasa egy 1954-es évjáratú Chevrolet Corvette lett. Az esemény gálavacsoráján Zoób Kati, a Concours d’Elegance fővédnöke, egyik alapítója, a Bátor Tábor nagyköveteként a súlyos betegséggel élő gyermekek és családok megsegítésére hívta fel a figyelmet, így az összegyűlt felajánlások a Bátor Tábor Alapítvány programjában résztvevőket segítik majd.

„Negyedik éve rendezzük meg a Balatonfüred Concours d’Elegance eseményt, mely mind a nagyközönség, mind a résztvevők, mind a sajtó képviselői szerint is egyre színvonalasabb, érdekesebb. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a FIVA egyetlen olyan magyar rendezvénye vagyunk, melyet nemzetközi szinten is jegyeznek, így egy szigorú FIVA szabályrendszert is sikerrel teljesítünk. A BMW Group Magyarország olyan kiemelt támogatónk, akit inkább partnernek nevezünk, hiszen nem csak a lebonyolításban, hanem az esemény teljes kialakításában, koncepciójában is közösen dolgoztunk” – mondta el Valker Viktor a Balatonfüred Concours d’Elegance alapítója, főszervezője az ünnepélyes díjátadás alkalmával.

**

További információ:

Salgó András, vállalati kommunikációs menedzser

Tel.: +36 29 555 115; e-mail: Andras.Salgo@bmw.hu

A BMW Group magyar nyelvű sajtóoldala a következő címen érhető el: www.press.bmwgroup.com/pressclub/p/hu/startpage.html

A BMW Group

A BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is kínál. Világcégként a BMW Group 14 országban összesen 31 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2016-ban a BMW Group hozzávetőlegesen 2,367 millió autót és közel 145 000 motorkerékpárt értékesített világszerte. A vállalat mintegy 94,16 milliárd eurós összbevételével a 2016-os pénzügyi évben mintegy 9,67 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2016. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 124 729 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE.

Wednesday, 21. March 2018.
Here you will see the full-length live transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés