Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Nagy sikerrel zárult a IV. Balatonfüred Concours d’Elegance, melyet idén is BMW Group Magyarország támogatott

A balatonfüredi Tagore sétányon kiállított 52 db klasszikus autót és motorkerékpárt több mint 10 ezer érdeklődő láthatta május 5-7 között a IV. Balatonfüred Concours d’Elegance esemény alkalmával.

Vállalati
·
Vállalati események
·
Kiállítások
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~72,17 KB)
  
Photos(6x, ~3,78 MB)

A BMW Group Magyarország immár harmadik alkalommal kiemelt partnerként jelent meg a hagyományteremtő eseményen, mely Magyarországon egyedüliként a FIVA (Fédération Internationale des Véhicules Anciens/ Történelmi Járművek Nemzetközi Szövetsége) nemzetközi elismerését is magáénak tudhatja. 

Az idei rendezvényen a BMW Group a MINI-t állította középpontba, tisztelegve a Mini 1967-es Monte-Carlo Rally győzelmének ötvenedik évfordulója előtt. Számos klasszikus Mini modell mellett a legújabb John Cooper Works kínálat is megjelent a füredi promenádon, képviselve a gazdag és dicső márkatörténelmet, valamint mutatva azt a folytonosságot a sportsikerekben, mely a MINI-t mindig is jellemezte. Itt találkozhatott a hazai közönség először a MINI John Cooper Works Countryman modellel, mely a napokban jelent meg a nemzetközi piacokon is.

A szépségverseny az autók mellett a divatról is szólt, így a nagyközönség több olyan különleges bemutatót is megtekinthetett, melyen Zoób Kati divattervező külön az alkalomhoz kreált kollekcióit mutatták be a napfényes Balatonparton. Az egyik kollekciót épp a MINI márka ihlette, így a képzeletbeli kifutóként a klasszikus és a jelenlegi autók között vonultak be a MINI-s motívumú ruhákat viselő modellek.

Természetesen a BMW nóvumai is fontos szerepet kaptak, az új modellek közül szintén Balatonfüreden láthatta először a hazai közönség a BMW 12-hengeres csúcsodelljét, a 610 lóerős M760Li-t, valamint a vadonatúj BMW 530e plug-in-hibrid modellt, amely akár 50 km megtételére is képes elektromos üzemmódban. Ugyanitt mutatkozott be a 4-es sorozat megújult Coupé-ja is. Az idei évben a Tagore sétányon a BMW Motorrad is képviselte magát a legújabb motorkerékpárokkal, köztük a szintén először itt látható BMW R nineT Urban G/S kétkerekűvel.

 

A 6 tagú szakmai zsűri hosszas eszmecsere után a kiállítás fődíját egy 1934-es Chrysler Airflow modellnek ítélte, Balatonfüred városának különdíját egy nemrég restaurált 1936-os BMW 315 Roadster érdemelte ki, míg a BMW Group Magyarország különdíjasa egy 1954-es évjáratú Chevrolet Corvette lett. Az esemény gálavacsoráján Zoób Kati, a Concours d’Elegance fővédnöke, egyik alapítója, a Bátor Tábor nagyköveteként a súlyos betegséggel élő gyermekek és családok megsegítésére hívta fel a figyelmet, így az összegyűlt felajánlások a Bátor Tábor Alapítvány programjában résztvevőket segítik majd.

„Negyedik éve rendezzük meg a Balatonfüred Concours d’Elegance eseményt, mely mind a nagyközönség, mind a résztvevők, mind a sajtó képviselői szerint is egyre színvonalasabb, érdekesebb. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a FIVA egyetlen olyan magyar rendezvénye vagyunk, melyet nemzetközi szinten is jegyeznek, így egy szigorú FIVA szabályrendszert is sikerrel teljesítünk. A BMW Group Magyarország olyan kiemelt támogatónk, akit inkább partnernek nevezünk, hiszen nem csak a lebonyolításban, hanem az esemény teljes kialakításában, koncepciójában is közösen dolgoztunk” – mondta el Valker Viktor a Balatonfüred Concours d’Elegance alapítója, főszervezője az ünnepélyes díjátadás alkalmával.

**

További információ:

Salgó András, vállalati kommunikációs menedzser

Tel.: +36 29 555 115; e-mail: Andras.Salgo@bmw.hu

A BMW Group magyar nyelvű sajtóoldala a következő címen érhető el: www.press.bmwgroup.com/pressclub/p/hu/startpage.html

A BMW Group

A BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is kínál. Világcégként a BMW Group 14 országban összesen 31 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2016-ban a BMW Group hozzávetőlegesen 2,367 millió autót és közel 145 000 motorkerékpárt értékesített világszerte. A vállalat mintegy 94,16 milliárd eurós összbevételével a 2016-os pénzügyi évben mintegy 9,67 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2016. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 124 729 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés