Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Rekordokban gazdag utazásra hív idén a Concorso d’Eleganza Villa d’Este

.2017. május 26-28. között a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda a mobilitás fejlődését bemutató időutazásra invitálja a legendás járműklasszikusok rajongóit. A kezdeti megoldások és a legkorszerűbb technológiák idén a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” mottó alatt gurulnak egymás mellé a Comói-tó partján.

Örökség
·
Veterános események
·
BMW örökség
·
MINI örökség
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~174,06 KB)
  
Photos(2x, ~13,34 MB)

Related Links.

A variety of images regarding Concorso D`Eleganza Villa D´Este is available on the BMW Group Classic Mediaserver: www.bmwgroupclassic-downloads.com Login: bmwgroup Passwort: classic

A világhírű Concorso d’Eleganza Villa d’Este a történelmi autócsodák és a legendás motorkerékpárok legexkluzívabb eseménye, amelynek története egészen 1929-ig nyúlik vissza. Az észak-olaszországi Cernobbio városában megrendezett „Coppa d’Oro Villa d’Este” kiállítás eleinte az autóipar legfrissebb újításait tárta a látogatók elé, több-kevesebb sikerrel. A BMW Group 1999-ben karolta fel az eseményt, 2005 óta pedig a BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda közös rendezőként hívja életre a két- és négykerekű különlegességek szépségversenyét, amely évről évre több ezer résztvevőt és rajongót varázsol el.

A 2017-es felvonás a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” mottó köré épül („Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records”), amely a mobilitás XIX. század végi robbanásszerű fejlődésére utal. Az autó feltalálása előtt az emberek vasúttal és gőzhajókon utazták körbe a világot.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idén a legendás mottó égisze alatt az autó feltalálása utáni korszakok legritkább kincseit gurítja ki a Comói-tó partjára, amellyel már önmagában is rekordot állít fel, hiszen egészen biztos, hogy nincs a világon még egy olyan autós szépségverseny, amelyen egyhengeres és tizenkét hengeres modellek állnak egymás mellé, az erőforrások teljesítménye pedig 1,5 lóerőtől egészen 450 lóerőig terjed. Az idei kiállítás legnagyobb hengerűrtartalma egy Rolls-Royce Phantom motorterében található (7 668 ccm), miközben a legkisebb szív – az 50 köbcentis robogóktól eltekintve – egy Intermeccanica orrában dolgozik (493 ccm).

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei három napját és a Comói-tó partján felvonuló járművek kiállítását a hagyomány és a vízió lenyűgöző kettőse járja át, amelyet a világszerte egyedülállónak számító „Koncepcióautók és prototípusok” díjazási osztály szépségversenye nyomatékosít. A jövőbe mutató kategória napjaink vezető formatervezőinek kreativitására épül, a holnap autómodelljeit és járműtechnológiáit helyezve a középpontba. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este szépségversenyének fényes trófeáit idén is a közönség ítéli oda a leggyönyörűbb ritkaságoknak.

A magával ragadó múlt és a lélegzetelállító jövő találkozása

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este hamisítatlanul egyedi hangulatát a két- és négykerekű járműklasszikusok, illetve a legkorszerűbb koncepciók és prototípusok szokatlan keveredése adja. A Villa d’Este és a Villa Erba luxusszállodák előkelő parkjában megrendezett esemény fénypontja minden évben a rendhagyó szépségverseny, amelyen eltérő korszakok ritka és rendkívüli képviselői gurulnak egymás mellé. Idén 51 autócsoda és 40 motorkerékpár verseng a közönség kegyeiért, nyolc-, illetve öt kategóriában. Az eltérő díjazási osztályok tematikus kiosztása időrendben mutatja be a mobilitás és a járműépítés fejlődésének főbb korszakait.

A Comói-tó partján felvonuló 51 klasszikus autó 16 országból érkezik Olaszországba, a legtöbb (12 darab) közülük egyenesen az Egyesült Államokból. 2017-ben a rajongók 7 ország nem kevesebb, mint 30 autómárkájának ritka ékköveit csodálhatják meg. A legintenzívebben Olaszország képviselteti magát az eseményen, összesen 12 márkával. A legtöbb modellt a Ferrari biztosítja, 7 klasszikus autó képében.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017-es autós szépségversenyének nyolc díjazási osztálya

„A” kategória: A sebesség démonai, avagy az aranykor legnagyobb úttörői

A kategória az olyan hosszú távú megmérettetések emlékét eleveníti fel, mint a Gordon Bennett Kupa, a klasszikus Párizs – Rouen Rali vagy a Le Mans-i 24-órás verseny. A Comói-tó partján ismét egymás mellé gurul a nagy-britanniai Brooklands versenypálya 1930-as évekbeli két legendás ellenfele, az 1920-as French Ballot 3/8 LC és az 1929-es Bentley 4 ½ Litre.

 

„B” kategória: Stílusos utazás: 40 év alatt a Föld körül

A közönség kegyeiért itt a háború előtti idők legelőkelőbb és legelegánsabb autómodelljei versenyeznek. A kategória az 1901 - 1910 között uralkodó VII. Edward brit király azon luxusszínvonalú járműveit mutatja be, amelyek nem csupán viselték a korszak jellegzetes stílusjegyeit, hanem teljes valójukban testesítették meg azokat.

„C” kategória: Viszlát jazz, helló rádió: padlógáz a ’30-as években

Az autós rádiót 1932-ben találták fel, az ütemes dallamok pedig egy csapásra felgyorsították a sofőrök volán mögötti reakcióit. A kategória azt mutatja be, hogy az egyes autógyártók miként válaszoltak a mobilitás ugrásszerű gyorsulására. A kiállítást csúcsra járatott sebességváltók, áramvonalas karosszériák és turbófeltöltésű motorblokkok színesítik.

„D” kategória: Gyorsabb, csendesebb, kulturáltabb: az ’50-es évek hősei

A kategória az 1945 utáni esztendők legszebb sportautóit gyűjti csokorba. A modelleket az erőteljes erőforrás és az egyedülálló karosszéria lebilincselő kettőse jellemezte.

„E” kategória: A Nagy Utazás folytatódik: a következő 40 év

1945 után ismét a nagyméretű luxuslimuzinok lepték el az utakat. A kategóriában a korszak legkülönlegesebb és leglátványosabb karosszéria-megoldásai gurulnak egymás mellé.

„F” kategória: Önjelölt közúti versenyzők, avagy a playboyok játékszerei

Itt találkoznak a társadalom felső rétegének azon rendkívül gyors négykerekűi, amelyek egyáltalán nem praktikusak, viszont annál gyönyörűbbek. Azon közútra engedett versenyautók, amelyekben a fiatal playboyok átmulatták az éjszakákat.

„G” kategória: A nagyfiúk ritkaságai

A kategóriában felvonuló autócsodák bizonyítják, hogy a négy keréken kínált exkluzivitás nem csupán a gyorsaságban, az erőfölényben vagy a hengerek számában mutatkozott meg, hiszen még egy levegőhűtésű, kéthengeres modell is tudott nagyot villantani. A kategória egyedi sportautói között a legnagyobb darabszámban legyártott modell is mindössze 21 példányban látott napvilágot, négy járműkülönlegességből pedig egyetlen egy darab készült.

„H” kategória: Sebesség-ihlette versenyautók korszakokon át

A versenypályán aratott győzelemhez elengedhetetlen a tökéletes aerodinamikai együttható, a kategóriában bemutatott élsportolók pedig minden részletükben ezt igazolják: az ’50-es és ’70-es évek között rajthoz álló látványos karosszéria-kialakítások egyetlen célja az volt, hogy győzelmet arassanak.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017-es motorkerékpár-szépségversenyének öt díjazási osztálya

A Comói-tó partján megrendezett Concorso d’Eleganza Villa d’Este idén immáron sorozatban hetedik alkalommal gyűjti csokorba a világ legexkluzívabb kétkerekű járműveit. A klasszikus autók szépségversenye kiváló alkalmat ad a rajongóknak arra, hogy a történelmi motorkerékpárok legszebb képviselőit is egymás mellé gurítsák. Május 27-én, szombaton a kétkerekű ritkaságok a Villa Erba luxusszálloda előkelő parkjából indulva, konvojban vonulnak fel Como és Cernobbio utcáin, mígnem a Villa d’Este luxusszálloda elé érkeznek meg. A Concorso di Motociclette legszebb kétkerekűit vasárnap egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri díjazza.

A 2017-es felvonás szervezői most először jövőbe mutató motorkerékpár-prototípusokkal is készülnek, a látogatók pedig a háromnapos esemény abszolút legszebb kétkerekűjét is kiválaszthatják.

A kétkerekű különlegességek szépségversenyének öt díjazási osztálya a motorkerékpár kifejlesztésének és fejlődésének főbb mérföldköveit mutatja be, a kiváltképp lenyűgöző modelleket pedig a közönség egy hatodik, exkluzív kategóriában is értékelheti.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei 40 motorkerékpár-különlegessége 5 országból érkezik Olaszországba. A 6 országban gyártott 35 különböző márka még a 2017-ben felvonultatott autóknál is szélesebb portfóliót ölel fel. 25 márkájával Olaszország abszolút etalon országként képviselteti magát a motorkerékpárok szépségversenyén, közülük 12 ráadásul még ma is létező, gyártó manufaktúra vagy vállalat.

 

„A” kategória: Álmok és kalandok, avagy az 1920-as és az 1930-as évek motorkerékpárjai

A kategóriában a hosszú távú, megbízhatósági megmérettetéseken elindított motorkerékpárok gurulnak egymás mellé. A világ körüli motoros túrák közel 100 évvel ezelőtti hajnalát teljes életnagyságban a belga „Gillet Tour du Monde” motorkerékpár idézi fel, amely 1926-ban a világ első olyan motorkerékpárjaként írta be magát a történelembe, amely megkerülte a Földet.

„B” kategória: Az 1950-es évek legkisebb robogói

A kategória az 1946-ban ugrásszerű növekedésnek indult robogók korszakának állít emléket. A repülőgépeket gyártó Piaggio ekkor mutatta be a Vespát, amely egy csapásra új kategóriát és divatot teremtett.

„C” kategória: Az 1960-as évek eredeti japán scrambler modelljei

A megemelt kipufogóvégről és kormányról felismerhető scrambler modelleket eleinte főként japán formatervezők álmodták meg. Az irányzat később a világ minden országába elterjedt és mind a mai napig rendkívül népszerű motorkerékpár-stílusként van jelen.

„D” kategória: A négyhengeres motorblokk 1970-es évekbeli premierje

A Honda CB 750 bemutatkozásával új korszak vette kezdetét. A négyhengeres motorblokkal szerelt modellek a túrakerékpárokból egy csapásra vérbeli versenyzőt varázsoltak, s kezdetét vette a japán technológia és az európai szaktudás összefonódása.

„E” kategória: Úttörő motorkerékpár-koncepciók és forradalmi prototípusok

A kategória a formatervező-stúdiók azon különleges motorkerékpár-koncepcióit és prototípusait mutatja be, amelyek általában nem gurulnak ki a nagyközönség elé.

Exkluzív díjazási osztály: Az 1960-as és 1970-es évek Olaszországának sportos 50 köbcentisei

Az olasz fiatalok az 1960-as és 1970-es években az 50 köbcentis motorral szerelt, 1,5 lóerős, 40 km/órás végsebességre képes robogók virágkorát élték. A kategória ezen legszebb apróságoknak állít emléket.

Programtervezet

Május 26-án, pénteken a látogatók a Villa Erba luxusszálloda előkelő parkjában teljes életnagyságban csodálhatják meg a Concorso d’Eleganza Villa d’Este aukcióra bocsátott két- és négykerekű klasszikusait. A modelleket másnap, szombat este az RM Sotheby’s aukciós vállalat bocsátja árverésre.

Május 27-én, szombaton 14 órakor a Villa Erba luxusszálloda parkjából útnak indul a történelmi motorkerékpárok felvonulása, amely ezt követően a Villa d’Este luxusszálloda elé érkezik. A délután folyamán átadják az idei felvonás első fontos díját, a „Coppa d’Oro Villa d’Este” trófeát.

Május 28-án, vasárnap az autós szépségverseny 51 képviselője és a motorkerékpár-szépségverseny 40 modellje begurul a Villa Erba luxusszálloda parkjában felállított tribün elé, hogy a díjazottak kategóriánként átvegyék díjukat. Vasárnap este a nemzetközi szakértőkből álló zsűri átadja az esemény legfontosabb trófeáját, a „Best of Show” elismerést.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este bővebb információiért kérjük, látogasson el a www.concorsodeleganzavilladeste.com weboldalra.

**

További információ:

Salgó András, vállalati kommunikációs menedzser

Tel.: +36 29 555 115; e-mail: Andras.Salgo@bmw.hu

A BMW Group magyar nyelvű sajtóoldala a következő címen érhető el: www.press.bmwgroup.com/pressclub/p/hu/startpage.html

A BMW Group

A BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák tulajdonosaként a BMW Group a világ vezető prémium autó- és motorkerékpár-gyártó vállalata, amely prémium pénzügyi és mobilitási szolgáltatásokat is kínál. Világcégként a BMW Group 14 országban összesen 31 járműgyártó és -összeszerelő létesítményt üzemeltet, termékeit pedig értékesítési hálózatán keresztül a világ több mint 140 országában forgalmazza.

2016-ban a BMW Group hozzávetőlegesen 2,367 millió autót és közel 145 000 motorkerékpárt értékesített világszerte. A vállalat mintegy 94,16 milliárd eurós összbevételével a 2016-os pénzügyi évben mintegy 9,67 milliárd eurós nyereséget termelt. A 2016. december 31-i összesítés szerint a BMW Group világszerte 124 729 embert foglalkoztat.

A BMW Group sikerét hosszú távú gondolkodással és felelős működéssel alapozta meg. A vállalat stratégiájának alapvető része a környezetvédelmi szempontból és szociálisan is fenntartható értéklánc, a termékei által képviselt, mindenre kiterjedő felelősség és az erőforrások megőrzése iránti elkötelezettség.

www.bmw.hu

Facebook: http://www.facebook.com/BMWGroup

Twitter: http://twitter.com/BMWGroup

YouTube: http://www.youtube.com/BMWGroupview

Google+: http://googleplus.bmwgroup.com

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés