Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW HP4 RACE

Vonzó műszaki megoldások a versenypályákon produkált lehető legjobb menetteljesítmények érdekében – ezen erények mindig is az egészen a legapróbb részleteikig tökéletesen kidolgozott és egyedileg készült gyári versenymotorkerékpárok alapvető jellemzői közé tartoztak. Új HP4 RACE modelljével a BMW Motorrad mindössze 750 példányban készülő, vérbeli versenygépet mutat be.

HP
·
HP4 RACE
 

Press Contact.

Balazs Zambo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555-163

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~321,4 KB)
  
Photos(90x, ~443,78 MB)
  
Videos(1x, ~569,25 MB)
A BMW HP4 Race javasolt bruttó ára regisztrációs adó nélkül a kiadáskor 26 000 000 Ft (ez a modell nem helyezhető forgalomba).

Összefoglaló

 

Az új BMW HP4 RACE: high-tech és innováció egyedi gyártásban, a versenypályán nyújtott csúcsteljesítmény szolgálatában

Vonzó műszaki megoldások a versenypályákon produkált lehető legjobb menetteljesítmények érdekében – ezen erények mindig is az egészen a legapróbb részleteikig tökéletesen kidolgozott és egyedileg készült gyári versenymotorkerékpárok alapvető jellemzői közé tartoztak. Új HP4 RACE modelljével a BMW Motorrad mindössze 750 példányban készülő, vérbeli versenygépet mutat be. A kifejezetten erre specializálódott, kis csapat által végzett egyedi gyártás a legjobb minőségről gondoskodik.

 

Hajtásrendszere, elektronikája és rugózása tekintetében az új HP4 RACE a jelenlegi superbike gyári versenymotorkerékpárok szintjét képviseli, sőt, szénszál-erősítésű műanyag (karbon) váza révén jóval felül is múlja azt. Mindössze 171 kilogramm menetkész, teletankolt tömegével az új HP4 RACE a Superbike-világbajnokság aktuális versenymodelljeinél is könnyebb, s csupán kevéssel bizonyul nehezebbnek a Moto GP gyári gépeinél.

 

 

Iparilag előállított karbon monocoque-főváz, önhordó hátsó vázelem és karbon keréktárcsák

HP4 RACE modelljével a BMW Motorrad a világ első motorkerékpárgyártójaként valósítja meg a teljes egészében karbonból készült, mindössze 7,8 kilogrammos főváz kisszériás, ám ipari mértékű előállítását, ezzel mindenki számára elérhetővé téve e jövőbemutató technikát. Az első és a hátsó keréktárcsa szintén e high-tech anyagból készül, amely célzott szilárdsági kialakítása mellett mintegy 30 százalék tömegmegtakarítást eredményez a kovácsolt könnyűfém keréktárcsákhoz képest.

 

 

Öhlins rugóstagok, könnyűfém lengőkar és Brembo monobloc-féknyergek a Superbike VB mezőnyéből

A legmagasabb színvonalú versenytechnika ígéretét rugózása és fékjei tekintetében is maradéktalanul beváltja az új HP4 RACE. Amint az FGR 300 fordított (upside-down) villa, úgy a TTX 36 GP rugóstag is a svéd Öhlins terméke, amelyeket ugyanebben a formában alkalmaznak a Superbike VB és a MotoGP mezőnyében is. A mart és lemezidomokból készült könnyűfém lengőkar ugyancsak a Superbike VB versenygépein használt alkatrész.

 

A két Brembo GP4 PR monobloc féknyereg formájában az új HP4 RACE fékberendezésében is az egyébként a világbajnokságokon használt komponenseket alkalmaztak a tervezők. Bevonatolt titándugattyúk és egyrészes, nikkelezett alumíniumnyergek alkotják a jelenlegi legjobb anyagkombinációt. A 6,75 milliméter vastag és 320 milliméter átmérőjű T-Type Racing acél féktárcsákkal kiemelkedő teljesítményű fékrendszer áll rendelkezésre.

 

 

Vérbeli versenyblokk és rövid áttételű verseny-sebességváltó, VB-specifikáció szerinti fokozatosztással

Az új HP4 RACE az Endurance és a Superbike Világbajnokság 6.2 és 7.2 specifikációi szerinti vérbeli versenymotorral érkezik, amelynek teljesítménye 13 900-as percenkénti fordulatszámnál 158 kW (215 LE), maximális forgatónyomatéka pedig 10 000-es percenkénti fordulatnál 120 newtonméter. A fordulatszámcsúcs az S 1000 RR 14 200-as értékéről 14 500 percenkénti fordulatra emelkedett. A lehető legjobb menetteljesítmények érdekében hatfokozatú, rövid áttételű versenysebességváltót alkalmaztak a tervezők, az egyes fokozatok áttételének e tekintetben optimális kiosztásával és – a csomag részeként szállított többféle hajtó (első) és hajtott (hátsó) lánckerék révén – különböző végáttételekkel.

 

 

Csökkentett tömegű elektronika, 2D műszeregység, valamint Dinamikus kipörgésgátló (DTC), Állítható motorfékhatás (EBR), Egykerekezés-gátló (Wheelie Control) és további elektronikus funkciók

Az új BMW HP4 RACE elektronikus szabályzó- és segédrendszerek széles körű csomagjával, illetve versenyüzemre adaptált, csökkentett tömegű elektronikával készül. A kiolvasható adattárolóval (2D Logger) kiegészített 2D műszeregység információk sokaságával szolgál.

 

A legkülönfélébb pálya-vonalvezetésekre és -burkolatokra is ideális, változatos hangolási lehetőségeket kínál az akusztikailag is jól érzékelhető, gyújtáselvétellel működő Dinamikus kipörgésgátló (DTC), a Motorfék-funkció (Engine Brake - EBR) és az Egykerekezés-gátló (Wheelie Control). E technikák a motoros igényeinek megfelelően sebességfokozatonként programozhatók, maradéktalanul kihasználhatóvá téve az új HP4 RACE kiemelkedő dinamikus képességeit. További fejlett elektronikai rendszer a Bokszutca-sebességhatároló (Pit Lane Limiter) és a tökéletes versenystartokat segítő Rajt-automatika (Launch Control).

 

 

Könnyű karbonburkolatok és kézzel csiszolt alumíniumtank

Az új HP4 RACE karbon burkolata, légbeömlő borítása és hátsó ülésidoma egyaránt a BMW HP versenysport-színeire fényezve jelenik meg. Az igényes versenykülsőt a kézzel csiszolt és színtelen lakkal bevont alumínium üzemanyagtartály teszi teljessé.

 

 

Az új BMW HP4 RACE különlegességei – Áttekintő

 

 • Mindössze 7,8 kilogramm tömegű, karbon monocoque-főváz
 • Önhordó, háromféle magasságba állítható karbon hátsó vázelem
 • Karbon keréktárcsák mintegy 30 százalék tömegmegtakarítással a kovácsolt könnyűfém keréktárcsákhoz képest
 • Öhlins FGR 300 fordított (upside-down) villa
 • Öhlins TTX 36 GP rugóstag
 • Elöl Brembo GP4 PR monobloc féknyergek 6,75 milliméter vastag és 320 milliméter átmérőjű T-Type Racing acél féktárcsákkal
 • VB-szintű versenymotor, amelynek teljesítménye 13 900-as percenkénti fordulatszámnál 158 kW (215 LE), maximális forgatónyomatéka pedig 10 000-es percenkénti fordulatnál 120 newtonméter
 • Hatfokozatú, rövid áttételű versenysebességváltó, az egyes fokozatok áttételének optimális kiosztásával
 • Csökkentett tömegű elektronika könnyű, 5 Ah kapacitású lítiumion-akkumulátorral
 • 2D műszeregység és 2D adattároló (2D Logger)
 • Dinamikus kipörgésgátló (DTC) (15 lépcsőben, sebességfokozatonként programozható)
 • Állítható motorfékhatás (Engine Brake; EBR) (15 lépcsőben, sebességfokozatonként programozható)
 • Egykerekezés-gátló (Wheelie Control) (sebességfokozatonként programozható)
 • Rajt-automatika (Launch Control)
 • Bokszutca-sebességhatároló (Pit Lane Limiter)
 • Könnyű, karbon burkolatok gyorszárakkal
 • Fényezés a BMW HP versenysport-színeire
 • Egyedi gyártás 750 példányban

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés