Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW Group Classic a 2017-es Mille Miglia emlékversenyen

A bajor gyártó járműklasszikusokra szakosodott divíziója idén is a legendás BMW 328 szextettjével képviselteti magát a négy napon át tartó észak-olaszországi utazáson.

Örökség
·
Veterános események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~70,68 KB)
  
Photos(1x, ~6,36 MB)

Related Links.

Az esemény fotói május 21-től érhetőek el a BMW Group Classic Mediaserveren: http://www.bmwgroupclassic-downloads.com/ felhasználónév: bmwgroup jelszó: classic

A bajor gyártó járműklasszikusokra szakosodott divíziója idén is a legendás BMW 328 szextettjével képviselteti magát a négy napon át tartó észak-olaszországi utazáson.

Az 1927 és 1957 között időről időre megrendezett Mille Miglia megbízhatósági verseny a világ legkeményebb hosszú távú megmérettetéseként nyitott új fejezetet a járműipar történelemkönyvében. Az ezer mérföldes utazásokat tartogató egykori futamoknak 1988 óta minden évben a legendás járműklasszikusok hagyományőrző, megbízhatósági versenye állít emléket, az Észak-Olaszország útjain keresztülvezető modernkori ezer mérföld pedig mind a mai napig elvarázsolja az ikonikus járművek rajongóit: 2017-ben ismét közel 450 történelmi sportautó gurul végig május 18-21. között a Brescia – Róma – Brescia útvonalon, számtalan világhírű város érintésével.

A hosszú távú emlékfutam hagyománytisztelő szabályrendszere szerint a megmérettetésen csak azok a járműtípusok vehetnek részt, amelyek 1927 és 1957 között legalább egyszer rajthoz álltak a versenyen, s ilyen a BMW 328 modell is. A BMW Group Classic a tavalyi nagyszerű szereplés után ezúttal is a hamisítatlan járműipari klasszikus hat tagjával képviselteti magát a Mille Miglia ezermérföldes utazásán.

A múltidéző müncheni szextett a BMW 328 modell és a Mille Miglia közötti történelmi párhuzamnak állít emléket: a világpremierjét az 1936-os Eifel Race megmérettetésen ünneplő klasszikus BMW 328 első ízben 1938-ban debütált a Mille Miglia ezer mérföldjén, amelyet a 2.0 liter hengerűrtartalmú járműosztályban azonnal meg is hódított. Noha két évvel később nagyobb és erősebb motorokkal álltak rajthoz, az ellenfeleknek így sem volt esélyük a győzelemre: Fritz Huschke von Hanstein és Walter Bäumer az összetett ranglista abszolút első helyére érkezett be a BMW 328 Mille Miglia Touring Coupé modellel, mintegy tizenöt perces előnnyel a második helyezett előtt. Sőt mi több, a megmérettetés harmadik, ötödik és hatodik helyén ugyancsak a BMW 328 modell száguldott át a célvonalon, így a csapatok közötti pontverseny arany serlegét is a bajor gyártó nyerte el.

A trófeát elsősorban nem a legendás roadster erőforrásában rejlő kimagasló teljesítmény, sokkal inkább a modell optimalizált súlya, alacsony légellenállása, példaértékű megbízhatósága és tökéletes úttartása érdemelte ki, amelyekkel a BMW 328 örök érvényű győztesként írta be magát a Mille Miglia történelemkönyvébe. Idén a BMW Group Classic az 1937-ben gyártott BMW 328 Berlin-Rome Touring Roadster modellt és az 1939-es BMW 328 Mille Miglia Roadster modellt is az ezermérföldnyi utazás rajtrácsára gurította.

A BMW Group Classic legendás járműveivel a következő csapatok versenyeznek a Mille Miglia 2017-es emlékfutamán:

Rajtszám

Csapattagok

Modell

136

Ian Robertson / Jodie Kidd

BMW 328 Berlin-Rome Touring Roadster

139

Klaus Fröhlich / Michael Schröder

BMW 328

142

Wolfgang Obermaier / Des Sellmeijer

BMW 328

146

Sergio Solero / Francesco Botré

BMW 328

149

Philipp Koch / Martin Huber

BMW 328

153

Hendrik v. Kuenheim / Carl Christian Jancke

BMW 328 Mille Miglia Roadster

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés