Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A vadonatúj BMW 8-as sorozat hírnöke: a BMW Concept 8 Series tanulmányautó

A 2018-as világpremiert ígérő BMW 8-as Coupé koncepciója a kompromisszumoktól mentes menetdinamika és az abszolút luxus egységét kelti életre – egy modern BMW kupé képében.

Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~80,55 KB)
  
Photos(63x, ~393,94 MB)

A 2018-as világpremiert ígérő BMW 8-as Coupé koncepciója a kompromisszumoktól mentes menetdinamika és az abszolút luxus egységét kelti életre – egy modern BMW kupé képében.

A BMW Group 2017. május 26-án, a legendás Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei felvonásának első gálaestjén tartja legújabb lenyűgöző koncepciója, a modern BMW kupék stílusjegyeivel felvértezett BMW Concept 8 Series tanulmányautó világpremierjét. A nóvum a bajor prémiumgyártó legelőkelőbb modellsorozatának előfutáraként mutatkozik be, hiszen a vállalatcsoport történetének eddigi legátfogóbb újítási hulláma a tervek szerint 2018-ban a vadonatúj BMW 8-as Coupé érkezését is elhozza. A 2016 márciusában bejelentett „Strategy NUMBER ONE > NEXT” vállalati stratégia egyik célja, hogy az értékesítési mutatók és a bevételek párhuzamos növekedésével jelentős mértékben élénkítse a BMW Group luxusszegmensben betöltött szerepét, a BMW 8-as sorozat felélesztése pedig kulcsfontosságú tényező.

„A BMW történetében a 8-as szám mindig is a sportos teljesítmény és az exkluzivitás szimbóluma volt. A vadonatúj BMW 8-as Coupé ismét bemutatja majd, hogy milyen az, amikor a vérpezsdítő menetdinamika és a fejedelmi luxus kéz a kézben jár. Legelőkelőbb modellsorozatunk felélesztésével újabb fejezetet nyitunk a luxusautóinkat egyesítő palettán és a csúcskupék kategóriájában is abszolút mércét állítunk, hogy az új modellel még tovább erősítsük a luxusszegmensben betöltött vezető pozíciónkat” – mondta Harald Krüger, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

A BMW Concept 8 Series tanulmányautó sokkal több, mint egy kétajtós luxuskoncepció. „Egy csúcstechnológiával felszerelt, nagyteljesítményű, ízig-vérig élményautó. Egy hamisítatlan luxus sportkupé, amely a világon egyedülálló módon kelti életre a kompromisszumoktól mentes teljesítmény és az előkelő elegancia harmóniáját. A BMW Concept 8 Series tanulmányautóban a vezetés iránt érzett színtiszta szenvedélyt látom” – fogalmazott Adrian van Hooydonk, a BMW Group vezető formatervezője.

A múlt és a jövő találkozása

A BMW Concept 8 Series tanulmányautó hovatartozása már első ránézésre egyértelmű, miközben innovatív karosszériáját vadonatúj ötletek és úttörő megoldások hatják át. „A koncepció formanyelve merész vonalvezetés mentén értelmezi újra a BMW legendás stílusjegyeit, amelyek főként a felületek közötti átmenetekben érhetők tetten. A letisztult eleganciát éles törések és lágy ívek kontrasztja szegélyezi, kiemelve a modell erőteljes adottságait. A végeredmény egy rendkívül magabiztos kiállású, lélegzetelállítóan gyönyörű forma, amelynek minden porcikája egyedülálló. Egy modernkori klasszikus a javából” – tette hozzá Adrian van Hooydonk.

Szigorú tekintet és sportautós kiállás

A koncepció frontrészét a nagyméretű hűtőrács, a vékonyra húzott fényszórópár és a hatalmas légbeömlők kiválóan elrendezett egysége határozza meg. A BMW Concept 8 Series tanulmányautón új értelmezésben jelennek meg a bajor prémiumgyártó legendás stílusjegyei, amelyek a vállalat klasszikus dizájnnyelvezetének is új utat mutatnak. A szélesen elnyújtott, vese alakú hűtőrács két oldalpárja például minden korábbinál alacsonyabbra került, a BMW kupéklasszikusainak emlékét idézve pedig egyetlen, nagyméretű keretben kapott helyet. A lefelé szélesedő hűtőrács-keret a BMW Concept 8 Series tanulmányautó magabiztos kisugárzását és dinamikus karakterét nyomatékosítja.

A koncepció szigorú tekintetéről a rendkívül vékonyra húzott fényszórópár gondoskodik, hatszög alakú LED-helyzetjelzőkkel és BMW lézerfény-technológiával (BMW Laserlight). Az első lökhárító hatalmas légbeömlői eközben a tanulmányautó szélességét és a vezetés színtiszta élményét hangsúlyozzák: a szénszálból készült betétek a nagyteljesítményű erőforrás sportos teljesítményére utalnak.

Letisztult felületek sportos keretben

A BMW Concept 8 Series tanulmányautó sziluettje egyszerre sugall erőt és eleganciát. A hosszú motorháztető és a kecsesen lejtő tetővonal harmóniáját dinamikus ívek keltik életre, a csomagtérajtó halványan emelkedő lezárása pedig a sebesség élményére utal. A jármű-sziluett letisztult felületeinek, merész vonalvezetésének és vadonatúj megoldásainak egysége a legmodernebb technológia benyomását kelti, miközben a dinamikus ívek a luxus sportkupé vérpezsdítő vezetési élményét hirdetik.

Az első kerékívek mögött elhelyezett Air Breathers légkivezető nyílásokból érkező légáramlatot két exkluzív oldalvonal optimalizálja, a hátsókerék-meghajtású kupé teljesítményét pedig a hátsó tengely fölötti masszív karosszéria-domborulat nyomatékosítja. Az övvonal kialakítása a BMW vadonatúj felületelrendezési irányzatát és karosszéria-rajzolási szaktudását helyezi a középpontba: a BMW Concept 8 Series tanulmányautó egyszerre sportos és elegáns kiállását a professzionális vonalvezetés és a tökéletesen kihangsúlyozott részletek kettőse fokozza még tovább.

A koncepció világpremierjére a BMW dizájn-részlege egy vadonatúj karosszéria-fényezési opciót is kikevert, amely kizárólag a BMW Concept 8 Series tanulmányautó sajátja. A Barcelona Grey Liquid fantázianévre keresztelt, szürkéskék árnyalat optimális mélységét a magasfényű, irizáló pigmentek adják. A nóvum alatt ugyancsak exkluzív, 21” méretű könnyűfém keréktárcsák gurulnak, amelyek levegővezető küllőkkel erősítik a sportkupé lendületes kisugárzását.

Adrenalin, tradíció, elegancia

A BMW Concept 8 Series tanulmányautó hátfala a legendás BMW 8-as sorozat lapos, rendkívül széles, erőtől duzzadó karakterét idézi. A klasszikus jármű-sziluett merész vonalai és lágy ívei itt fejedelmien sportos elrendezésben egyesülnek, miközben a hátsó kerékívek szélesen terpesztő vállrésze a vezetés abszolút élményét hirdeti. A sportkupé egyik fénypontja a hátrafelé szűkülő utascella és a széles vállrész összefonódása.

A vékonyan elnyújtott hátsó lámpák messze benyúlnak az övvonalba, így harmonikus átmenetet képeznek a koncepció oldala és hátfala között. A hagyományosan „L” alakú kialakítás a tanulmányautó szélességét és erőteljes kiállását hangsúlyozza, a forradalmi LED-technológia pedig a csúcstechnológiás megoldásokat idézi. A szénszálból készült hátsó diffúzor a BMW Concept 8 Series tanulmányautó sportos énjét helyezi a középpontba, nagyméretű, trapéz alakú dupla kipufogóvégekkel kiegészítve.

Prémium minőségű, sportautó hangulat

A BMW Concept 8 Series tanulmányautó utastere kizárólag a lényegre koncentrál: a vezetés élményére. A volán mögött helyet foglaló sofőrt a sportautók jellegzetes, vezetőre összpontosító hangulata fogadja, ahol minden a vérpezsdítő lendületről szól. Az összes kijelző funkció, járművezérlési opció és utastéri felület, így a központi műszeregység, a műszerfal, a középkonzol és a két ajtókárpit is a letisztult egyszerűség elvét követi.

Az utastér egyik legelegánsabb része a műszerfal és az ajtókárpitok találkozása, amely prémium kialakítása ellenére a sportautók zárt kabinjának benyomását kelti. Ezt hivatott nyomatékosítani a műszerfal és a középkonzol közötti egyedülálló átmenet is, amely az utastér középpontját adja. Az exkluzív, sportautós hangulatot a kivételesen magasra húzott középkonzol és a felettébb alacsony műszerfal vizuális játéka emeli új szintre.

A BMW Concept 8 Series tanulmányautó utastere eközben a látványos ellentéteknek is ékes példát állít: az ajtók mögött az átélt élmények és a mérnöki precizitás, a sportautós lendület és a fejedelmi elegancia, valamint a szénszál és a bőrözés páratlan kontrasztja várja a bajor prémiumgyártó ügyfeleit. A luxus kisugárzás mögött minden megérintett elem, alkatrész és funkció sportos karaktert hordoz, a legfinomabb bőrrel bevont sportülések váza például ultrakönnyű szénszálból készült, a sportkormány kézzel csiszolt alumínium küllői mögött pedig vörösre eloxált váltófülek idézik a versenypályák hangulatát. A sportautók és a luxuslimuzinok hamisítatlan kettősét az alumínium elemek és a sötét bőrözés kontrasztja hirdeti.

A formatervezők Dark Brown sötétbarna és Fjord White jégfehér Merino bőrkárpitozást alkalmaztak az utastérben, a csúcstechnológiás megoldásokat pedig a szénszálból készült alkatrészek és az alumínium elemek hangsúlyozzák. Sőt mi több, a váltókart és a BMW iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsáját Swarovski kristályból faragták ki, amely minden korábbinál magasabb szintre emeli a BMW luxus sportkupéinak elegánsan modern utastéri hangulatát.

Érkezik a vadonatúj BMW 8-as sorozat

A BMW Concept 8 Series tanulmányautó a bajor prémiumgyártó 2018-as világpremiert ígérő luxus sportkupéjának előfutára. A vadonatúj BMW 8-as Coupé új fejezetet nyit a luxus színvonalú sportautók sikertörténetében és a valaha készült legelőkelőbb modellsorozattal bővíti a vállalat luxusautókat egyesítő palettáját. A BMW 8-as sorozat a kompromisszumoktól mentes menetdinamika és az abszolút luxus egységét kelti majd életre, amellyel új mércét állít a luxuskupék kategóriájának élére.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés