Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Megkezdődött a BMW M4 GT4 versenyautó értékesítése

A bajor prémiumgyártó színeiben rajthoz álló privát csapatok vadonatúj versenyautóját Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója mutatta be a Nürburgring boxutcájában megrendezett exkluzív rendezvényen. Az újdonság 169 000 eurós indulóáron már megrendelhető.

BMW Motorsport
·
Customer Racing
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~98,49 KB)
  
Photos(8x, ~23,52 MB)

A bajor prémiumgyártó színeiben rajthoz álló privát csapatok vadonatúj versenyautóját Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója mutatta be a Nürburgring boxutcájában megrendezett exkluzív rendezvényen. Az újdonság 169 000 eurós indulóáron már megrendelhető.

A május 27-én elrajtoló nürburgringi 24-órás megmérettetés helyszíni felkészülése közben megrendezett exkluzív média- és ügyfélrendezvényen a BMW Motorsport bejelentette, hogy kezdetét veszi a bajor prémiumgyártó színeiben versenyző privát csapatok számára kifejlesztett BMW M4 GT4 versenyautó értékesítése. A BMW Motorsport legújabb versenyautója az elmúlt hónapokban több mint 20 000 tesztkilométert teljesített, hosszú napokat töltött a szélcsatornában és a legváltozatosabb időjárási körülmények közepette bizonyított. Átfogó versenycsomagjának köszönhetően a 169 000 eurós indulóártól elérhető BMW M4 GT4 mindenféle módosítás nélkül rajtvonalhoz állítható a GT4 versenyosztály futamain.

„Egy vadonatúj autó világpremierjét bejelenteni még sok év után is magával ragadó érzés” – fogalmazott Jens Marquardt, a BMW Motorsport igazgatója a Nürburgring boxutcájában megrendezett exkluzív eseményen. „Az értékesítés elindításával a BMW M4 GT4 versenyautó fejlesztése újabb mérföldkőhöz érkezik, és már alig várjuk, hogy a technika 2018-tól sikert sikerre halmozzon. A BMW M4 GT4 képében egy kifinomult, rendkívül megbízható versenyautót adunk ügyfeleink kezébe, hiszen a BMW Motorsport több évtizednyi tapasztalatát és szakértelmét a BMW M4 Coupé stabil műszaki alapjain alkalmaztuk, a technológia tartósságát, költséghatékonyságát és könnyed fenntarthatóságát helyezve a középpontba” – tette hozzá Jens Marquardt.

A tervezőmérnökök ehhez a BMW M4 Coupé sorozatgyártásban bizonyított technológiáját a BMW M6 GT3 versenyautó innovatív megoldásaival egyesítették. Az erőforrás, a váltó és a motorvezérlő elektronika a BMW M4 Coupé öröksége (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 194 gramm / km), míg a szénszálból készült motorháztető a BMW M4 GTS modellről érkezik (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,5 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 199 gramm / km). A BMW M4 GT4 versenyautó ezen felül szénszálból készült ajtókat, első koptatókat és hátsó légterelő szárnyat kapott, a BMW M4 Coupé gyári kipufogórendszerét pedig motorsport-specifikus alkatrészre cserélték. Az ülés, a fékrendszer és a pedálsor a privát kategória etalon versenyautójából, a BMW M6 GT3 modellből érkezett. Az utasteret minden tekintetben a pilóta kényelmi szempontjai szerint alakították ki, a volán mögött ülve így minden a vezetés élményéről szól.

A motorvezérlő szoftver megírásakor a BMW mérnökei új irányba indultak el: a BMW M4 GT4 a BMW Motorsport első olyan versenyautója, amelyet innovatív teljesítménykapcsolóval szereltek fel, az eltérő motorkarakterisztikák így előre beprogramozhatók és elmenthetők. A GT versenysorozatokat felügyelő SRO Motorsports Group által is jóváhagyott rendszernek köszönhetően a BMW Motorsport ügyfelei gyorsan és könnyedén tudnak alkalmazkodni az egyes versenyszituációk eltérő teljesítmény-követelményeihez.

Közönségpremier a nürburgringi 24-óráson

Az utóbbi hónapokban a BMW számos tesztpilótája, fiatal tehetsége és privát versenyzője tesztelte a BMW M4 GT4 motorsport-technológiáját, más-más versenypályán, eltérő gumiabroncsokkal és változó időjárási körülmények között. Az intenzív tesztidőszak célja az volt, hogy a vadonatúj fejlesztésű versenyautó technológiáját, így például a digitális menetstabilizáló rendszert (DSC) és a blokkolásgátlót (ABS) a mérnökök minél részletesebben a GT4 versenyosztály követelményeihez igazíthassák. Az autó nem csupán a dubai 24-órás megmérettetésen, de a világ legkeményebb versenypályájaként ismert Nürburgring Nordschleife aszfaltcsíkján is bizonyította megbízhatóságát és agilis menetteljesítményét.

A BMW M4 GT4 versenyautó a május 27-én elrajtoló nürburgringi 24-órás megbízhatósági megmérettetésen tartja nyilvános versenypályás premierjét, amely az átfogó finomhangolási folyamat újabb állomása lesz: a volán mögött a BMW versenyzője és gyári tesztpilótája, Dirk Adorf, a tehetséggondozó BMW Motorsport Junior Program egyik felfedezettje, Ricky Collard, a BMW M GmbH tesztpilótája és tervezőmérnöke, Jörg Weidinger, valamint Jethro Bovingdon brit autós újságíró foglal majd helyet, hogy a huszonnégy órán át tartó futam újabb értékes információkkal gazdagítsa a BMW M4 GT4 versenyautó fejlesztőit.

A BMW M4 GT4 versenyautó előzetes videójáért kérjük, látogasson el a https://youtu.be/ZXv2xhOOcEA weboldalra. A versenyautó megrendelésével kapcsolatos bővebb információkért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot az M4GT4@bmw-motorsport.com e-mail címen.

A BMW M4 GT4 versenyautó műszaki adatai

Méretek

Hosszúság az első koptató nélkül: 4 671 milliméter

Hosszúság az első koptatóval: 4 750 milliméter

Szélesség a külső visszapillantók nélkül: 1 877 milliméter

Szélesség a külső visszapillantókkal: 2 014 milliméter

Magasság: 1 369 milliméter (a felfüggesztés és a terhelés függvényében változhat)

Tengelytávolság: 2 812 milliméter

Erőforrás

Típus: soros hathengeres benzinmotor, hengerenkénti négy szeleppel

Motortechnológia: BMW M TwinPower Turbo technológia közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerrel és VALVETRONIC változó szelepvezérléssel

Hengerűrtartalom: 2 979 ccm

Maximális teljesítmény: több mint 431 lóerő (a motorkarakterisztika függvényében változhat)

Motorvezérlő elektronika: a BMW M4 Coupé sorozatgyártásban kínált technológiája kiegészítő teljesítménykapcsolóval

Kipufogórendszer: könnyűszerkezetes, motorsport-specifikus kipufogórendszer

Üzemanyagtartály

Típus: FT3 biztonságú üzemanyagtartály

Térfogat: 125 liter (a versenyszabályozás függvényében változhat)

Karosszéria és alváz

 • A BMW Motorsport saját fejlesztésű, hegesztett bukókerete, amelyet a DMSB (Deutscher Motor Sport Bund) is jóváhagyott és az FIA versenyszabályzatának is megfelel
 • Az ajtók, a tető, a motorháztető, az első koptatók, az állítható hátsó légterelő szárny és a légterelő lapok szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készültek
 • Polikarbonátból készült Makrolon® szélvédők (elöl fűthető)
 • Levegős emelőszerkezet
 • Gyorszárak a motorháztetőn és a hátfalon
 • Motorsport-specifikus, könnyű kialakítású kábelköteg

Futómű

 • Motorsport-specifikus hangolás
 • Állítható versenysport-stabilizátorok elöl és hátul
 • Finomhangolt motorsport-lengéscsillapítók (Öhlins) elöl és hátul
 • Háromállású sportrugók elöl és hátul

Hajtáslánc

 • Hétsebességes duplakuplungos automataváltó motorsport-specifikus vezérlőszoftverrel
 • Önálló hűtésű, mechanikus differenciálzár a hátsó tengelyen
 • Motorsport-specifikus kimenőtengelyek és kerékagyak a hátsó tengelyen

Kiegészítő technológia

A BMW Motorsport saját fejlesztésű, motorsport-specifikus digitális menetstabilizáló rendszere (DSC) blokkolásgátlóval (ABS).

Keréktárcsák és gumiabroncsok

 • 11 x 18” méterű könnyűfém keréktárcsák
 • 300 / 60 R18 méretű Hankook gumiabroncsok

Fékrendszer

 • Hatdugattyús AP Racing féknyergek elöl
 • Az első féktárcsák átmérője: 390 milliméter
 • Négydugattyús AP Racing féknyergek hátul
 • A hátsó féktárcsák átmérője: 355 milliméter
 • Dinamikusan állítható fékerő-elosztás az első és a hátsó tengely között
 • Duplájára növelt fékhűtő levegő-áramlás

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés