Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Egy 1957-es ritka kincs lett az idei Concorso d’Eleganza Villa d’Este legnagyobb győztese

A Franco Scaglione olasz tervező kézjegyét viselő Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo a „Nagyfiúk ritkaságai” kategória aranyérmét, a BMW Group Olaszország közönségdíjat jelentő trófeáját és a háromnapos felvonás abszolút legszebb autójának járó „Best of Show” díjat is elhódította az olaszországi Comói-tó partján.

Örökség
·
Veterános események
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,74 KB)
  
Photos(2x, ~9,6 MB)

Related Links.

A BMW Group Classic Mediaserver-én számos, a Concorso D`Eleganza Villa D´Este rendezvényhez kapcsolódó fotó található: www.bmwgroupclassic-downloads.com felhasználói név: bmwgroup jelszó: classic

A Franco Scaglione olasz tervező kézjegyét viselő Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo a „Nagyfiúk ritkaságai” kategória aranyérmét, a BMW Group Olaszország közönségdíjat jelentő trófeáját és a háromnapos felvonás abszolút legszebb autójának járó „Best of Show” díjat is elhódította az olaszországi Comói-tó partján.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este május 26-28. között megrendezett idei felvonása egy egyedülállóan ritka négykerekű háromszoros győzelmét hozta: az észak-olaszországi Cernobbio városában megrendezett nívós eseményen nem csupán a szakmai zsűri, de a közönség is az 1957-es Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo modellnek ítélte oda a háromnapos felvonás legszebb autójának járó kitüntetést. A „Best of Show” díj mellett a lélegzetelállítóan gyönyörű karosszériaíveket viselő kupé az egyedi sportautókat felvonultató „Nagyfiúk ritkaságai” kategória aranyérmét és a BMW Group Olaszország közönségdíját is elnyerte. Az immáron hetedik alkalommal megrendezett Concorso di Motociclette motorkerékpár-kiállítás „Best of Show” trófeáját egy Ausztriában gyártott legendás túrakerékpár hódította el: az 1933-ban napvilágot látott Puch 250 Indien-Reise gondosan megőrzött állapotával és legendás történetével varázsolta el a nagyérdeműt.

A világhírű Concorso d’Eleganza Villa d’Este a történelmi autócsodák és a legendás motorkerékpárok legexkluzívabb eseménye, amelyet a BMW Group és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda idén is közös rendezőként hívott életre. Hamisítatlanul egyedi atmoszféráját a háromnapos fesztivál a járműkülönlegességek exkluzív felhozatalának, a Comói-tó partján elterülő kerteknek és a műértő közönségnek, valamint a jövőbe mutató, modern koncepciók, az egyedülálló tanulmányok és a ritka történelmi kincsek varázslatos forgatagának köszönheti. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idén először nem csupán az autóipar legkiemelkedőbb formatervezőinek, de a motorkerékpár-gyártóknak is teret engedett, akik kétkerekű vízióikat is reflektorfénybe guríthatták. Az esemény különleges hidat épített a régmúlt idők mobilitási szokásai és a jövő fantasztikus elképzelései közé.

A mobilitás évtizedein átívelő utazás legexkluzívabb háttere

A történelmi autócsodák és a legendás motorkerékpárok felvonulásának ezúttal is a Grand Hotel Villa d’Este és a Villa Erba luxusszállodák káprázatos parkja adott otthont, ahol a látogatókat nem csupán a kiállított járművek szépsége, de az autó- és motorkerékpár-gyártás magával ragadó fejezetei is elvarázsolták. A látványos időutazást a klasszikus járművek több ezer rajongója közösen élte át a Comói-tó partján, ahol a ragyogó napsütés kellemes nyári hőmérséklettel párosult.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei felvonása a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” mottó köré szerveződött („Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records”), amely Jules Verne regényére és a mobilitás XIX. század végi robbanásszerű fejlődésére utal. A modern technológiai újítások számtalan izgalmas megoldással bővítették az utazási lehetőségek tárházát, amelyek egy csapásra nagyobb távolságok leküzdését is lehetővé tették. Az évtizedeken átívelő időutazásról 16 ország ritka járműkülönlegességei gondoskodtak, amelyek fénykorukban számtalan motorsport-trófeát hódítottak el, extrém sebességrekordokat döntöttek meg és úttörő technológiai innovációkat hoztak.

A Comói-tó partján felvonuló autókat és motorkerékpárokat díjazó zsűrikben klasszikusautó-szakértők és közismert rajongók egyaránt helyet foglaltak. Az egyes kategóriák arany trófeáit és a nívós közönségdíjakat 51 történelmi autócsoda és 40 klasszikus motorkerékpár között osztották szét. „A színpadon a nyolc díjazási kategória lebilincselően gyönyörű győzteseihez van szerencsénk, amelyek mindegyike megérdemelné az abszolút trófeát. Azáltal, hogy a zsűri választása idén az Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo modellre esett, a járműtörténelem egy egészen egyedülálló, ritka kincse előtt hajtunk fejet. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este pedig pontosan erről szól” – mondta Ulrich Knieps, a BMW Group Classic vezetője és a Concorso d’Eleganza Villa d’Este elnöke a „Best of Show” kitüntetés vasárnap esti átadásakor.

A 2017-es év legszebbje: a valóság és a vízió találkozása

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei „Best of Show” trófeájával kitüntetett Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo lélegzetelállító formatervét Franco Scaglione (1916 - 1993) rajzolta meg 1957-ben. A Bertone olasz autógyártó vezető tervezőjeként dolgozó dizájner a jövőbe mutató kupétanulmányt a Bertone és az Alfa Romeo közötti együttműködés 1953 és 1955 között napvilágot látott három aerodinamikai koncepciójának egybedolgozásával váltotta valóra. Az egyszerre elegáns és lendületes karosszéria mögött egy 100 lóerős négyhengeres motor kapott helyet. A prototípus az 1959-ben sorozatgyártásba küldött Alfa Romeo Giulietta Sprint Speciale előfutára, a valóság és a vízió találkozásának négykerekű szimbóluma volt.

Az egyetlen példányban elkészített ritkaság ma Corrado Lopresto tulajdonában van, aki a Comói-tó partján megrendezett járműszépségversenyre a tervező lánya, Giovanna Scaglione nevében nevezte be a négykerekű kincset. A „Best of Show” díjat Lorenzo Ramaciotti, a szakértő zsűri elnöke adta át. „Rendkívül boldogok vagyunk, amiért sikerült elhódítanunk ezt a díjat. Ráadásul duplán örülünk, mert ez az első alkalom, hogy az autó különleges szépségét ilyen nívós szakmai zsűri ismeri el. Úgy hiszem, mindebben elsősorban a rendhagyó forma játszott szerepet, hiszen a maga korában ez elképesztően futurisztikusnak hatott. Franco Scaglione egy igazi zseni volt, akinek az egész autóipar hálával tartozik” – fogalmazott Corrado Lopresto.

Az pedig, hogy a Comói-tó partján megrendezett háromnapos esemény „Best of Show” díját idén az 1957-es Alfa Romeo Giulietta SS Prototipo nyerte el, egyúttal azt is jelenti, hogy a Concorso d’Eleganza Villa d’Este abszolút trófeáját immáron sorozatban negyedik alkalommal olasz gyártású klasszikus autó hódította el. A „Nagyfiúk ritkaságai” kategória aranyérme és a „Best of Show” trófea mellett ráadásul magával ragadó szépségéért a rajongó közönség a BMW Group Olaszország serlegét is a metálvörös ritkaságnak ítélte oda, amellyel az exkluzív Alfa Romeo háromszoros győzelmet könyvelhetett el.

Coppa d’Oro Villa d’Este: rekorddöntő klasszikus lett a közönség kedvence

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este legtradicionálisabb kitüntetésének számító Coppa d’Oro Villa d’Este trófeát idén ismét a közönség ítélte oda, ezúttal az 1935-ben gyártott Lurani Nibbio modellnek. A Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda parkjába érkező látogatókat a nyitott, együléses kompakt hibátlan gyári állapota és lebilincselő története varázsolta el: a különlegességet az olasz újságíró, publicista, dizájner és autóversenyző, Giovanni Lurani Cernuschi (1905 - 1995) saját kezűleg tervezte meg és gyártotta le, majd a járművel később számos sebességrekordot megdöntött.

Az együléses autót eleinte a Moto Guzzi 500 köbcentis, kéthengeres, 46 lóerős motorkerékpár-erőforrása hajtotta, amellyel Giovanni Lurani Cernuschi négy sebességrekordot döntött meg. A karosszéria 1939-es optimalizálása után a gyűjtemény további nyolc sebességrekorddal bővült, amelyhez a jelentősen könnyebb, 250 köbcentis motornak köszönhetően 1947-ig újabb hat rekord csatlakozott. A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei felvonására Federico Göttsche Bebert, a tervező unokája nevezte be a Lurani Nibbio-t, amely mind a mai napig a család birtokában van. „Hihetetlen érzés annyi év után egy ilyen színpadon ismét nagyapám sikertörténetét ünnepelni” – mondta Federico, aki már hosszú évek óta gondját viseli a négykerekű ritkaságnak.

Concorso di Motociclette: gondosan megőrzött világutazó lett az idei év legszebb kétkerekűje

2011 óta a legendás motorkerékpárok rajongói is pirosbetűs ünnepként várhatják a Concorso d’Eleganza Villa d’Este háromnapos hétvégéjét, hiszen a kétkerekű ritkaságok idén immáron hetedik alkalommal vonulhattak konvojban a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda elé. A Concorso di Motociclette résztvevői közül a szakmai zsűri végül egy vérbeli világutazót választott kedvencének: a motorkerékpárok 2017-es „Best of Show” díját az 1933-ban gyártott Puch 250 Indien-Reise és tulajdonosa, az olasz Peter Reisch nyerte el. A Bolzano városában élő férfi az író, újságíró és tudós Max Reisch fia, aki egyik legemlékezetesebb világkörüli útját a mára legendássá vált Puch nyergében tette meg. 1933-ban a „világkörüli utazások úttörőjeként” ismert Max és bécsi tudós kollégája, Herbert Tichy egyedülálló expedícióra indult: ketten több mint 13 000 kilométert tettek meg az egy szem motorkerékpárral, a Balkán-félszigeten, Törökországon, Szírián, Irakon, Perzsián és Pakisztánon keresztül, egészen a messzi indiai Mumbai-ig.

A strapabíró motorkerékpár azóta típusnevében idézi fel a világhírű utazást, a Comói-tó partjára kigurított Puch 250 Indien-Reise pedig mind a mai napig lenyűgöző állapotnak örvend – az eredeti nyeregtáskákkal, felszereltséggel és alkatrészekkel. A Graz városában napvilágot látott legenda klasszikus időutazásra invitálja a motorkerékpárok rajongóit, miközben még ma is készen áll az újabb kalandokra.

A BMW Group lebilincselő tanulmányai

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este idei felvonására a BMW Group ezúttal is két látványos járműtanulmánnyal készült, amelyek a személyes mobilitás jövőjébe engednek bepillantást. A BMW Concept 8 Series tanulmányautó a 2018-ban debütáló vadonatúj BMW 8-as sorozat előfutára. Az egyedülálló luxus sportkupé víziója a BMW legendás kupé-sziluettjeit idéző, ámde merőben új formanyelv mögött a kompromisszumoktól mentes menetdinamika és az abszolút luxus egységét kelti életre. A klasszikus vonalvezetés modern újraértelmezése a letisztult felületek, az elegáns ívek és az erőtől duzzadó karosszéria-domborítások képében jelenik meg.

A BMW Motorrad Concept Link motorkerékpár-tanulmány eközben a jövő nagyvárosainak tisztán elektromos mobilitását hozza el a jelenbe. A nem csupán közlekedési kellékként, de kiváló kommunikációs eszközként megtervezett kétkerekű koncepció a BMW Motorrad VISION NEXT 100 motorkerékpár-tanulmány innovációira épül, amely szakít a konvenciókkal és újabb fejezetet nyit a BMW Motorrad sikertörténetében. A funkcionális szempontok szerint kialakított új, vezető-központú járműszerkezetnek és a tisztán elektromos meghajtásnak köszönhetően a BMW Motorrad Concept Link tanulmány kivételesen intenzív motorozási élményt kínál, miközben a motoros, a jármű és a környezet közötti intelligens kapcsolat és a tanulmány forradalmi vezérlési koncepciója számos jövőbe mutató lehetőséggel kecsegtet.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este bővebb információiért kérjük, látogasson el a www.concorsodeleganzavilladeste.com weboldalra.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés