Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Öt csillagot kapott az új MINI Countryman a Euro NCAP töréstesztjén

A brit prémiumgyártó legnagyobb modellje minden forgalmi szituációban maximális utasbiztonságot garantál, amelyet az új autók vizsgálatát végző legnagyobb európai intézet legmagasabb értékelése is igazol.

MINI Countryman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~73,97 KB)
  
Photos(6x, ~25,59 MB)
For further details, photos and videos please go to: www.euroncap.com

A brit prémiumgyártó legnagyobb modellje minden forgalmi szituációban maximális utasbiztonságot garantál, amelyet az új autók vizsgálatát végző legnagyobb európai intézet legmagasabb értékelése is igazol.

A brit prémiummárka történetének eddigi legnagyobb modelljeként az új MINI Countryman a hatalmas utastérével, dinamikus menettulajdonságaival és sokoldalúságával kiváló egységet alkot, miközben a menetbiztonság területén elérhető legkiválóbb minősítés teljesítésével az utasok maximális védelméről is gondoskodik: a kompakt méretű egyéniség az új autók biztonságát vizsgáló Euro NCAP töréstesztjén öt csillagot kapott. A rendkívül szigorú felmérés kiváló eredménye igazolja, hogy a járatlan utak meghódítására tervezett, tágas négykerekű minden forgalmi szituációban kimagasló biztonságot garantál utasainak.

Az új autók biztonságát vizsgáló, teljes mértékben független Euro NCAP mindenre kiterjedő töréstesztjei világszerte balesetbiztonsági mérceként szolgálnak, az intézet egyre átfogóbb, időről időre szigorodó biztonsági szabványait pedig Európa összes országában elismerik. A törésteszteket végző szakemberek számos különböző forgalmi szituációt szimulálva térképezik fel a sorozatgyártásba kerülő új autók deformálódási- és erőhatás-elnyelő jellemzőit, az utascella szilárdságát, a vázszerkezet hatékonyságát és az utasok védelmét. A pontos értékelés megállapításához a Euro NCAP mindezeken felül az egyes modellek biztonsági koncepcióját és gyalogosvédelmi intézkedéseit is számításba veszi.

Az új MINI Countryman biztonságos utascellája frontális karambol, oldalirányú ütközés és oszlopba csapódás esetén is stabil védelmet garantál a brit prémiumgyártó ügyfeleinek. A Euro NCAP szakemberei megállapították, hogy baleset esetén az autó az utasok magasságától, testsúlyától és üléspozíciójától függetlenül kivételesen magas szintű utasbiztonságot kínál, és mint ilyen, a gyermekeknek is maximális védelmet biztosít. A biztonsági elemzők az új MINI Countryman fejtámláinak funkcióit is pozitívan értékelték, hiszen ráfutásos baleset esetén mind az öt ülésen tökéletes védelmet nyújtanak az ostorcsapás-szerű nyak-, illetve gerincsérülések ellen. A brit prémiumgyártó ráadásul az optimális gyalogosvédelem érdekében erőhatás-elnyelő első lökhárítóval és aktív motorháztetővel is felszereli eddigi legtágasabb modelljét: gyalogos- vagy kerékpáros-gázolás esetén a szélvédő alsó sarkaiban elhelyezett patronok segítségével automatikusan, a másodperc ezredrésze alatt megemelik a motorháztetőt, hogy ezzel is csökkentsék az elgázolt ember súlyos sérüléseinek kockázatát.

Az új MINI Countryman példaértékű utasbiztonságához az a kiforrott biztonsági koncepció is nagymértékben hozzájárul, amelyet a brit prémiumgyártó már az alapfelszereltség részeként modellpalettája mindegyik tagjába beépít. Az új MINI modellek komplex biztonsági koncepciójának alkotóelemei segítenek megelőzni a balesetek esetén előforduló sérüléseket, amennyire csak lehetséges, védik az utasokat az ütközések következményeitől és amilyen gyorsan csak lehet, aktiválják a gépkocsi intelligens segélyhívó berendezését. A rendkívül sokrétű vázszerkezet és a precízen megtervezett gyűrődési zónák garantálják, hogy ütközés esetén az elemek elvezetik az erőhatásokat és távol tartják azokat az utascellától, hogy a lehető legjobban védjék a brit prémiumgyártó ügyfeleit. Az új MINI Countryman széleskörű alapfelszereltségének ráadásul már az automata fékező funkcióval dolgozó, ütközésre figyelmeztető rendszer is része. A gumiabroncsokba fújt levegő nyomását a brit prémiumgyártó mindegyik egyéniségében kerekenkénti gumiabroncsnyomás-ellenőrző rendszer figyeli, ütközés esetén pedig az intelligens segélyhívó rendszer azonnal segélyhívást kezdeményez, miközben megadja a baleset pontos helyszínét és a sérülések becsült súlyosságát.

A Euro NCAP töréstesztjein elért maximális, ötcsillagos minősítésnek évekre visszanyúló hagyománya van a MINI-nél. Az új autók vizsgálatát végző legnagyobb európai intézet legmagasabb értékelését már az új MINI Countryman elődmodellje is elnyerte, az intézet biztonsági szabványai pedig azóta egyre szigorodtak és még tovább bővültek. A legsokoldalúbb MINI új modellgenerációjának ötcsillagos törésteszt-eredménye kiválóan példázza, hogy a brit prémiummárkára jellemző széleskörű technológiai fejlődés nem csupán az egyre intenzívebb vezetési élményben érhető tetten, de az egyre nagyobb utasbiztonság terén is visszaköszön.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

STREAMING PORTAL.

Watch the web casts of latest BMW Group press events.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés