Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Mesterhármast ünnepel a BMW i8 plug-in hibrid sportautó

A progresszív sportoló egyedülállóan innovatív hajtáslánc-technológiája sorozatban harmadik alkalommal diadalmaskodott a nemzetközi Év Motorja díj 1.4 és 1.8 liter közötti hengerűrtartalom-kategóriájában.

I12
·
BMW i8
·
BMW i Automobile
·
Termék- és tervezési díjak
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36 29 555 115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, 68,88 KB)
  
Photos(3x, 10,41 MB)

A progresszív sportoló egyedülállóan innovatív hajtáslánc-technológiája sorozatban harmadik alkalommal diadalmaskodott a nemzetközi Év Motorja díj 1.4 és 1.8 liter közötti hengerűrtartalom-kategóriájában.

A BMW i8 plug-in hibrid sportautó (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 liter / 100 km*; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 gramm / km*) forradalmi hajtáslánc-technológiája sorozatban harmadik alkalommal hódította el az autóipar legkiválóbb erőforrásának járó elismerést az Év Motorja 2017 díj (International Engine of the Year Awards 2017) 1.4 és 1.8 liter közötti hengerűrtartalom-kategóriájában, amely trófea újabb bizonyítékként szolgál a 2007-ben bevezetett BMW EfficientDynamics stratégia alapelvei szerint kifejlesztett technológia lendületes menetteljesítményére és az egyre intenzívebb vezetési élmény hátterében elért módszeres emisszió-csökkenésre.

A jövőbe mutató modell plug-in hibrid hajtáslánca a vérpezsdítő sportautók menetteljesítményét a városi kisautók üzemanyag-fogyasztási tulajdonságával egyesíti. A 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes, háromhengeres benzinmotor a hátsó tengelyt, míg a 96 kW / 131 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor az első kerekeket hajtja. Mozgás közben az elektromos erőforrást egy nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátor táplálja energiával, szükség esetén pedig a rendszer bármelyik hagyományos háztartási aljzatról feltölthető. A BMW Group által kifejlesztett és gyártott, egyedülálló plug-in hibrid hajtáslánc az EU-ciklus típus-specifikus tesztkörének mérései szerint egyetlen feltöltéssel, tisztán elektromos üzemmódban 37 kilométer megtételére képes, 120 km/óra végsebesség mellett. Az elektromos motor és a belsőégésű erőforrás párosából felépülő összkerékhajtás még a legdinamikusabb kanyarvételek esetén is valósággal „aszfaltra ragasztja” a BMW i8 plug-in hibrid sportautót, amelyet a lélegzetelállító menetstabilitáson túl letaglózó erejű gyorsulás és magával ragadó agilitás jellemez.

Az egyedülállóan innovatív hajtáslánc-technológia kirobbanó menetdinamikáját a 4,4 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulás is igazolja, miközben a BMW i8 példaértékű emissziója az EU-ciklus plug-in hibrid járműveket vizsgáló tesztkörén mért 100 kilométerenkénti 2,1 liter* átlagos üzemanyag-fogyasztásban és a kilométerenkénti 49 gramm* kombinált károsanyag-kibocsátásban érhető tetten. Mindez ráadásul 100 kilométerre vetítve csupán 11,9 kWh energiafogyasztással párosul.

A nemzetközi Év Motorja díjat első ízben 1999-ben adták át, az elmúlt tizenkilenc évben pedig a BMW összesen nem kevesebb, mint 68 alkalommal diadalmaskodott valamely kategóriában vagy az abszolút tabellán. A díjakat minden évben egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri ítéli oda az autóipar legkiválóbb erőforrásainak, az elismerésekről idén 31 ország 58 autós szakújságírója döntött. A díjakat június 21-én, a stuttgarti Motor Expo ünnepélyes gálaestjén adták át.

*Az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté   kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a  http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html  internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BUILT IN THE US: THE ALL-NEW BMW X3.

Here you can see the live transmission of the event in Spartanburg, USA.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés