Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Mesterhármast ünnepel a BMW i8 plug-in hibrid sportautó

A progresszív sportoló egyedülállóan innovatív hajtáslánc-technológiája sorozatban harmadik alkalommal diadalmaskodott a nemzetközi Év Motorja díj 1.4 és 1.8 liter közötti hengerűrtartalom-kategóriájában.

I12
·
Coupé
·
Formatervezés, koncepciók és tanulmányok
·
BMW i8 Coupé
·
BMW i Automobiles
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~68,3 KB)
  
Photos(3x, ~10,53 MB)

A progresszív sportoló egyedülállóan innovatív hajtáslánc-technológiája sorozatban harmadik alkalommal diadalmaskodott a nemzetközi Év Motorja díj 1.4 és 1.8 liter közötti hengerűrtartalom-kategóriájában.

A BMW i8 plug-in hibrid sportautó (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 liter / 100 km*; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 gramm / km*) forradalmi hajtáslánc-technológiája sorozatban harmadik alkalommal hódította el az autóipar legkiválóbb erőforrásának járó elismerést az Év Motorja 2017 díj (International Engine of the Year Awards 2017) 1.4 és 1.8 liter közötti hengerűrtartalom-kategóriájában, amely trófea újabb bizonyítékként szolgál a 2007-ben bevezetett BMW EfficientDynamics stratégia alapelvei szerint kifejlesztett technológia lendületes menetteljesítményére és az egyre intenzívebb vezetési élmény hátterében elért módszeres emisszió-csökkenésre.

A jövőbe mutató modell plug-in hibrid hajtáslánca a vérpezsdítő sportautók menetteljesítményét a városi kisautók üzemanyag-fogyasztási tulajdonságával egyesíti. A 170 kW / 231 lóerő maximális teljesítményre képes, háromhengeres benzinmotor a hátsó tengelyt, míg a 96 kW / 131 lóerő maximális teljesítményű elektromos motor az első kerekeket hajtja. Mozgás közben az elektromos erőforrást egy nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátor táplálja energiával, szükség esetén pedig a rendszer bármelyik hagyományos háztartási aljzatról feltölthető. A BMW Group által kifejlesztett és gyártott, egyedülálló plug-in hibrid hajtáslánc az EU-ciklus típus-specifikus tesztkörének mérései szerint egyetlen feltöltéssel, tisztán elektromos üzemmódban 37 kilométer megtételére képes, 120 km/óra végsebesség mellett. Az elektromos motor és a belsőégésű erőforrás párosából felépülő összkerékhajtás még a legdinamikusabb kanyarvételek esetén is valósággal „aszfaltra ragasztja” a BMW i8 plug-in hibrid sportautót, amelyet a lélegzetelállító menetstabilitáson túl letaglózó erejű gyorsulás és magával ragadó agilitás jellemez.

Az egyedülállóan innovatív hajtáslánc-technológia kirobbanó menetdinamikáját a 4,4 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulás is igazolja, miközben a BMW i8 példaértékű emissziója az EU-ciklus plug-in hibrid járműveket vizsgáló tesztkörén mért 100 kilométerenkénti 2,1 liter* átlagos üzemanyag-fogyasztásban és a kilométerenkénti 49 gramm* kombinált károsanyag-kibocsátásban érhető tetten. Mindez ráadásul 100 kilométerre vetítve csupán 11,9 kWh energiafogyasztással párosul.

A nemzetközi Év Motorja díjat első ízben 1999-ben adták át, az elmúlt tizenkilenc évben pedig a BMW összesen nem kevesebb, mint 68 alkalommal diadalmaskodott valamely kategóriában vagy az abszolút tabellán. A díjakat minden évben egy nemzetközi szakértőkből álló zsűri ítéli oda az autóipar legkiválóbb erőforrásainak, az elismerésekről idén 31 ország 58 autós szakújságírója döntött. A díjakat június 21-én, a stuttgarti Motor Expo ünnepélyes gálaestjén adták át.

*Az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté   kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a  http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html  internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés