Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Fantomfekete szenvedély: a BMW X5 M és a BMW X6 M Black Fire Edition

Letaglózó erő, perzselő tüzesség és rabul ejtő exkluzivitás: mindaz, amivel az ezernyi mélységben pompázó éjfekete árnyalat új szintre emeli a BMW X5 M és a BMW X6 M modellek párosát. Bemutatkozik a Black Fire Edition exkluzív különkiadás.

F85
·
F86
·
BMW M modellek
·
X5 M
·
X6 M
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Photos(15x, ~86,62 MB)

Letaglózó erő, perzselő tüzesség és rabul ejtő exkluzivitás: mindaz, amivel az ezernyi mélységben pompázó éjfekete árnyalat új szintre emeli a BMW X5 M és a BMW X6 M modellek párosát. Bemutatkozik a Black Fire Edition exkluzív különkiadás.

2017 augusztusától a bajor prémiumgyártó egy exkluzív különkiadással írja tovább a Sports Activity Vehicle (SAV) és a Sports Activity Coupé (SAC) szegmensek etalon sportmodell-párosának sikertörténetét. A Black Fire Edition névre keresztelt különleges széria a BMW X5 M és a BMW X6 M (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 11,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 258 gramm / km)* vérpezsdítő menettulajdonságait, robosztus kisugárzását, átütő motorsport-örökségét, tomboló orgánumát és fejedelmi tekintélyét helyezi előtérbe. A fekete ezernyi árnyalatában pompázó karosszéria látványos kiegészítői luxus minőségű, egyedi utastéri részletekkel párosulnak, amelyek minden korábbinál elragadóbb dimenzióban tárják az ügyfelek elé a BMW X5 M és a BMW X6 M sportmodell-páros letaglózó erejét és a vezetés abszolút élményét.

.

Lélegzetelállító megjelenés

Járjon bármilyen terepen, kétség sem fér hozzá, hogy a BMW X5 M Black Fire Edition és a BMW X6 M Black Fire Edition a lehető legtöbbet hozza ki az útból. A Sapphire Black fantomfekete-metál karosszériafényezés ezernyi árnyalata minden szempárt megigéz, az intenzív színjátéknak pedig a különkiadás exkluzivitásaként a BMW M hűtőrács keretei és lamellái, valamint a 21” méretű, kovácsolt BMW M könnyűfém keréktárcsák is részesei. Az eltérő méretű gumiabroncsokkal felszerelt, súlyoptimalizált felnik képesek maradéktalanul az úttestre továbbítani a BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó erőforrás teljesítményét. A Black Fire Edition széria másik jellegzetes sajátossága a szénszálból készült külső visszapillantóház-pár, amely a BMW X5 M és a BMW X6 M sportmodellek könnyűszerkezetes kialakítását, illetve átfogó motorsport-örökségét hirdeti.

Vérpezsdítő versenysport-hangulat az utastérben is

A BMW X5 M Black Fire Edition és a BMW X6 M Black Fire Edition ajtajai mögött prémium anyaghasználat, elsőosztályú összeszerelési minőség és exkluzív hangulat fogadja a bajor prémiummárka ügyfeleit. Az integrált fejtámlákkal ellátott, teljesen elektromosan állítható BMW M multifunkciós üléseket már az alapfelszereltség részeként finomszemcsés Merino bőrkárpit borítja, éjfekete és Mugello vörös kéttónusú árnyalatban. Az utastér teljes bőrkárpitozását vörös kontraszt-varrás teszi még inkább egyedülállóvá, amely az ülések mellett a műszerfalra, a középkonzolra és az ajtókárpitokra is kiterjed. A BMW Individual tetőkárpit a Black Fire Edition különkiadás exkluzivitásaként és a Merino bőrkárpit tökéletes kiegészítéseként antracitból készül. A fekete és vörös elemekkel zongoralakk-fekete utastéri betétek harmonizálnak, a műszerfal jobb oldalán pedig egyedileg gravírozott „X5 M edition black Fire”, illetve „X6 M edition black Fire” feliratú logó utal a széria különlegességére.

Az alapfelszereltség részeként kínált, alumínium váltófülekkel szerelt multifunkciós BMW M bőrkormány alternatívájaként a különkiadáshoz világoskék „12-órás” jelzéssel és alcantara markolattal ellátott BMW M Performance sportkormány is elérhető, bárminemű felár nélkül. Ez utóbbi nem csupán hamisítatlan versenysport-hangulatot varázsol az utastérbe, de lendületesen elegáns kialakításával és alcantara markolatával minden vezetési szituációban optimális tapadást is garantál – a BMW X5 M és a BMW X6 M sportmodell-páros lebilincselő menetteljesítményéhez hűen.

575 lóerő, 750 Nm forgatónyomaték és 4,2 másodperc alatt abszolvált nulla-százas gyorsulás

A BMW X5 M és a BMW X6 M meghajtásáról egy 4.4 liter hengerűrtartalmú V8-as benzinmotor gondoskodik, amelynek 423 kW / 575 lóerő maximális teljesítményét, illetve a percenkénti 2 200 és 5 000 főtengely-fordulat között felépülő 750 Nm csúcs forgatónyomatékát már az alapfelszereltség részeként a nyolcsebességes BMW M Steptronic automataváltó továbbítja a négy kerék felé. A bődületes erő optimális elosztását a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint dolgozó BMW xDrive intelligens összkerékhajtás és a hátsó kerekek forgását koordináló Dynamic Performance Control végzi, amelyekkel a lélegzetelállítóan agilis BMW X5 M és BMW X6 M 4,2 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre (100 kilométerre vetített 11,1 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 258 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)*.

A minden körülmények között letaglózó lassulásért a pontosan adagolható, könnyű súlyú, extrém hőálló BMW M sport fékrendszer felel, amely szabad kezet ad a magával ragadóan agilis, dinamikus vezetési élményhez. A BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó erőforrás összetéveszthetetlen orgánumát sport kipufogórendszer egészíti ki. A BMW X5 M és a BMW X6 M kirobbanóan lendületes énjét a dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control) tartja kordában, a modellduó sportos karakterét azonban a BMW ügyfele egyetlen gombnyomással személyre szabhatja. „DSC on” üzemmódban a rendszer automatikus fékezési beavatkozásokkal előzi meg az alul-, illetve túlkormányzásokat, miközben az M Dinamikus Mód („MDM” – M Dynamic Mode) a kerekek enyhe megcsúsztatását is engedélyezi. Az apró driftekre fogékony ügyfelek biztonságos körülmények között ráadásul teljesen ki is kapcsolhatják a dinamikus menetstabilizáló rendszert („DSC off”), lehetővé téve, hogy időről időre kijjebb tolják saját határaikat és gázpedállal varázsolják versenypályára az egyre látványosabb drifteket.

A BMW X5 M Black Fire Edition és a BMW X6 M Black Fire Edition értékesítése 2017 augusztusában kezdődik.

*Az átlagos üzemanyag-fogyasztásra és a kombinált károsanyag-kibocsátásra vonatkozó adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számoltak ki. Az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés