Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

MINI John Cooper Works pályanapok

Magyarországon is bemutatkozott a MINI JCW Countryman.

R60
·
F60
·
John Cooper Works
·
John Cooper Works Countryman
·
MINI Countryman
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~162,3 KB)
  
Photos(5x, ~11,49 MB)

Magyarországon is bemutatkozott a MINI JCW Countryman.

Idén június végén a MINI John Cooper Works pályanapok rendezvény alkalmával mutatkozott be a MINI JCW Countryman modell Magyarországon. Az immár teljessé vált Countryman modellcsalád legerősebb tagja, a 231 lóerős John Cooper Works modell a márka sportvonalát egészíti ki. Az autó a 136 lóerős Countryman Cooper, a 192 lóerős Cooper S után a harmadik és egyben legerősebb benzines MINI Countryman modell. A speciális kialakítású John Cooper Works modell ALL4 intelligens összkerékhajtást kínál szériában, melyhez 8-fokozatú Steptronic Sport automata váltó társítható, mellyel a valaha volt legnagyobb MINI akár 6,5 másodperc alatt teljesíti a 0-100 km/h-s sprintet. A legsportosabb modellt a 18”-os keréktárcsák, a Brembo sport fékrendszerrel szerelt sportfutómű, az autó aerodinamikáját optimalizáló spoilerek és levegőbelépőnyílások, valamint a John Cooper Works logók teszik különlegessé. A 231 lóerős MINI TwinPower Turbo erőforrás 350 Nm-es nyomatéka, az autó nagyon közvetlen kormányzása és gázreakciója, valamint a sportfutómű menetdinamikai képességei egyedülállóan sportos vezetési élményt kínálnak a prémium kompakt SAV/SUV kategóriában. A típusspecifikus sportülések és az elődmodellhez képest jelentős mértékben megnövelt térkínálat, valamint a 450 literes csomagtér a család akár egyetlen, teljes értékű autójává teszik a JCW Countryman-t. Az esemény során lehetőség adódott a teljes JCW kínálat vezetésére, míg a 3-ajtós, a Cabrio és a JCW Clubman modellek a versenypályán, az új JCW Countryman pedig közúton bizonyította menetdinamikai képességeit.

Az eseményen részt vett Szabó Gabriella, olimpiai aranyérmes kajakozó, a MINI Magyarország márkanagykövete, aki egy John Cooper Works Cabrio modellt tett próbára az örkényi Euro-Ringen. “Már két hónapja MINI Countryman-t vezetek, amit egyszerűen imádok, de a JCW Cabrio olyan hihetetlen dinamikus vezetési élményt adott, ami minden várakozásomat felülmúlta. Az autó nagyon direkt kanyarban is, fantasztikus sebességre képes a pályán, miközben végtelenül stabil és biztonságos. Valódi, eredeti MINI-s érzés volt vezetni”- mondta el Szabó Gabriella az esemény kapcsán.

“A MINI palettája az elmúlt 2-3 évbe teljesen megújult, a 3 és 5-ajtós hatch, a Cabrio, az alsó-középkategóriás Clubman és a friss Countryman után, már az összes modell sportváltozata is elérhető. A John Cooper Works sport-márka gyökere az 1960-as évek elejére tehető, az 1967-es, idén éppen 50 éves évfordulóját ünneplő MINI Cooper Monte-Carlo Rally győzelem gazdag történelmet írt. Ma a MINI kínálata az egyik legfrissebb a prémium kategóriában, melynek John Cooper Works modelljei további lehetőséget jelentenek a márka hazai és nemzetközi térnyerésében. Az előző Countryman JCW kiviteléből nagyságrendileg 10 000 db-ot adtak el világszerte, úgy gondoljuk, hogy a friss, már egy méretkategóriával feljebb lépett újdonságnak minden esélye megvan arra, hogy elődje sikerét túlszárnyalja” – mondta el Oros Attila MINI márkavezető a MINI JCW pályanapok esemény kapcsán.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés