Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW 2018-ban hivatalos gyártóként vesz részt a Forma-E-ben

Jövő ősszel a BMW hivatalos gyártóként áll rajthoz a világ első, tisztán elektromos meghajtású formaautókat felvonultató versenysorozatának ötödik szezonjában. A bajor prémiumgyártó saját fejlesztésű versenyautó-hajtáslánca az MS Amlin Andretti csapat színeiben mérkőzik meg az ellenfelekkel.

BMW Motorsport
·
FIA Formula E
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~70,87 KB)
  
Photos(5x, ~12,89 MB)

Jövő ősszel a BMW hivatalos gyártóként áll rajthoz a világ első, tisztán elektromos meghajtású formaautókat felvonultató versenysorozatának ötödik szezonjában. A bajor prémiumgyártó saját fejlesztésű versenyautó-hajtáslánca az MS Amlin Andretti csapat színeiben mérkőzik meg az ellenfelekkel.

A tisztán elektromos meghajtású formaautókat rajtrácsra állító Forma-E sorozat kivételesen értékes lehetőségeket kínál a BMW i divízió jövőbeni innovációinak megtervezéséhez és a teljes mértékben önálló mobilitásra képes BMW iNEXT modell kifejlesztéséhez, hiszen az elektromos mobilitás térnyerésén és az automatizált járművezetés megvalósításán dolgozó mérnökök a BMW Motorsport versenypályákra specializálódott szakembereivel vállvetve dolgozhatnak a minden korábbinál erőteljesebb, megbízhatóbb és fenntarthatóbb hajtáslánc-technológia forradalmán, amely a versenypályák után a hétköznapok útjain is bemutatkozhat.

Mint ilyen, a BMW tökéletes hajtáslánc-technológiai fejlesztőpartnerként tekint a Forma-E versenysorozatra. „Azáltal, hogy hivatalos versenytechnológiai partnerként fontos feladatot vállalunk a szériában, a hosszú távon fenntartható, emisszió-mentes mobilitás térnyerését és a BMW iNEXT modell hajtáslánc-technológiájának tökéletesítését helyezzük előtérbe” – mondta Klaus Fröhlich, a BMW AG igazgatótanácsának járműfejlesztésért felelős tagja. „Mindez a tökéletes járműtechnológia kifejlesztéséről szól. A Forma-E kiváló lehetőségeket teremt ahhoz, hogy a motorsport egészen egyedülálló körülményei között teszteljük és finomhangoljuk teljesítményre optimalizált, mégis zéró emissziójú, tisztán elektromos hajtáslánc-technológiánkat. A sorozatgyártás és a versenyzés közötti határvonal a BMW i Motorsport esetében minden korábbinál jobban egybemosódik, amelynek köszönhetően az innovatív járműtechnológiák tömegtermelésbe örökítése egészen új szintre emelkedik. Biztosak vagyunk abban, hogy a BMW Group óriási előnyt fog kovácsolni a tisztán elektromos meghajtású formaautók versenysorozatában felhalmozott tapasztalatból” – tette hozzá Klaus Fröhlich.

„Az elmúlt években a Forma-E fantasztikus fejlődésen ment keresztül, mígnem egy tökéletes járműtechnológiai platformmá vált – nem csupán a BMW Group, de a BMW Motorsport számára is. Új utakat mutatni és innovációt alkotni – ezen két értékben a BMW és a Forma-E egyaránt osztozik. Számunkra kiváltképp fontos, hogy időről időre igazoljuk technológiai szaktudásunkat, a BMW AG ezért is kérvényezett hivatalos regisztrációt az FIA-nél, mint a Forma-E hivatalos járműtechnológiai partnere. Készek vagyunk szembenézni az egyre erősebb ellenfelekkel, a teljesen saját fejlesztésű hajtáslánc-technológiánkkal pedig a 2018 őszén rajtoló ötödik szezonra készülünk el” – fogalmazott Jens Marquardt. „Rendkívül nagy várakozással tekintünk a BMW i divízió innovatív járműtechnológiáin dolgozó tervezőmérnökök és a BMW Motorsport szakemberei közötti úttörő együttműködés elé, amely vadonatúj utat mutat az elektromos mobilitásnak. A Forma-E futamain azonban nem csupán innovációs erősségünket, de versenysport-szaktudásunkat is kihangsúlyozzuk. Mindazonáltal, a sorozat egy teljesen új kihívást jelent nekünk – olyasmit, amellyel az MS Amlin Andretti csapat oldalán örömmel nézünk szembe. Senkinek nem kell bemutatnom ezt a nevet, és nagy örömünkre szolgál, hogy már most kiváló együttműködést élvezünk mindkét oldalon. Teljes mértékben készen állunk rá, hogy a következő szintre lépjünk” – zárta gondolatait a BMW Motorsport igazgatója.

„A Forma-E és a BMW i divízió tökéletesen illik egymáshoz. A Forma-E egy merőben új versenyszéria, amelyben hamarosan a BMW rajongóit is lendületbe hozzuk – vadonatúj formában. A sorozat kiválóan példázza az elektromos mobilitásban rejlő izgalmas, lebilincselő és vérpezsdítően lendületes lehetőségeket, miközben olyan érzéseket szabadít fel, amelyekre csak a sport képes. Hivatalos autóipari partnerként már a széria legelső lépésétől jelen vagyunk a Forma-E-ben, így itt az ideje, hogy versenyzőként magasabb szintre lépjünk. A BMW i a Forma-E-ben, mint egy közösen új korszak két meghatározó hírnöke” – nyilatkozta Hildegard Wortmann, a BMW márkaigazgatója.

„Izgatottan tekintünk a BMW i divízióval kialakított együttműködésünk kibővítése elé, amelynek keretében a Forma-E ötödik, 2018/2019-es szezonjában már a BMW hivatalos gyári csapataként állunk rajthoz” – mondta Michael Andretti, az MS Amlin Andretti csapat főnöke és a nemzetközileg elismert Andretti Autosport vezérigazgatója. „A BMW és az MS Amlin Andretti csapat közötti együttműködés kiváló alapot teremt ahhoz, hogy a BMW hivatalos gyártóként induljon a Forma-E-ben. Nagy örömmel gurítjuk majd rajtrácsra a BMW első, teljesen saját fejlesztésű, tisztán elektromos meghajtású versenyautó-hajtásláncát, hiszen a hétköznapok útjain a BMW i modellek a jövő négykerekű hírnökeiként vannak jelen. A BMW a legnívósabb és legnagyobb múltú márka, akivel együtt dolgozhatunk a Forma-E-ben” – tette hozzá Michael Andretti.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés