Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

BMW Group Innovation Days 2017

Az ember és a fejlett technológia közötti kapcsolattartás innovációira, illetve a minden korábbinál intelligensebb digitális szolgáltatásokra épülő idei rendezvényt a BMW Group azon legkorszerűbb fejlesztései bemutatásának szenteli, amelyek egyre sokrétűbben integrálják az okos rendszerekkel felszerelt gépkocsikat a bajor gyártó ügyfeleinek digitális életébe.

Technológia
·
BMW ConnectedDrive
·
5-ös sorozat
·
X3
·
BMW i3
·
BMW i Automobiles
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~75,61 KB)
  
Photos(46x, ~263,88 MB)

Az ember és a fejlett technológia közötti kapcsolattartás innovációira, illetve a minden korábbinál intelligensebb digitális szolgáltatásokra épülő idei rendezvényt a BMW Group azon legkorszerűbb fejlesztései bemutatásának szenteli, amelyek egyre sokrétűbben integrálják az okos rendszerekkel felszerelt gépkocsikat a bajor gyártó ügyfeleinek digitális életébe.

Világszerte a BMW Group 8,5 millió ügyfele használja napi szinten az ember és az autó közötti intelligens járműkapcsolat kiépítésére létrehozott BMW ConnectedDrive szolgáltatáscsaládot, amelynek történetében 2016 tavaszán a BMW Connected egy teljesen új fejezetet nyitott. A bajor prémiummárka teljes körű mobilitási szolgáltatása az elmúlt egy évben a világ huszonkilenc országában összesen tizennyolc különböző nyelven vált elérhetővé, mígnem felhasználóinak száma idén júniusban az egymilliós határt is átlépte.

A BMW Group 2017 júliusában új szolgáltatás világpremierjét ünnepli: bemutatkozik a BMW Connected+, amely széleskörű személyre szabhatósági opcióival és még mélyebb rendszer-integrálhatóságával emeli új szintre a felhasználók átfogó vezetési élményét. A BMW Connected+ mellett ráadásul az autóban rendelkezésre álló üzleti funkciók sora is tovább bővül: a Microsoft Exchange forradalmi újításának köszönhetően 2017 őszétől a BMW összes modelljében elérhetővé válik a Skype üzenetküldő-, beszélgető- és kapcsolattartó alkalmazás.

BMW Connected: személyre szabott járműkapcsolati szolgáltatások a felhasználó digitális életének részeként

A BMW Group már több mint egy évtizede fejleszti a vezető, a jármű és a környezet közötti állandó, intelligens kapcsolatot kiépítő innovatív funkciókat, amelyek célja, hogy előretekintő működési szisztémájukkal vezetés közben a lehető legátfogóbb navigációs- és járművezérlési segítséget nyújtsák. A BMW ConnectedDrive égisze alatt egyesülő szolgáltatások történetében 2016 tavaszán új fejezet kezdődött, amikor is az intelligens járműkapcsolati hálózatot kínáló BMW Connected az Egyesült Államokban világpremierjét ünnepelte. Miközben a BMW ConnectedDrive szolgáltatásai a vezető és a jármű közötti sokrétegű, összetett kapcsolat kiépítését célozzák, a 2016 augusztusában Európába is megérkezett BMW Connected számos harmadik eszköz rendszerbe integrálását is lehetővé teszi. Mindez azt jelenti, hogy a felhasználó személyes mobilitása már az autóba érkezés előtt kezdetét veszi, a gépkocsi pedig a digitális élet éppoly eszközeként szolgál, mint például az okostelefon, a táblagép vagy az okosotthon. A BMW Connected egy év alatt a világ huszonkilenc országába érkezett meg, aktív felhasználóinak száma pedig idén júniusban átlépte az egymilliót.

A forradalmi technológia alapja az Open Mobility Cloud elnevezésű, rugalmas felhőalapú platform, amely egy rendszerben kezeli a felhasználó okoseszközeiből érkező információkat, a rendszeres adatok folyamatos elemzésének köszönhetően pedig önfejlesztő folyamatok elindítására is képes. A hálózathoz bármikor új alkalmazások, eszközök és funkciók társíthatók, az intelligens hálózat így a jövőben egyre átfogóbb és személyre szabhatóbb lehet.

A tökéletes hétköznapi használhatóságot a bajor prémiumgyártó ügyfelének saját, úgynevezett BMW ID profilja könnyíti meg. A digitális arculat nem igényel külső hordozót és bármiféle kiegészítő eszközt, hiszen az bármikor előhívható a felhőből, a BMW bármely modelljében ülve. A személyes preferenciák szerint létrehozott egyszeri profil eltárolja a felhasználó kedvenc járműbeállításait, felismeri kedvenc útvonalait és elérhetővé teszi a mindennapok során használt alkalmazásokat, a BMW Group bármely modelljében üljön is az ügyfél.

Világpremier: bemutatkozik a BMW Connected+

2017 hajnalán, a vadonatúj BMW 5-ös sorozatban debütált a BMW Connected Onboard szolgáltatás-paletta, amely újabb mérföldkőként érkezett meg a személyes mobilitás minden részletében kidolgozott felhasználói élménye felé vezető úton. A BMW Connected Onboard a jármű központi képernyőjén már az indulás pillanatában átfogó információkkal szolgál a navigációs rendszerben aktivált úti cél távolságáról, az utazás várható időtartamáról és az érkezés idejéről, valamint az úti cél aktuális és előre jelzett időjárásáról. Az idén nyáron bemutatkozó BMW Connected+ mindezt vadonatúj funkciókkal emeli még magasabb szintre, a személyre szabott mobilitási szolgáltatások új korszakát hozva el a jelenbe.

A BMW Connected+ digitális hidat alkot az okostelefonok és a gépkocsik között, igény szerint a jármű központi képernyőjén jelenítve meg a felhasználó okostelefonjának maximálisan személyre szabott kijelző-tartalmát. Az okostelefon funkcióinak kezelése így az autóban ülve minden korábbinál egyszerűbbé és intuitívabbá válik, miközben a legújabb szolgáltatások már a legösszetettebb forgalmi szituációkban is kiigazodnak és naprakész információkkal szolgálnak.

Az interaktív kommunikáció új szintje: az utazás közben elérhető Microsoft Exchange és Skype

A Microsoft Exchange átfogó integrálásának köszönhetően 2017 őszétől a BMW számos modelljében lehetővé válik, hogy az ügyfelek Skype-beszélgetéseket kezdeményezzenek és fogadjanak, amely innovációval a gépkocsiban töltött idő minden korábbinál hatékonyabban kihasználható.

A BMW a világ első olyan autógyártója, amely modelljeiben korlátlan Microsoft Exchange hozzáférést kínál ügyfeleinek, a felhasználók így az autóban ülve, a jármű központi kijelzőjén nézhetik át és szerkeszthetik meg e-mail üzeneteiket, naptárbejegyzéseiket és kontaktlistáikat. 2017 őszétől mindez a Skype üzenetküldő-, beszélgető- és kapcsolattartó alkalmazás elérhetőségével bővül: bejövő hívás esetén a BMW ügyfelének mindössze rá kell nyomnia az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájára, és a kapcsolat létrejön.

„Arra törekszünk, hogy minden lépéssel fokozzuk a felhasználói élményt. Az olyan innovatív funkciók járműbe integrálásával, mint a Microsoft Exchange és a Skype, újabb szintre emeljük a hatékonyság fogalmát” – nyilatkozta Dieter May, a BMW Group digitális szolgáltatásokért és üzleti modellekért felelős részlegének alelnöke. „Célunk, hogy annyira hatékonyak legyünk, amennyire csak lehetséges. Büszkén dolgozunk a BMW oldalán, ahol egyre biztonságosabb és egyre produktívabb megoldásainkkal lépésről lépésre hatékonyabbá tesszük az ügyfelek autóban töltött idejét” – tette hozzá Peggy Johnson, a Microsoft üzletfejlesztési ágazatának ügyvezető alelnöke.

Chicago, a BMW Connected jövőbe mutató fejlesztőközpontjának otthona

Münchenben központosított fejlesztőhálózata részeként a BMW Group világszerte négy fejlesztőirodát működtet, amelyek a folyamatosan változó digitális világ újabbnál újabb technológiai megoldásain dolgoznak. A kínai Sanghajban, a japán Tokióban, az egyesült államokbeli Mountain View-ban és Chicagóban működő digitális műhelyek közül utóbbi tölti be a legnagyobb kihelyezett fejlesztőközpont szerepét, ahol a BMW Group jövőbeni digitális szolgáltatásainak létrehozásában különlegesen képzett szoftverspecialisták segítik a müncheni központban dolgozó szakembereket, hogy a holnapok átfogó mobilitási ígéretei minél előbb kézzelfogható vezetési élményként ölthessenek testet.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés