Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Felfokozott vezetési élmény klasszikus stílusban: megkezdődött a BMW 3-as sorozat exkluzív különkiadásainak gyártása

A Sport Line Shadow, Luxury Line Purity és M Sport Shadow névre keresztelt felszereltségi opciók minden korábbinál izgalmasabb ruhába öltöztetik a világszerte 15 millió példányban értékesített modellsorozat legújabb nemzedékét.

F31 LCI
·
F30 LCI
·
3-as sorozat
·
Touring
·
Limousine
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~83,35 KB)
  
Photos(11x, ~51,72 MB)

A Sport Line Shadow, Luxury Line Purity és M Sport Shadow névre keresztelt felszereltségi opciók minden korábbinál izgalmasabb ruhába öltöztetik a világszerte 15 millió példányban értékesített modellsorozat legújabb nemzedékét.

A BMW müncheni gyárában megkezdődött a bajor prémiummárka valaha készült legsikeresebb modellsorozatának új generációját színesítő exkluzív különkiadások gyártása, amellyel a sportos középkategória megteremtőjének hatodik nemzedéke hagyományőrző stílusban, minden korábbinál intenzívebb vezetési élmény kíséretében írja tovább az elődei által megkezdett sikertörténetet. Mindezt a Sport Line Shadow, a Luxury Line Purity és az M Sport Shadow néven elérhető extrafelszereltségi opciók rendhagyó tételei garantálják, amelyek még inkább kihangsúlyozzák a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring sokszínű modellváltozatainak magabiztos egyéniségét, dinamikus vezetési élményét és prémium hangulatát – a legendás széria azon kivételes ismertetőjegyeit, amelyek immáron több mint negyven éve emelkednek ki a tömegből.

Egyedülálló adottságaival már a BMW 3-as sorozat legelső modellgenerációja is valósággal megigézte a rajongókat: a kategóriateremtő széria az 1975 nyári világpremier után mindössze hat esztendővel a bajor prémiumgyártó történetének legsikeresebb modellsorozatává érett, a legendás elődként ismert BMW 02-es sorozat értékesítési mutatóit is felülmúlva. A típus népszerűsége az újabb és újabb generációk bemutatkozásával egyre nagyobb méreteket öltött, mígnem a BMW 3-as sorozat ma már a világ elsőszámú prémium autómodelljeként és a vállalatcsoport vezető termékeként kényezteti utasait. A sikertörténet pedig újabb fejezetéhez érkezett: miközben a BMW modellsorozatainak globális értékesítési mutatói átlagosan 66 hónap piaci jelenlét után érik el az egymilliós darabszámot, a 3-as BMW aktuális nemzedéke ezt már a debütálását követő huszonkilencedik hónapban átlépte. 1975-ös színrelépése óta a BMW 3-as sorozatból világszerte több mint 15 millió példány talált gazdára.

Személyre szabott vezetési élmény már több mint negyven éve

Jellegzetesen agilis vezethetőségével a BMW 3-as sorozat már egészen a kezdetektől a hétköznapi mobilitás felpezsdítésére törekszik. Az első modellgeneráció 1975-ös piaci bemutatkozásakor az erőteljes motor és a sportosra hangolt futómű párosa a dinamikus menetteljesítmény és a kényelmes utazás azon optimális egyensúlyát váltotta valóra, amely mind a mai napig egyedülálló a szegmensben. Sőt mi több, a 3-as BMW világpremierjével párhuzamosan a vezető felé forduló műszerfal-elrendezés is sorozatgyártásba került, az ergonómiailag tökéletesen pozícionált vezérlő-, kezelő- és irányítóberendezéseknek köszönhetően pedig a modell minden korábbinál intenzívebb vezetési élményt kínált. Az ügyfelek összetett kívánságait prémium minőségű felszereltségi opciók elégítették ki, amelyek között nem csupán az ötsebességes manuális váltó és a háromsebességes automataváltó, de a légkondicionáló, a négyféle rádió, az oldalsó billenőablakok és a sportülések is megtalálhatók voltak.

A hathengeres benzinmotor kategóriapremierje

Pontosan negyven esztendővel ezelőtt egy végtelenül exkluzív, motorháztető alá szerelt technológiai innovációval a BMW 3-as sorozat a vérpezsdítő vezetési élmény tekintetében egyszer és mindenkorra bebiztosította kategóriaetalon pozícióját. Ez volt az első alkalom, hogy tömegtermelésben gyártott középkategóriájú gépkocsiba soros hathengeres motort építettek: az 1977 őszén bemutatkozó erőforrást a bajor prémiummárka kifejezetten a 3-as BMW járműkarakterisztikája szerint fejlesztette ki. A BMW 320 típusnéven elérhetővé vált modell kezdetben 90 kW / 122 lóerő, majd néhány hónappal később, a BMW 323 modellben 105 kW / 143 lóerő maximális teljesítményre volt képes.

A paletta csúcsára a BMW 323i gurulhatott fel, amely közvetlen üzemanyag-befecskendezésével, intelligens motorvezérlő elektronikájával és tranzisztoros gyújtási technikájával vérbeli hétköznapi sportolóvá avanzsált. Magas fordulatszám-tartományig kalibrált, sima járáskultúrájú erőforrásával és sportautós menetteljesítményével hosszú évekig egyeduralkodónak számított a kategóriában.

Reflektorfényben a legújabb különkiadások

A BMW 3-as sorozat exkluzív különkiadásait a bajor prémiumgyártó ügyfelei a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring bármelyik motorváltozatához, illetve az opcionálisan elérhető extrafelszereltségi paletta mindegyik csomagjához megrendelhetik. A széria motorpalettáján négyféle benzines és hatféle dízelüzemű erőforrás sorakozik (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 3,9-7,9 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 102-185 gramm / km), amelyek maradéktalanul lefedik a BMW 316d modell 85 kW / 116 lóerő maximális teljesítménye és a soros hathengeres benzinmotorral szerelt csúcsmodell, a BMW 340i típus 240 kW / 326 lóerő maximális teljesítménye közötti tartományt.

A Sport Line Shadow, Luxury Line Purity és M Sport Shadow néven elérhető különkiadások exkluzív karosszéria-kiegészítőkkel és utastéri elemekkel fokozzák a vezetés élményét. A Sport Line Shadow és az M Sport Shadow felszereltségi opciók az első fényszóró-párba és a két hátsó lámpatestbe integrált fekete betétekkel, a vese alakú hűtőrácsok fekete kereteivel és az első lökhárító vadonatúj formájú alsó légbeömlőinek fekete betétjeivel, valamint fekete króm kipufogóvégekkel és exkluzív duplaküllő-dizájnú, Jet Black mélyfekete árnyalatú, 18” méretű könnyűfém keréktárcsákkal garantálnak összetéveszthetetlen megjelenést. A BMW M sport futómű, a BMW M aerodinamikai csomag és a BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra az M Sport Shadow különkiadás kiváltsága. A Luxury Line Purity felszereltségi opció a fényes alumínium ablakkeretekről, légbeömlő-betétekről, hűtőrács-lamellákról, hűtőrács-keretekről, hátsó lökhárító-betétről, kipufogóvégekről és 17” méretű könnyűfém keréktárcsákról ismerhető fel.

A BMW 3-as sorozat Sport Line Shadow különkiadásának utasterében szövet-, és bőrborítású sportülések, illetve gyöngyház-fényű krómcsíkokkal díszített, szénszál-mintázatú sötét alumínium betétek teremtik meg az egyszerre kifinomult és sportos hangulatot. Az M Sport Shadow felszereltségi opció esetében mindez fekete bőrözésű, kék kontraszt-varrást viselő sportülésekkel teljesedik ki, a gyöngyház-fényű krómcsíkokkal díszített, szénszál-mintázatú sötét alumínium betéteket pedig bőrborítású BMW M sportkormány, SPORT+ vezetési üzemmóddal ellátott Driving Experience Control vezetési élménykapcsoló, antracit tetőkárpit és BMW M küszöblécek egészítik ki. A Luxury Line Purity különkiadás utasterében vadonatúj, konyak árnyalatú bőrkárpit fogadja a bajor prémiumgyártó ügyfeleit, a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring történetében pedig most először ezen modellek utasterébe a gyöngyház-fényű krómcsíkokkal díszített finom fabetétek is elérhetővé válnak. A három exkluzív különkiadás mindegyike ráadásul látványos kontraszt-varrással ellátott műszerfalat és vadonatúj funkciókkal bővített központi műszeregységet is kap, a Sport Line Shadow és a Luxury Line Purity felszereltségi opciók esetében pedig a bajor prémiumgyártó ügyfele már az új kialakítású sportkormányt is megrendelheti.

LED-technológiás első fényszórók és LED-es ködlámpák már az alapfelszereltség részeként

Az exkluzív különkiadások piaci debütálásával párhuzamosan a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring alapfelszereltsége a LED-technológiás első fényszórópárral és a LED-es ködlámpákkal bővül. A kiváltképp erős fényszórók, valamint az első fényszórópár Sport Line Shadow és M Sport Shadow felszereltségi opciókhoz tartozó fekete betétjei a modellsorozat immáron negyven évvel ezelőtti innovációs erősségét idézik, hiszen a bajor prémiumgyártó ikonikus dupla fényszórópárja a BMW 3-as sorozat első hathengeres motorral szerelt modelljeiben mutatkozott be először.

Minden korábbinál intuitívabb központi kijelző és hagyományőrző Sunset Orange narancsmetál karosszéria-fényezés

A BMW 3-as sorozat jellegzetes, vezető felé forduló műszerfal-elrendezése több nemzedéknyi járműfejlesztés kifinomult eredménye. A műszerfalat ékesítő központi kijelző, amely valamelyest ugyancsak a vezető felé fordul, immáron élő csempeikonokkal dolgozó, minden korábbinál intuitívabb menüelrendezést kínál. Az animált ikonok a BMW Professional navigációs rendszer kiegészítő funkciójaként ráadásul érintésekkel is aktiválhatók. A digitális műszerfal-kijelző eközben a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring összes modellváltozatához elérhetővé válik: személyre szabható tartalmának köszönhetően a színes, teljes mértékben digitális TFT kijelző minden vezetési szituációban releváns információkkal szolgál, a műszerfal háttérvilágítása, tartalma és grafikája pedig a vezetési üzemmódokat aktiváló Driving Experience Control vezetési élménykapcsolóval változtatható.

Sőt mi több, a BMW 3-as sorozathoz elérhető karosszéria-fényezési árnyalatok újítása ugyancsak a széria több évtizedre visszatekintő tradícióját élteti: a Sunset Orange narancsmetál árnyalat az 1970-es évek rendkívül népszerű karosszéria-fényezési opciójának kortárs értelmezése, amelynek legendás elődjét kezdetben Inca Orange, majd később Phoenix Orange fantázianéven vitték fel a legelső 3-as BMW-kre.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés