Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Mindkét MINI John Cooper Works Rally a 2017-es Hungarian Baja dobogóján végzett

Mikko Hirvonen és navigátora, Andreas Schulz a második, Jakub Przygonski és Tom Colsoul párosa pedig a harmadik helyen zárta a 2017-es FIA Cross Country Világkupa magyarországi felvonását. MINI-s pályafutása első éles megmérettetésén Conrad Rautenbach versenyautóját rögtön a futam hatodik leggyorsabb befutójaként intették le a célban.

Sport
·
Automotive
·
MINI Motorsport
·
Cross Country Rallies
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~96,49 KB)
  
Photos(9x, ~6,68 MB)

Mikko Hirvonen és navigátora, Andreas Schulz a második, Jakub Przygonski és Tom Colsoul párosa pedig a harmadik helyen zárta a 2017-es FIA Cross Country Világkupa magyarországi felvonását. MINI-s pályafutása első éles megmérettetésén Conrad Rautenbach versenyautóját rögtön a futam hatodik leggyorsabb befutójaként intették le a célban.

A 2017-es Hungarian Baja kiváltképp izgalmas fordulóra sikeredett, hiszen a szombati és a vasárnapi futamok előtt már az augusztus 11-i, mindössze 11,41 kilométer hosszú időmérő szakasz felpörgette az indulókat: a rendkívül rövid, ámde látványos bukkanókkal, pocsolyákkal és éles kanyarokkal tűzdelt versenytáv nem csupán a pilótákat és navigátoraikat, de a rajongókat is adrenalinnal töltötte el. Sőt mi több, a péntek esti időmérő szakasz a szombati futam rajtsorrendjét is nagymértékben meghatározta.

Mikko Hirvonen és navigátora, Andreas Schulz a péntek esti időmérő szakasz harmadik helyére hozta be a 4-es rajtszámmal induló MINI John Cooper Works Rally versenyautót, tekintve azonban, hogy az időmérő első tíz helyezettje szabadon dönthetett a szombati futam pontos rajtsorrendjéről és éjszakára masszív esőzéseket jósoltak, a „repülő finn” úgy döntött, hogy a tízedik helyről vág neki a másnapi megmérettetésnek. Jakub Przygonski és Tom Colsoul a péntek esti időmérő hatodik helyén végzett a 2-es rajtszámú MINI John Cooper Works Rally versenyautóval, a MINI versenycsaládjának újonca, Conrad Rautenbach és Filipe Palmeiro pedig nyolcadikként ért célba a MINI ALL4 Racing volánja mögött.

A 2017-es Hungarian Baja szombati futama az időjárás-előrejelzéseknek megfelelően alakult, hatalmas sártócsákkal, vízátfolyásokkal és csúszós kanyarokkal. A WRC-sorozatban legendává vált Mikko Hirvonen tökéletesen kihasználta az ismerős terepen megszerzett tapasztalatait és szombat este a futam második leggyorsabb befutójaként intették le a célban, nyomában a lengyel – belga MINI-párossal. És annak ellenére, hogy ez volt Conrad Rautenbach és a MINI motorsport-partnerének számító X-raid csapat első közös megmérettetése, a zimbabwei pilóta máris hetedikként érkezett be a célba.

A vasárnapi záró futam a szombati verseny felfokozott, még gyorsabb tempójú folytatása volt, hiszen az első hat pozícióból induló párosnak egyaránt megvolt az esélye a dobogós helyezésre. Végül Mikko Hirvonen a második, Jakub Przygonski a harmadik, Conrad Rautenbach pedig a hatodik helyen végzett. „A záró futam első 40 kilométerét a határon autóztam, egy rizikós pillanat után azonban kicsit vissza kellett vennem, mert úgy éreztem, hogy ha nem teszem, a végén még felborulunk. A második hely egyáltalán nem rossz eredmény. Ez volt a második versenyem Andreas Schulz oldalán, így egyre inkább összecsiszolódunk” – nyilatkozta Mikko Hirvonen a futam leintése után.

A 2017-es FIA Cross Country Világkupa következő állomása Lengyelország lesz, augusztus 31. és szeptember 3. között.

A 2017-es Hungarian Baja MINI-eredményei

Helyezés

Pilóta

Navigátor

Csapat

Rajtszám

Versenyautó

2.

Mikko Hirvonen
 (finn)

Andreas Schulz
(német)

X-raid csapat

4

MINI John Cooper Works Rally

3.

Jakub Przygonski
(lengyel)

Tom Colsoul
(belga)

ORLEN csapat

2

MINI John Cooper Works Rally

6.

Conrad Rautenbach
(zimbabwei)

Filipe Palmeiro
(portugál)

X-raid csapat

23

MINI ALL4 Racing


Az FIA Cross Country Világkupa 2017-es megmérettetései:

2017. február 24-26.: Baja Russia (Oroszország)
2017. március 9-11.: Dubai International Baja (Egyesült Arab Emírségek)
2017. április 1-7.: Abu Dhabi Desert Challenge (Egyesült Arab Emírségek)
2017. április 17-22.: Qatar Cross-Country Rally (Katar)
2017. május 20-27.: Rally Kazakhstan (Kazahsztán)
2017. június 15-18.: Italian Baja (Olaszország)
2017. július 21-23.: Baja Aragon (Spanyolország)
2017. augusztus 10-13.: Hungarian Baja (Magyarország)
2017. augusztus 31 - szeptember 3.: Baja Poland (Lengyelország)
2017. október 4-10.: Rallye du Maroc (Marokkó)
2017. október 26-28.: Baja Portalegre 500 (Portugália)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés