Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

BMW Concept X7 iPerformance

A 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatkozó BMW Concept X7 iPerformance modellel a bajor gyártó nem csak a luxusszegmens új koncepciójáról rántja le a leplet, de a BMW márka által luxusként értelmezett fogalom jövőképét is a közönség elé tárja.

 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~91,92 KB)
  
Photos(40x, ~256,75 MB)
  
Videos(1x, ~168,12 MB)

A 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatkozó BMW Concept X7 iPerformance modellel a bajor gyártó nem csak a luxusszegmens új koncepciójáról rántja le a leplet, de a BMW márka által luxusként értelmezett fogalom jövőképét is a közönség elé tárja.

A Concept X7 iPerformance a luxus új felfogását a határozott vonalaival elért markáns külső megjelenésén keresztül testesíti meg, amely nagyméretű, hatszemélyes, exkluzív szolgáltatásokat kínáló belsővel párosul. Az alapokat a letisztult formák, a prémium anyaghasználat, illetve a számos kapcsolódási lehetőséget biztosító csúcstechnológiás infotainment rendszer adja. A koncepcióautó iPerformance jelzője a BMW úttörő eDrive technológiájának jelenlétére utal, mely a BMW TwinPower Turbo benzinmotorral párosulva kivételesen hatékony és dinamikus erőátvitelt eredményez a különböző vezetési helyzetekben – beleértve a zéró emissziójú futás közbeni működést is.

Mérföldkő a sorozatgyártás felé

A tanulmányautó előfutára annak a sorozatgyártásban készülő modellnek, amely a tervek szerint 2018 során debütál. A BMW X7 a cég történetének legnagyobb termékbevezetési hullámának részeként kerül piacra. A NUMBER ONE > NEXT stratégia értelmében a BMW Group a luxuskategórián belül kívánja fenntartható módon jelentősen megnövelni eladásait és forgalmát. A BMW X7 ebben játszik kulcsfontosságú szerepet. „Azóta, hogy az első X5-ös modellel a BMW 1999-ben útnak indította a Sports Activity Vehicle szegmensét, minden új X modell élenjáró megoldásokat kínált. A BMW X7 folytatja a hagyományt: az X család csúcsmodelljeként kiterjeszti a BMW kínálatát a luxus kategóriában, egyúttal újradefiniálja a BMW által képviselt luxus fogalmát. Tükrözi továbbá cégünk NUMBER ONE > NEXT stratégiájának egyik legfontosabb célkitűzését is, amely a luxus kategórián belül kívánja növelni részesedésünket. A BMW Concept X7 ezek mellett bizonyítja, hogy a SAV modellek is kiválóan működtethetők elektromos erőátviteli rendszerekkel” – fogalmaz Ian Robertson, BMW AG igazgatótanácsának BMW-értékesítésért és márkamarketingért felelős tagja.

Esettanulmány a modernséghez, a luxushoz és a kisugárzáshoz

A BMW Concept X7 iPerformance prémium SAV státusza magától értetődő. Látványos külseje, impozáns méretei és ügyesen eltalált arányai rendkívüli kisugárzást és dinamizmussal ötvözött, ultramodern megjelenést kölcsönöznek számára. „A koncepcióautó demonstrálja azt a luxust, amit a BMW szerint a legelőkelőbb SAV kategória megkíván. A BMW új formanyelve csupán néhány rendkívül pontos vonalat és finom felületi megmunkálást alkalmaz, hogy magasabbra emelje a lécet a kisugárzás és a presztízs terén” – húzta alá Adrian van Hooydonk a BMW Group dizájn részlegének alelnöke. „A BMW Concept X7 iPerformance a luxus és a kifinomultság érzetét kelti, köszönhetően a visszafogott formahasználatnak és a hihetetlenül precíz részleteknek.” A BMW Concept X7 iPerformance fényűző jellegét elsősorban utasterének köszönheti. A jármű puszta méretéből adódik, hogy a belső tér élménye felülmúlja azt az érzést, amit bármely korábbi vagy jelenlegi BMW modell kínál. A precíz, visszafogott formáknak és a tágas térérzetnek köszönhetően, a vezető és az utasok modern, exkluzív környezetben találják magukat. A gazdag, személyre szabható, digitális kapcsolódási lehetőségeknek köszönhetően, az autó belseje kívánság szerint alakítható pihenő- vagy alkotótérré.

Modern könnyedség a belső térben

A BMW Concept X7 iPerformance tágas utasterében a letisztult formák, a meleg színek és a prémium anyaghasználat együtt keltik életre az exkluzív, kifinomult környezetet. Ráadásként a panorámatető nem csak helyet kínál az utasok feje felett, hanem fényes, tágas belső teret és a szabadság érzetét biztosítja. A hat arányosan kialakított ülés három sorban helyezkedik el, közülük négy exkluzív, egyedi kialakítású. Köszönhetően a külön álló ülések légies és egyben helytakarékos kialakításának, azok nagy teret engednek a hátul ülők lábai számára. Az üléspárnákat diszkrét aranydíszítésű, sötét olíva-bronz bőr borítja, exkluzivitást kölcsönözve még a legapróbb részleteknek is, míg az ülések többi részén „füstös fehér” bőrborítás kapott helyet, a kellemes kontraszt érdekében. A különálló ülések héjszerű hátfala a exkluzivitás és a modernség jegyében szintén bőrrel díszített.

Anyagok és színek tökéletes kombinációja

A sallangoktól és törésektől mentes, sötét színnel kiemelt ablakok alatt futó vállvonal biztonságot és nyugalmat áraszt a fényben úszó utastérben ülőknek. A tervezők a díszítő anyagokkal finoman bántak: a természetes anyagok élményét a sötét színű, matt felületek között megjelenő faberakás teszi teljessé. A gondosan felhasznált matt és polírozott alumínium elemek hasonlóképpen a kifinomultságról tesznek tanúbizonyságot. Az összes ülésből megtapasztalható tágasság luxusérzetét a tető lézervilágítása és a dinamikus környezeti, illetve a kontúrvilágítás teszi tökéletessé.

Minimalizmus az utastérben

A modern, letisztult utastérben – a BMW-nél megszokott módon –, a hangsúly a vezetőn van. Alakjuknak és felületeiknek köszönhetően, a műszerfal, a középkonzol és az ajtó valósággal a sofőr köré simulnak. Az emelt ülésmagasság mindeközben tökéletes rálátást biztosít az útra. A BMW új formanyelve, amely nagy felületekkel és hangsúlyos élekkel építkezik, a műszerfal esetében a lényeges elemekre szorítkozás modern esztétikumában érhető tetten. A 12,3 hüvelykes műszerfal képernyő és a központi információs érintőképernyő egymás mellett helyezkednek el – az eredmény pedig egy osztatlan, okosan kifinomult kijelző látványa. Egy új működési koncepció lehetővé teszi a két kijelző interaktív használatát. Alattuk a központi konzolon egy sor olyan funkció kapott helyet, amelyek a letisztult, vésett felületeken kiemelik a minimalista megközelítést. A vezérlők részben háttérvilágítással rendelkező kristályüvege sötét, „ezüstös éjszaka” árnyalatban pompázik, kifinomult megjelenést kölcsönözve a választókar, az iDrive Controller és a kormányon található multifunkciós gombok számára.

Személyre szabott infotainment rendszer a digitális világ zavartalan integrációjával

A második sorban található két ülés ugyanazokkal az előnyökkel kecsegtet, mint az első pár. A panorámatető csupán az ülések mögött kapcsolódik a karosszériához „Y” alakban, vagyis a középső sorban helyet foglaló utasok ugyanazt a szabadságot és könnyedséget tapasztalhatják meg, mint az elől ülők. A második sorban helyet kapó utasok szintén részesei lehetnek a személyre szabott infotainment élménynek a dedikált szórakoztató berendezések érintőképernyőjének köszönhetően. A BMW Connected megoldással a BMW Concept X7 iPerformance bemutatja, hogy a BMW Group hogyan képzeli el ügyfelei digitális világának zökkenőmentes integrációját. Az utasok személyre szabott, digitális szolgáltatásokhoz férnek hozzá: böngészhetnek az általuk megadott infotainment/irodai tartalmak között, kényelmesebbé, szórakoztatóbbá, vagy akár produktívabbá téve ezzel az utazást. A közös aktivitások jegyében, a tartalmak megoszthatók az autóban ülők között. Egyetlen kézmozdulattal továbbíthatók például a zeneszámok az autó lejátszó rendszere felé, de akár az egymás mellett ülők is megoszthatnak egymással tartalmakat és az autó navigációs rendszere számára is továbbíthatnak címeket, közvetlenül akár e-mailből is. A hátsó kijelzők és az utastér elején található kijelző kommunikációját interaktív LED világítás kíséri az ajtókon és a műszerfalon.

Lenyűgöző méret és jelenlét – a külső

A BMW Concept X7 iPerformance robosztus külsője magabiztosan vetíti előre azt az exkluzív élményt, amely az autó belsejében vár ránk. Letisztult arányok, magas építés és hasmagasság – ezek a tulajdonságok teszik egyértelművé, hogy egy X modell koncepciót látunk. Ezzel egyidőben a koncepcióautó saját, félreértelmezhetetlen, merőben új BMW formanyelvet tükröz, és olyan részletekkel és tervezési megoldásokkal operál, amelyek jól láthatóan megkülönböztetik az autót minden korábbi modelltől. Tekintsünk rá bármely szögből, a kevés számú, de annál markánsabb vonalak és a művészien megkomponált felületek összjátéka egyértelmű kiállás a modernség és az exkluzivitás mellett.

Új arc a BMW X családban

A BMW Concept X7 iPerformance eleje ragadja meg talán leginkább a figyelmet: az autó magasságából rögtön látszik, hogy drasztikusan az út fölé emelkedik. A klasszikus BMW elemek újraértelmezésén keresztül a frontális dizájn a jármű különféle aspektusait egy erős vizuális megnyilvánulássá fogja össze. Az elülső sziluett közepén helyet kapó nagy, függőleges vesék magukhoz ragadják a tekintetet. A hűtőrács és kerete szilárd kialakítású, egyetlen elemből állónak hat. Ismételt szemrevételezéskor azonban kitűnik, hogy a csillogó élek és a matt felületek milyen lenyűgöző kontrasztban állnak egymással, vibrálást és egyedi stílust kölcsönözve az autó elejének. A BMW Laser Light lámpával ellátott karcsú, hosszúkás kettős fényszórók felső része összekapcsolódik a vesével. A lézerlámpákban megjelenő kék „X” a biztos jele annak, hogy a koncepcióautó a BMW SAV családjának tagja. A fényszórók és a vese kombinációját izgalmas kontraszt jellemzi a vízszintes dinamizmus és a függőleges visszafogottság jegyében, magasabb szintre emelve a BMW-nél megszokott frontális kialakítást. Nagyméretű, egymáshoz feszesen illeszkedő felületek veszik körül a jól ismert ikonikus BMW védjegyeket, kihangsúlyozva ezzel a jármű jól átgondolt, robosztus frontális megjelenését. A köténylemez teljes szélességében egy domború sáv fut végig alul, hogy felemelkedve keretet biztosítson a légterelők számára. Az eredmény nem más, mint az elülső rész termetének látványos növelése. A kvázi-függőleges szellőzőrácsok tovább fokozzák az autó magabiztos megjelenését. Az olyan X modellekre jellemző elemek, mint például a trapéz alakú lökhárítók, szinte csak jelzésértékkel vannak jelen, hogy visszafogottságukkal a letisztult és exkluzív megjelenést támogassák.

Lenyűgöző arányok

Oldalról tekintve a BMW Concept X7 iPerformance pazar külsővel rendelkezik, az X modellekre jellemző hasmagassággal. A közel függőleges elülső oldal, a szembeszökő és szinte függőleges hátsó oldal, a meredeken emelkedő szög a hátsó kerekek és a csomagtér ajtaja között, egytől egyig modern érzetet kölcsönöznek a sportos felépítésnek. A magasan ívelt oldalak határozott magabiztosságról árulkodnak az autó sziluettjében. A hosszú vállvonal megnyújtja az autót, és atlétikus feszültséget eredményez az oldalakon. Mindazonáltal ketté is választja a járművet; a világos, szellős ablakokat magába foglaló felső részre, és a robosztus, erőtől duzzadó alsó részre.

Elsőként az X modellek esetében, a sárvédők kör alakú kivágást kaptak, így kihangsúlyozva a jármű profiljának exkluzív és elegáns külsejét. Az autó elejétől a vége felé haladva a felületek kiterjedése növekszik és erősödik, újabb tanúbizonyságot téve oldalnézetből az autó finom dinamizmusáról.

Erőteljes profil

Az ajtók küszöbén végigfutó szembetűnő krómozott csík kiválóan ellenpontozza az autó hosszú, feszített vállvonalát és a felette elterülő kifinomult felületeket. A front dizájn folytatásaként, a szellőzőket az autó oldalán egy króm csík foglalja keretbe, még mielőtt az az autó hátulja felé folytatódna tovább. Ezek az első, oldalsó és hátsó légnyílások köré épülő megoldások a geometriai pontosság érzetét keltik, és robosztus szilárdságot kölcsönöznek az autónak. A külső exkluzív „Manhattan szürke” árnyalata sötét olíva-bronz színt biztosít az autó formáinak és felületeinek, amely jól kiemeli az oldalak magabiztosságot sugárzó stílusát. A feltűnő, többküllős dizájn révén a 23”-os könnyűfém felnik a BMW X modelljeire jellemző robosztus megjelenést a BMW szedánok egyediségével ötvözik, míg a küllők közti aerodinamikailag optimalizált betétek a súrlódási veszteséget csökkentik. Ezekhez jön még az első és a hátsó szellőzőrács, amelyek szintén hozzájárulnak a hatékony légáramláshoz, továbbá hatásos vizuális üzenetként szolgálnak a plug-in hibrid meghajtású koncepcióautó hatékonyságára vonatkozóan. Madártávlatból nézve a BMW Concept X7 iPerformance újabb meglepetést tartogat. Hasonlóan az oldalsó ablakokhoz, a panoráma tetőablakot is körbeveszi egy szemet gyönyörködtető króm csík, amely az első karosszériaoszloptól tart hátrafelé – majd visszaérkezik a kezdőpontba. Közben a tető teljesen áttetsző, az „Y” alakú tartószerkezet pedig a modernség érzetét sugározza.

Teljesítmény, kisugárzás és exkluzivitás a hátsó részen

A BMW Concept X7 iPerformance hátsó kialakítása felsőbbrendűségről és exkluzív eleganciáról árulkodik. A jármű impozáns mérete – amely elengedhetetlen a tágas belső térhez –,­­­­ különösen hátulról nézve válik világossá. Az autó hátsó részét vertikális szellőzőrácsok határolják le az oldalától. A hátsó sziluetten karcsú lámpák törik meg az egyhangú tömeget, a két lámpatestet pedig egy elegáns krómozott sáv köti össze. A merész tervezésű lámpák egy háromdimenziós „L” alakot hoznak létre, a hátsó részen felidézve ezzel a technológiai minőség képzetét. Csakúgy, mint az autó elején, a környező felületek úgy fogják körbe a lámpákat, akár a drágaköveket. A sárvédők között a hátsó köténylemez, és benne a praktikus csomagtartónyílás, együtt adják a hátsó szerkezet alapvető struktúráját. A kipufogók hiánya a köténylemezen a jármű plug-in hibrid mivoltára engednek következtetni.

Megkülönböztető márkajelenlét a BMW luxusszegmens autói esetén

A közeljövőben várható modelloffenzíva részeként a BMW újrapozícionálta luxusautóit, külön termékkategóriákat hozva létre a legexkluzívabb csoporttagok számára. A BMW 8-as sorozat, az új BMW X7, a BMW i8 és az új BMW i8 Roadster csatlakozik a BMW 7-es sorozat modelljeihez, együtt képezve ezzel a márka kibővült luxusszegmensét. A BMW elit modelljeiben közös identitást és attitűdöt az újonnan tervezett logó is visszaadja, amely fekete-fehér változata annak a 100 évvel ezelőtti márkajelnek, amely a teljes „Bayerische Motoren Werke” feliratot tartalmazza. A klasszikus, letisztult esztétikummal és a cég eredeti nevének kiírásával a logó felhívja a figyelmet a BMW páratlan történelmére. Az egyedülálló megoldások és koncepciók felfedezéséhez szükséges bátorság, a kihívásokkal való szembeszállás képessége és a tapasztalatokkal járó küzdelem, egytől egyig kulcsfontosságú elemei a BMW örökségének. Ez a hozzáállás – amelynek az első magassági világrekordot felállító repülőgépmotor, vagy akár a BMW i márka létrejötte is köszönhető – a siker hatékony receptjének bizonyult, miközben arról is tanúskodik, hogy a vállalat elkötelezett, magabiztos és megfelelő adottságokkal rendelkezik ahhoz, hogy a jövő jelenségeit már ma megtapasztalhassuk. A márka luxusszegmens modelljeinek új profilját először a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon mutatják be szeptember 14-24. között.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

PARIS MOTOR SHOW.

Here you will see the on demand transmission of the BMW Group Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés