Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

25 éves a BMW Individual: megérkezett a Nautor’s Swan által inspirált BMW Individual M760Li

A BMW Individual 25 éves története rengeteg csúcspontot hordoz magában. A BMW Individual Manufaktur garchingi székhelyén az elmúlt negyed évszázad során számtalan egyedi modell született. Az évforduló alkalmából a BMW Individual egy olyan új modellel jelentkezik, amely kitűnik nem csak az elmúlt évek különkiadásai, hanem egyedi modelljei közül is: megszületett a Nautor’s Swan finn hajógyár által inspirált BMW Individual M760Li (kombinált fogyasztás: 12,8 l/100 km, kombinált CO2 kibocsátás: 294 g/km).

G12
·
BMW Individual
·
BMW M Performance modellek
·
M760i
·
Hosszú tengelytávú
·
7-es sorozat
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~75,87 KB)
  
Photos(9x, ~65,03 MB)

A BMW Individual 25 éves története rengeteg csúcspontot hordoz magában. A BMW Individual Manufaktur garchingi székhelyén az elmúlt negyed évszázad során számtalan egyedi modell született. Az évforduló alkalmából a BMW Individual egy olyan új modellel jelentkezik, amely kitűnik nem csak az elmúlt évek különkiadásai, hanem egyedi modelljei közül is: megszületett a Nautor’s Swan finn hajógyár által inspirált BMW Individual M760Li (kombinált fogyasztás: 12,8 l/100 km, kombinált CO2 kibocsátás: 294 g/km).

Luxus és teljesítmény: Nautor’s Swan

Az elmúlt 50 év során a Nautor’s Swan hírneve túlszárnyalt a vitorlázás világán és szinonimájává vált a luxuskivitelű, nagyteljesítményű jachtoknak. A BMW és a finn jacht-tervező és -gyártó vállalat partnerkapcsolata hosszú évekre nyúlik vissza. A két márka együttesen képviseli magát olyan rangos hajóversenyeken, mint a „Les Voiles de Saint-Tropez”. Az együttműködés eredménye az a megismételhetetlen modell, amely mindkét világ legjobbjából építkezik, megemlékezve a BMW Individual 25 éves évfordulójáról. Az M760Li xDrive V12 Excellence csúcsmodelljét egy elbűvölő jacht inspirálta.

A jachtok világa a fedélzeten

Egyetlen rövid pillantás is elegendő ahhoz, hogy felismerjük: az egyedülálló BMW Individual M760Li-t valóban a hajózás és a Nautor’s Swan inspirálta. A különleges autó egyes elemeit együttműködő partnerként a Nautor’s Swan állította elő nyugat-finnországi műhelyében, manuális gyártási technikával. Ezek közé az elemek közé tartoznak egyebek mellett azok a padlólapként szolgáló teak fa panelek is, amelyek szélét egy finom, a faanyag hőmérsekletváltozásakor bekövetkező térfogatváltozást kompenzálni képes gumiréteg borítja. Ez különösen kényes kérdés a jachtok fedélzetén, de ugyanígy az autók esetében is: ennek köszönhetően alkotja a modell „Alcantara Smoke White” színben pompázó csomagtartójának alját szénkötésű fakomponens. A Nautor’s Swan közreműködésével a belső tér egyes elemei, a küszöbök borítása szintén teak fából készültek. A hajózás hangulata köszön vissza minden egyes négyzetcentiméteren, amire csak ráerősít a finn cég márkajelzésének jelenléte. A Nautor’s Swan logója nem csak a fejtámlákon, hanem az üléspárnákba varrva is felfedezhető. Hasonlóképp díszítőeleme az európai tölgyből készült napellenzőknek és faberakásoknak is a vezetőoldalon, illetve a központi konzolon.

Elegáns és visszafogott külső kialakítás

A két márka közötti együttműködés az autó külsejére pillantva is azonnal nyilvánvalóvá válik. A BMW Individual M760Li féknyergei, amelyek a jármű színével megegyező színben készülnek, külön gyártási eljárással előállított, kiemelkedő Swan logót tartalmaznak. A csomagtartó fedelén szintén ott található a Nautor’s Swan nyila, amely általában a jachtok oldalát díszíti. További párhuzam az autó oldalán végigfutó dekoratív vonal, amely a luxus minőséget hivatott kihangsúlyozni.

A BMW M760Li xDrive luxus limuzin alapján

A különleges autó elődjéül nem kisebb modell, mint a már önmagában is lenyűgöző BMW M760Li xDrive V12 Excellence szolgált. A külseje egyedülálló BMW Individual vörös damasztfényezést kapott, míg a belső kéttónusú a füstfehér és a Criollo barna barkás merinó bőr felhasználásának köszönhetően. Ugyanez vonatkozik az összes többi bőrrel borított elemre, így többek között a hátsó ülések lábtámaszaira is. A BMW Individual magasabb szintre emeli a teljes bőr belsőt: minőségi BMW bőr variánsokat használ az A és B oszlopok, az ülések és az ajtópárnák esetén, továbbá a műszerfal oldalán. A jármű kézikönyve szintén a Manufaktur szalagjáról kerül le és Criollo barna merinó bőrkötésben pompázik.

Sportos utcai teljesítmény maximális kényelem mellett

A Nautor’s Swan modellekről mintázott BMW Individual M760Li pontosan ugyanolyan lenyűgöző az utakon. A 12 hengeres M Performance TwinPower Turbo benzinmotor tökéletes társ a vezetéshez. A 6,6 literes hengerűrtartalom 448 kW/610 lóerő maximális teljesítményt garantál, a csúcsnyomaték pedig nem kevesebb, mint 800 Nm. A kirobbanó erejű motor 3,7 másodperc alatt éri el nulláról a 100 km/h-s sebességet. A modern, nyolcsebességes Steptronic sportváltóval kiegészülő V12-es motor utánozhatatlanul sportos, ugyanakkor gondosan vezérelhető teljesítményt biztosít. Az innovatív Executive Drive Pro futómű-szabályozó rendszer úgyszintén a lendületes menetteljesítmény és a felülmúlhatatlan utazási komfort egységét kínálja. Ahogyan az a hasonló minőségű autóktól elvárható, a fedélzeti technológia is a csúcstechnológiát képviseli. A félautomata vezetés, a beépített érintőképernyő és az alkalmazott BMW Gesture Control megoldás csupán három olyan technikai jellemző, amely emlékezetessé teszi a BMW történetének e kivételes modelljét. A Nautor’s Swan inspirálta BMW Individual M760Li 2017. szeptember 12-én debütál a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon.

A BMW elit modellek közös identitása

Az autó a BMW egy külön termékkategóriájának részeként jelenik meg, amely újrapozícionálja a bajor gyártó luxusjárműveit. A közös identitást és attitűdöt, amelyet a BMW X7, BMW i8 és a legújabb BMW i8 Roadster modellek esetén tapasztalunk, egy újonnan megalkotott logó fémjelez, amely fekete-fehér változata annak a 100 évvel ezelőtti márkajelnek, amely a teljes „Bayerische Motoren Werke” feliratot tartalmazza. A klasszikus, letisztult esztétikummal és a cég eredeti nevének kiírásával a logó a BMW páratlan történelmére hívja fel a figyelmet.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés