Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Négy modellsorozatát frissíti 2017 őszén a BMW

Miközben az új BMW 5-ös Touring, a BMW 6-os Gran Turismo és az új BMW X3 új motorváltozatokkal, a BMW X1 és a BMW X3 alap- és extrafelszereltségi palettája pedig innovatív funkciókkal bővül, a bajor prémiumgyártó modelljeiben a Skype for Business kommunikációs platform is elérhetővé válik*. Az On-Street Parking Information felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás ezalatt újabb európai nagyvárosokba érkezik meg.

G31
·
G32
·
G01
·
F49
·
Touring
·
5-ös sorozat
·
Gran Turismo
·
6-os sorozat
·
X3
·
X1
·
Technológia
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~101,55 KB)
  
Photos(7x, ~43,5 MB)

Miközben az új BMW 5-ös Touring, a BMW 6-os Gran Turismo és az új BMW X3 új motorváltozatokkal, a BMW X1 és a BMW X3 alap- és extrafelszereltségi palettája pedig innovatív funkciókkal bővül, a bajor prémiumgyártó modelljeiben a Skype for Business kommunikációs platform is elérhetővé válik*. Az On-Street Parking Information felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás ezalatt újabb európai nagyvárosokba érkezik meg.

A BMW történetének eddigi legátfogóbb modellmegújítási hullámával párhuzamosan a bajor prémiumgyártó 2017 őszén számos újítással fokozza rendkívül széleskörű modellpalettája vonzerejét és sokszínűségét. 2017 novemberétől az új BMW M550d xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,4 – 6,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 168 – 176 gramm / km) és az új BMW 640d xDrive Gran Turismo (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,8 – 6,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 153 – 163 gramm / km) is felkerül a palettára, míg 2017 decemberétől az új BMW X3 portfólióján két új benzinmotor válik elérhetővé. Sőt mi több, a BMW Individual részleg jóvoltából a Sports Activity Vehicle (SAV) járműkategória megteremtőjének harmadik nemzedéke megannyi speciális karosszéria- és utastér-kiegészítő opcióval is gazdagodik.

A BMW X1 xDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,7 – 4,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 123 – 127 gramm / km) ezentúl már az alapfelszereltség részeként nyolcsebességes Steptronic automataváltóval érkezik az utakra, a kompakt méretű Sports Activity Vehicle modell opcionális extrafelszereltségei közé pedig 2017 novemberétől öt vadonatúj könnyűfém keréktárcsa-garnitúra is felkerül. Ráadásul azon túl, hogy a Microsoft Exchange forradalmi újításának köszönhetően idén ősztől a BMW összes modelljében elérhetővé válik* a Skype for Business kommunikációs platform és a Microsoft Office 365 teljes portfóliója, a BMW Connected+ szolgáltatás-paletta frissítésével vadonatúj személyre szabott funkciók is a bajor prémiummárka ügyfeleinek hétköznapi szolgálatába állnak. Az On-Street Parking Information felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás eközben 2017 őszén újabb európai nagyvárosokba érkezik meg.

Új BMW M Performance modell: BMW M550d xDrive Touring a világ legerősebb hathengeres dízelmotorjával

2017 novemberében a kivételesen sportos BMW M Performance modellek palettája az új BMW 5-ös Touring káprázatosan erőteljes és lélegzetelállítóan hatékony motorváltozatával bővül: az új BMW M550d xDrive Touring modell meghajtásáról a világ legerősebb hathengeres dízelmotorja gondoskodik. Az M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó háromliteres, soros hathengeres erőforrást négy darab, többlépcsős feltöltési szisztéma szerint együttműködő turbófeltöltővel és Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerrel szerelték fel, amelynek maximális befecskendezési nyomása több mint 2 500 bar. A teljes fordulatszám-tartományban rendelkezésre álló azonnali gázreakciót és folyamatos teljesítmény-leadást 294 kW / 400 lóerő maximális teljesítmény, valamint percenkénti 2 000 és 3 000 főtengely-fordulat között felépülő 760 Nm csúcs forgatónyomaték garantálja.

Az új BMW M550d xDrive Touring modell már az alapfelszereltség részeként megkapja a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltót és a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint dolgozó BMW xDrive intelligens összkerékhajtást, amelyeknek köszönhetően az álló rajtos 100 km/órás gyorsulás mindössze 4,6 másodpercet vesz igénybe. A sportos dízelmotor azonban nem csupán kimagasló menetteljesítményével, de rendkívüli hatékonyságával is kiemelkedik a mezőnyből: az új BMW M550d xDrive Touring modell 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 6,4 – 6,7 liter, miközben kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása csupán 168 – 176 gramm (a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

Az új BMW M550d xDrive Touring széleskörű alapfelszereltségének többek között a BMW M sport futómű, az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering), valamint számos típus-specifikus karosszéria- és utastér-kiegészítő is része. A BMW M Performance modellek lendületes karakterét mindezeken felül eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra és BMW M sport fékrendszer nyomatékosítja.

Kivételes és hatékony: az új BMW 640d xDrive Gran Turismo

2017 novemberében a második dízelüzemű erőforrás is megérkezik az új BMW 6-os Gran Turismo motorpalettájára: az új BMW 640d xDrive Gran Turismo a sportos menetteljesítményt kivételes menetkomforttal és páratlanul magas fokú hatékonysággal egyesíti. A modell BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó háromliteres, soros hathengeres dízelmotorját többlépcsős feltöltési szisztéma szerint együttműködő, változó turbinageometriájú alacsony- és nagynyomású turbófeltöltőkkel, valamint Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerrel szerelték fel. Az erőforrás maximális teljesítménye így 235 kW / 320 lóerő, csúcsnyomatéka pedig 680 Nm.

Az erőteljes dízelmotor, a nyolcsebességes Steptronic automataváltó és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás hármasának köszönhetően az új BMW 640d xDrive Gran Turismo 5,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, miközben 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása csupán 5,8 – 6,2 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig mindössze 153 – 163 gramm (a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

BMW X3: két új benzinmotor és speciális BMW Individual kiegészítők

2017 decemberében, mindössze néhány héttel az új BMW X3 piaci bevezetése után a Sports Activity Vehicle (SAV) járműkategória megteremtőjének harmadik generációja két újabb benzinmotorral gazdagodik. A kettős megfúvású (Twin Scroll) turbófeltöltővel dolgozó BMW TwinPower Turbo technológia mellett magas pontosságú üzemanyag-befecskendező rendszer, VALVETRONIC változó szelepvezérlés és dupla VANOS váltózó vezérműtengely-állítás garantálja a négyhengeres erőforrások kimagasló hatékonyságát, miközben a motorblokk alacsony saját tömegéről és gyors bemelegedési hajlamáról súlyoptimalizált, kompakt méretű felépítés gondoskodik. A bajor prémiumgyártó mindkét erőforráshoz az alapfelszereltség részeként társítja a nyolcsebességes Steptronic automataváltót és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtást.

Az új BMW X3 xDrive20i modell orrában dolgozó benzinmotor 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítmény és 290 Nm csúcsnyomaték leadására képes, amellyel a modell 8,3 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, 100 kilométerre vetített 7,1 – 7,3 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 163 – 168 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett. Az új BMW X3 xDrive30i maximális teljesítménye és csúcs forgatónyomatéka eközben 185 kW / 252 lóerő és 350 Nm, amely 6,3 másodperc alatt abszolvált 0 – 100 km/órás gyorsulást garantál. A modell 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 7,2 – 7,3 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 164 – 168 gramm (a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

A BMW Individual részleg jóvoltából ráadásul számos speciális karosszéria- és utastér-kiegészítő opció fokozza tovább az új BMW X3 prémium minőségű, exkluzív karakterét. A kategóriateremtő SAV modell harmadik nemzedékének erőteljes vonalvezetését leginkább a BMW Individual Sun Stone élénk ásványkék-metál karosszéria-fényezés helyezi a figyelem középpontjába, a kifinomult utastéri atmoszféráról pedig a BMW Individual részleg Fiona vörös / fekete, illetve elefántcsont / Tartufo árnyalatú Merino bőrkárpitozása gondoskodik. Az opcionális extrafelszereltség további részleteiként a küszöblécek BMW Individual feliratot viselhetnek, a BMW Individual utastéri dekorcsíkok pedig magasfényű feketében ragyoghatnak.

BMW X1 xDrive20d már az alapfelszereltség részeként nyolcsebességes Steptronic automataváltóval

2017 novemberétől a 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményű négyhengeres dízelmotorral szerelt BMW X1 xDrive20d széleskörű alapfelszereltsége a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval bővül, amellyel a kompakt méretű Sports Activity Vehicle modell 7,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, 100 kilométerre vetített 4,7 – 4,8 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 123 - 127 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett (a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

Sőt mi több, ezzel párhuzamosan a BMW X1 opcionális extrafelszereltségei között megtalálható könnyűfém keréktárcsa-garnitúrák is újabb változatokkal gazdagodnak. Az öt újdonság listája az aerodinamikailag optimalizált, 17” méretű felniktől egészen a 19” méretű, duplaküllő-dizájnú, kéttónusú BMW M könnyűfém keréktárcsákig terjed.

Innovatív Skype for Business kommunikációs platform a BMW összes modelljében

A Microsoft Exchange 365 teljes portfóliójának elérhetőségével a BMW a világ első olyan autógyártójává vált, amely az autóban ülve is az e-mail üzenetek, a naptárbejegyzések és a kontaktlisták korlátlan hozzáféréséről, illetve szerkeszthetőségéről biztosítja ügyfeleit. Az új funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók a naptárbejegyzésekben elmentett címeket úti célokként emeljék be a BMW navigációs rendszerébe, a központi operációs rendszerhez csatlakoztatott okostelefon kontaktlistáját pedig a központi képernyőn vezéreljék. 2017. szeptember végétől ráadásul mindez az innovatív Skype for Business teljes körű kommunikációs platformmal bővül, amelyet a bajor prémiumgyártó ügyfelei az iDrive központi operációs rendszeren keresztül az autóban ülve is játszi könnyedséggel aktiválhatnak. A bejövő hívások azonnal megjelennek a központi kijelzőn, fogadásukhoz pedig csupán az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájának megérintésére van szükség. Utazás közben a konferenciabeszélgetésben részt vevő partnerek nevei a központi kijelzőn követhetők figyelemmel. A BMW ConnectedDrive égisze alatt debütáló innováció eleinte csupán Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban lesz elérhető, a szolgáltatáshoz azonban 2017 végén újabb országok csatlakoznak.

On-Street Parking Information felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás még több európai nagyvárosban

Az On-Street Parking Information névre keresztelt felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás, amely jó előre segít a BMW ügyfeleinek megtalálni a navigációs rendszerben aktivált úti cél környékén fellelhető szabad felszíni parkolóhelyeket, 2017 őszétől újabb európai nagyvárosokba is megérkezik. A valós idejű forgalmi információkkal (RTTI - Real Time Traffic Information) is együttműködő digitális szolgáltatás a svédországi Stockholm, Göteborg és Malmö, valamint a franciaországi Párizs, Lyon, Marseille, Nizza, Nantes és Toulouse mellett a nagy-britanniai Londonba, Manchesterbe, Liverpoolba, Birminghambe, Bristolba, Sheffieldbe, Glasgow-ba, Edinburghbe és Belfastba is megérkezik.

A BMW Connected+ új szolgáltatásai

A BMW Connected+ szolgáltatás-paletta újabb dimenzióba emeli a jármű és a vezető okostelefonja közötti állandó, intelligens kapcsolatot. 2017 júliusa óta a minden korábbinál személyre szabottabb mobilitási és hétköznapi információkat kínáló BMW Connected+ digitális szolgáltatások az összes BMW és BMW i modellhez elérhetők.

*Egyelőre csupán Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban érhető el

A BMW új modelljei 2017 őszétől*

BMW X1

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW X1 xDrive20d

140 / 190

4,7 – 4,8

123 - 127

 

 

 

 

BMW X3

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW X3 xDrive20i

135 / 184

7,1 – 7,3

163 – 168

BMW X3 xDrive30i

185 / 252

7,2 – 7,3

164 - 168

 

 

 

 

BMW 5-ös Touring

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW M550d xDrive Touring

294 / 400

6,4 – 6,7

168 - 176

 

 

 

 

BMW 6-os Gran Turismo

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW 640d xDrive Gran Turismo

235 / 320

5,8 – 6,2

153 - 163

 

* Az új modellek a 2017 novemberi és / vagy decemberi gyártástól kezdődően érhetők el

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ANNUAL ACCOUNTS

Here you can see the full-length transmission of the BMW Group Annual Accounts Press Conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés