Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Négy modellsorozatát frissíti 2017 őszén a BMW

Miközben az új BMW 5-ös Touring, a BMW 6-os Gran Turismo és az új BMW X3 új motorváltozatokkal, a BMW X1 és a BMW X3 alap- és extrafelszereltségi palettája pedig innovatív funkciókkal bővül, a bajor prémiumgyártó modelljeiben a Skype for Business kommunikációs platform is elérhetővé válik*. Az On-Street Parking Information felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás ezalatt újabb európai nagyvárosokba érkezik meg.

G31
·
G32
·
G01
·
F49
·
Touring
·
5-ös sorozat
·
Gran Turismo
·
6-os sorozat
·
X3
·
X1
·
Technológia
·
BMW ConnectedDrive
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~101,55 KB)
  
Photos(7x, ~43,5 MB)

Miközben az új BMW 5-ös Touring, a BMW 6-os Gran Turismo és az új BMW X3 új motorváltozatokkal, a BMW X1 és a BMW X3 alap- és extrafelszereltségi palettája pedig innovatív funkciókkal bővül, a bajor prémiumgyártó modelljeiben a Skype for Business kommunikációs platform is elérhetővé válik*. Az On-Street Parking Information felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás ezalatt újabb európai nagyvárosokba érkezik meg.

A BMW történetének eddigi legátfogóbb modellmegújítási hullámával párhuzamosan a bajor prémiumgyártó 2017 őszén számos újítással fokozza rendkívül széleskörű modellpalettája vonzerejét és sokszínűségét. 2017 novemberétől az új BMW M550d xDrive Touring (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,4 – 6,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 168 – 176 gramm / km) és az új BMW 640d xDrive Gran Turismo (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,8 – 6,2 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 153 – 163 gramm / km) is felkerül a palettára, míg 2017 decemberétől az új BMW X3 portfólióján két új benzinmotor válik elérhetővé. Sőt mi több, a BMW Individual részleg jóvoltából a Sports Activity Vehicle (SAV) járműkategória megteremtőjének harmadik nemzedéke megannyi speciális karosszéria- és utastér-kiegészítő opcióval is gazdagodik.

A BMW X1 xDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 4,7 – 4,8 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 123 – 127 gramm / km) ezentúl már az alapfelszereltség részeként nyolcsebességes Steptronic automataváltóval érkezik az utakra, a kompakt méretű Sports Activity Vehicle modell opcionális extrafelszereltségei közé pedig 2017 novemberétől öt vadonatúj könnyűfém keréktárcsa-garnitúra is felkerül. Ráadásul azon túl, hogy a Microsoft Exchange forradalmi újításának köszönhetően idén ősztől a BMW összes modelljében elérhetővé válik* a Skype for Business kommunikációs platform és a Microsoft Office 365 teljes portfóliója, a BMW Connected+ szolgáltatás-paletta frissítésével vadonatúj személyre szabott funkciók is a bajor prémiummárka ügyfeleinek hétköznapi szolgálatába állnak. Az On-Street Parking Information felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás eközben 2017 őszén újabb európai nagyvárosokba érkezik meg.

Új BMW M Performance modell: BMW M550d xDrive Touring a világ legerősebb hathengeres dízelmotorjával

2017 novemberében a kivételesen sportos BMW M Performance modellek palettája az új BMW 5-ös Touring káprázatosan erőteljes és lélegzetelállítóan hatékony motorváltozatával bővül: az új BMW M550d xDrive Touring modell meghajtásáról a világ legerősebb hathengeres dízelmotorja gondoskodik. Az M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó háromliteres, soros hathengeres erőforrást négy darab, többlépcsős feltöltési szisztéma szerint együttműködő turbófeltöltővel és Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerrel szerelték fel, amelynek maximális befecskendezési nyomása több mint 2 500 bar. A teljes fordulatszám-tartományban rendelkezésre álló azonnali gázreakciót és folyamatos teljesítmény-leadást 294 kW / 400 lóerő maximális teljesítmény, valamint percenkénti 2 000 és 3 000 főtengely-fordulat között felépülő 760 Nm csúcs forgatónyomaték garantálja.

Az új BMW M550d xDrive Touring modell már az alapfelszereltség részeként megkapja a nyolcsebességes Steptronic sport automataváltót és a hátsókerék-meghajtás preferenciái szerint dolgozó BMW xDrive intelligens összkerékhajtást, amelyeknek köszönhetően az álló rajtos 100 km/órás gyorsulás mindössze 4,6 másodpercet vesz igénybe. A sportos dízelmotor azonban nem csupán kimagasló menetteljesítményével, de rendkívüli hatékonyságával is kiemelkedik a mezőnyből: az új BMW M550d xDrive Touring modell 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása mindössze 6,4 – 6,7 liter, miközben kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása csupán 168 – 176 gramm (a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

Az új BMW M550d xDrive Touring széleskörű alapfelszereltségének többek között a BMW M sport futómű, az aktív hátsókerék-kormányzás (Integral Active Steering), valamint számos típus-specifikus karosszéria- és utastér-kiegészítő is része. A BMW M Performance modellek lendületes karakterét mindezeken felül eltérő méretű gumiabroncsokkal szerelt, 19” méretű BMW M könnyűfém keréktárcsa-garnitúra és BMW M sport fékrendszer nyomatékosítja.

Kivételes és hatékony: az új BMW 640d xDrive Gran Turismo

2017 novemberében a második dízelüzemű erőforrás is megérkezik az új BMW 6-os Gran Turismo motorpalettájára: az új BMW 640d xDrive Gran Turismo a sportos menetteljesítményt kivételes menetkomforttal és páratlanul magas fokú hatékonysággal egyesíti. A modell BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó háromliteres, soros hathengeres dízelmotorját többlépcsős feltöltési szisztéma szerint együttműködő, változó turbinageometriájú alacsony- és nagynyomású turbófeltöltőkkel, valamint Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszerrel szerelték fel. Az erőforrás maximális teljesítménye így 235 kW / 320 lóerő, csúcsnyomatéka pedig 680 Nm.

Az erőteljes dízelmotor, a nyolcsebességes Steptronic automataváltó és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás hármasának köszönhetően az új BMW 640d xDrive Gran Turismo 5,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, miközben 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása csupán 5,8 – 6,2 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig mindössze 153 – 163 gramm (a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

BMW X3: két új benzinmotor és speciális BMW Individual kiegészítők

2017 decemberében, mindössze néhány héttel az új BMW X3 piaci bevezetése után a Sports Activity Vehicle (SAV) járműkategória megteremtőjének harmadik generációja két újabb benzinmotorral gazdagodik. A kettős megfúvású (Twin Scroll) turbófeltöltővel dolgozó BMW TwinPower Turbo technológia mellett magas pontosságú üzemanyag-befecskendező rendszer, VALVETRONIC változó szelepvezérlés és dupla VANOS váltózó vezérműtengely-állítás garantálja a négyhengeres erőforrások kimagasló hatékonyságát, miközben a motorblokk alacsony saját tömegéről és gyors bemelegedési hajlamáról súlyoptimalizált, kompakt méretű felépítés gondoskodik. A bajor prémiumgyártó mindkét erőforráshoz az alapfelszereltség részeként társítja a nyolcsebességes Steptronic automataváltót és a BMW xDrive intelligens összkerékhajtást.

Az új BMW X3 xDrive20i modell orrában dolgozó benzinmotor 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítmény és 290 Nm csúcsnyomaték leadására képes, amellyel a modell 8,3 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, 100 kilométerre vetített 7,1 – 7,3 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 163 – 168 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett. Az új BMW X3 xDrive30i maximális teljesítménye és csúcs forgatónyomatéka eközben 185 kW / 252 lóerő és 350 Nm, amely 6,3 másodperc alatt abszolvált 0 – 100 km/órás gyorsulást garantál. A modell 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 7,2 – 7,3 liter, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 164 – 168 gramm (a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

A BMW Individual részleg jóvoltából ráadásul számos speciális karosszéria- és utastér-kiegészítő opció fokozza tovább az új BMW X3 prémium minőségű, exkluzív karakterét. A kategóriateremtő SAV modell harmadik nemzedékének erőteljes vonalvezetését leginkább a BMW Individual Sun Stone élénk ásványkék-metál karosszéria-fényezés helyezi a figyelem középpontjába, a kifinomult utastéri atmoszféráról pedig a BMW Individual részleg Fiona vörös / fekete, illetve elefántcsont / Tartufo árnyalatú Merino bőrkárpitozása gondoskodik. Az opcionális extrafelszereltség további részleteiként a küszöblécek BMW Individual feliratot viselhetnek, a BMW Individual utastéri dekorcsíkok pedig magasfényű feketében ragyoghatnak.

BMW X1 xDrive20d már az alapfelszereltség részeként nyolcsebességes Steptronic automataváltóval

2017 novemberétől a 140 kW / 190 lóerő maximális teljesítményű négyhengeres dízelmotorral szerelt BMW X1 xDrive20d széleskörű alapfelszereltsége a nyolcsebességes Steptronic automataváltóval bővül, amellyel a kompakt méretű Sports Activity Vehicle modell 7,9 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, 100 kilométerre vetített 4,7 – 4,8 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 123 - 127 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett (a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek).

Sőt mi több, ezzel párhuzamosan a BMW X1 opcionális extrafelszereltségei között megtalálható könnyűfém keréktárcsa-garnitúrák is újabb változatokkal gazdagodnak. Az öt újdonság listája az aerodinamikailag optimalizált, 17” méretű felniktől egészen a 19” méretű, duplaküllő-dizájnú, kéttónusú BMW M könnyűfém keréktárcsákig terjed.

Innovatív Skype for Business kommunikációs platform a BMW összes modelljében

A Microsoft Exchange 365 teljes portfóliójának elérhetőségével a BMW a világ első olyan autógyártójává vált, amely az autóban ülve is az e-mail üzenetek, a naptárbejegyzések és a kontaktlisták korlátlan hozzáféréséről, illetve szerkeszthetőségéről biztosítja ügyfeleit. Az új funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók a naptárbejegyzésekben elmentett címeket úti célokként emeljék be a BMW navigációs rendszerébe, a központi operációs rendszerhez csatlakoztatott okostelefon kontaktlistáját pedig a központi képernyőn vezéreljék. 2017. szeptember végétől ráadásul mindez az innovatív Skype for Business teljes körű kommunikációs platformmal bővül, amelyet a bajor prémiumgyártó ügyfelei az iDrive központi operációs rendszeren keresztül az autóban ülve is játszi könnyedséggel aktiválhatnak. A bejövő hívások azonnal megjelennek a központi kijelzőn, fogadásukhoz pedig csupán az iDrive operációs rendszer vezérlőtárcsájának megérintésére van szükség. Utazás közben a konferenciabeszélgetésben részt vevő partnerek nevei a központi kijelzőn követhetők figyelemmel. A BMW ConnectedDrive égisze alatt debütáló innováció eleinte csupán Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban lesz elérhető, a szolgáltatáshoz azonban 2017 végén újabb országok csatlakoznak.

On-Street Parking Information felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás még több európai nagyvárosban

Az On-Street Parking Information névre keresztelt felszíni parkolóhely-kereső szolgáltatás, amely jó előre segít a BMW ügyfeleinek megtalálni a navigációs rendszerben aktivált úti cél környékén fellelhető szabad felszíni parkolóhelyeket, 2017 őszétől újabb európai nagyvárosokba is megérkezik. A valós idejű forgalmi információkkal (RTTI - Real Time Traffic Information) is együttműködő digitális szolgáltatás a svédországi Stockholm, Göteborg és Malmö, valamint a franciaországi Párizs, Lyon, Marseille, Nizza, Nantes és Toulouse mellett a nagy-britanniai Londonba, Manchesterbe, Liverpoolba, Birminghambe, Bristolba, Sheffieldbe, Glasgow-ba, Edinburghbe és Belfastba is megérkezik.

A BMW Connected+ új szolgáltatásai

A BMW Connected+ szolgáltatás-paletta újabb dimenzióba emeli a jármű és a vezető okostelefonja közötti állandó, intelligens kapcsolatot. 2017 júliusa óta a minden korábbinál személyre szabottabb mobilitási és hétköznapi információkat kínáló BMW Connected+ digitális szolgáltatások az összes BMW és BMW i modellhez elérhetők.

*Egyelőre csupán Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban érhető el

A BMW új modelljei 2017 őszétől*

BMW X1

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW X1 xDrive20d

140 / 190

4,7 – 4,8

123 - 127

 

 

 

 

BMW X3

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW X3 xDrive20i

135 / 184

7,1 – 7,3

163 – 168

BMW X3 xDrive30i

185 / 252

7,2 – 7,3

164 - 168

 

 

 

 

BMW 5-ös Touring

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW M550d xDrive Touring

294 / 400

6,4 – 6,7

168 - 176

 

 

 

 

BMW 6-os Gran Turismo

Teljesítmény
(kW / lóerő)

Üzemanyag-fogyasztás
(liter / 100 km)

Károsanyag-kibocsátás
(gramm / km)

BMW 640d xDrive Gran Turismo

235 / 320

5,8 – 6,2

153 - 163

 

* Az új modellek a 2017 novemberi és / vagy decemberi gyártástól kezdődően érhetők el

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos széndioxidkibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés