Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Opera évadnyitó és alapkőletétel a BMW-vel

Az Eiffel Műhelyházban nyitotta meg 134. évadát a Magyar Állami Operaház, a BMW Group Magyarország kiemelt stratégiai partnere.

Vállalati
·
Kulturális ügyek
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~79,52 KB)
  
Photos(3x, ~3,87 MB)

Az Eiffel Műhelyházban nyitotta meg 134. évadát a Magyar Állami Operaház, a BMW Group Magyarország kiemelt stratégiai partnere.

A Magyar Állami Operaház 134. évada az Ybl-palota és az Eiffel Műhelyház rekonstrukciós munkálatai miatt története egyik legnagyobb kihívása elé állítja az intézményt. A részleges bezárás ellenére az Opera idén 12 premiert rendez az Erkel Színházban, a Müpában és a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon, emellett 14 operát és 12 balettprodukciót tart műsoron.

Az Eiffel Műhelyházban megrendezett ünnepi eseményen Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős helyettes államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán főpolgármester-helyettes és Eötvös Péter zeneszerző, karmester az Opera főigazgatójával, Ókovács Szilveszterrel közösen elhelyezte a készülő műhely- és raktárbázis szimbolikus alapkövét.

A rendhagyó évadnyitón a BMW Group Magyarország az EfficientDynamics stratégiájának két emblematikus modelljével, az 530e és 330e iPerformance-szal jelent meg. A bajor gyártó iPerfomance modelljeiben intelligens energia-menedzsment vezérli a belsőégésű erőforrás és az elektromotor optimális együttműködését. Az elektromos motor többlet-teljesítménye érezhetően fokozza a hajtáslánc dinamikáját – főként az azonnali, gyors gázreakciók esetében –, miközben az elektromos rásegítés okán megnövelt hajtáslánc-hatékonyság és a tisztán elektromos autózás kettőse a vezetési élmény és a hosszú távú fenntarthatóság egyedülálló szimbiózisát kínálja. Az iPerformance modellek képesek a rövid és a közepes távokat tisztán elektromosan, az elektromos motor, a lítium-ion akkumulátor és az intelligens energiamenedzsment közreműködésével megtenni.

A Magyar Állami Operaház 2016-ban kezdte meg történetének egyik legnagyobb volumenű beruházását: a MÁV egykori, Kőbányán elhelyezkedő Északi Járműjavítójának területén közel harmincezer négyzetméteren megépülő Eiffel Műhelyházba költözik több ütemben az Opera kilenc gyártóműhelye, helyet kap benne egy méretazonos próbaszínpad, a majdani Bánffy Kisszínház, valamint a nyolc, jelenleg távoli külső raktár összes díszletének és kellékének, illetve a mintegy 400 ezer jelmeznek értékőrző tárolására szolgáló raktár.

A BMW Group Magyarország több mint 40 éves múltra visszatekintő, világszerte több mint 100 kulturális intézményi együttműködést magába foglaló Art&Culture programjához az Opera 2015 februárjában csatlakozott.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés