Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

A BMW i3s vezeti fel a vasárnapi BMW BERLIN MARATHON világklasszis mezőnyét

Németország legnagyobb volumenű egynapos sporteseményére a bajor prémiumgyártó egy több mint félszáz járműből álló flottával készül. A 44. BMW BERLIN MARATHON negyvenkét kilométerén a világ legjobb hosszútávfutói állnak rajthoz: a kenyai Eliud Kipchoge, a szintén kenyai Wilson Kipsang és az etióp Kenenisa Bekele is újabb világrekordra tör.

Sport
·
More Sports
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,36 KB)
  
Photos(3x, ~9,99 MB)

Németország legnagyobb volumenű egynapos sporteseményére a bajor prémiumgyártó egy több mint félszáz járműből álló flottával készül. A 44. BMW BERLIN MARATHON negyvenkét kilométerén a világ legjobb hosszútávfutói állnak rajthoz: a kenyai Eliud Kipchoge, a szintén kenyai Wilson Kipsang és az etióp Kenenisa Bekele is újabb világrekordra tör.

2017. szeptember 24-én Németország fővárosa immáron negyvennegyedik alkalommal rendezi meg a nemzetközi hosszútávfutás leggyorsabb 42 kilométerét. A BMW BERLIN MARATHON az elmúlt évek során nem kevesebb, mint tíz sport-világrekord megszületéséhez járult hozzá, amellyel párhuzamosan mára Németország legnagyobb volumenű egynapos sporteseményévé érett. Névadó szponzorként és kizárólagos autóipari partnerként a BMW idén sorozatban hetedik alkalommal áll a rendezvény mellé, amely a mintegy hetvenezer indulón túl évről évre több mint egymillió nézőt csábít el. A BMW BERLIN MARATHON a bajor prémiumgyártó futósport-elköteleződéseit összefogó „BMW Laufsport” csúcspontja, amelynek most vasárnapi fordulóján a vadonatúj BMW i3s tisztán elektromos prémium kompakt (kombinált energiafogyasztás: 14,3 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) tölti be a hivatalos felvezető autó szerepét.

„Mindig nagy öröm látni, amint a több tízezer induló és az egymillió néző a teljesítmény és a kitartás ünnepével tölti meg Berlin utcáit” – mondta Peter van Binsbergen, a BMW Németország értékesítési- és marketingvezetője. „Az esemény hivatalos felvezető autójaként érkező BMW i3 és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó kettőse a hosszú távon fenntartható, környezetbarát mobilitás jövőképét vetíti előre. A BMW i divízió modelljei a hatékonyság és a teljesítmény úttörő egységének szimbólumai – és éppen ez jellemzi a hosszútávfutókat is” – tette hozzá.

A berlini közönség lelkes rajongása mellett a BMW BERLIN MARATHON indulóira ideális versenyfeltételek is várnak, amely a támogatóként közreműködő SCC EVENTS GmbH tökéletes szervezésének köszönhető. A nagyszabású rendezvény gördülékeny lebonyolításából a BMW is kiveszi a részét: a felvezető autóként dolgozó BMW i3s tisztán elektromos prémium kompakt mellett az esemény időmérő autói a BMW i8 plug-in hibrid sportautók lesznek (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 gramm / km), miközben a BMW i8 biztonsági autó mellett tizenkettő BMW C evolution tisztán elektromos robogó (kombinált energiafogyasztás: 9,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) is pályára gurul majd. A szervezők és a VIP-résztvevők kényelmes közlekedéséről mindezeken felül egy 40 darab járműből álló flotta gondoskodik majd.

A BMW BERLIN MARATHON negyvenkét kilométerén rendre világklasszis sportolók állnak rajthoz, és ez most vasárnap sem lesz másképp: a nézők a világ három legjobb hosszútávfutóját is az indulók között üdvözölhetik. A kenyai Eliud Kipchoge, aki a 2015-ös BMW BERLIN MARATHON-t és a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpiát is megnyerte, ezúttal a kenyai honfitársa, Dennis Kimetto által 2014-ben beállított világrekord megdöntéséért érkezik Berlinbe. A stopper akkor 2:02:57 óránál állt meg. Eliud Kipchoge mellett egy másik kenyai legenda is visszatér Németország fővárosába: Wilson Kipsang 2013-ban, a 40. BMW BERLIN MARATHON-on futotta meg a sportág akkori világcsúcsát, 2:03:23 órára javítva honfitársa, Patrick Makau korábbi, 2:03:38 órás időeredményét. Tavaly Kipsang tíz másodperccel megjavította saját világrekordját, ez azonban akkor csak a második helyre volt elegendő az etióp Kenenisa Bekele mögött. A 2016-os győztes idén is visszatér Berlinbe.

A 44. BMW BERLIN MARATHON-on hat világklasszis hosszútávfutó nő is rajthoz áll, egytől egyig 2:24 óra körüli korábbi időeredménnyel. A legendás szextettet a kenyai Gladys Cherono vezeti, aki 2:19:25 órás időeredményével a 2015-ös BMW BERLIN MARATHON abszolút női győzteseként állhatott fel a dobogó tetejére. Rajthoz áll még a háromszoros berlini győztes Aberu Kebede (2010-ben, 2012-ben és 2016-ban győzött, legjobb időeredménye 2:20:30 óra), valamint három etióp sportoló: Amane Beriso (a 2016-os dubai hosszútávfutó-verseny második helyezettje), Gulume Tollesa (a 2015-ös frankfurti maraton győztese) és Meseret Mengistu (a 2015-ös párizsi hosszútávfutó-verseny első helyezettje). A lelkes nézők a vasárnapi indulók között üdvözölhetik még a 2017-es prágai maraton aranyérmesét, a kenyai Valary Aiyabei-t, illetve a „BMW Laufsport” két márkanagykövetét, Anna és Lisa Hahner-t is. Anna Hahner (legjobb időeredménye 2:26:44 óra) egy súlyos sérülést követő hosszú lábadozás után tér most vissza a mezőnybe.

Széleskörű futósport-elköteleződésével a BMW Németország összesen több mint 175 000 indulóhoz és több millió sportszerető nézőhöz jut el közvetlenül. A bajor prémiumgyártó számos világhírű hosszútávfutó-verseny autóipari partnere, így többek között a tokiói és a sanghaji maraton, a BMW Dallas Marathon, a BMW Oslo Marathon és a Bécsi Városi Maraton támogatója.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés