Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

35 másodpercen múlt a 44. BMW BERLIN MARATHON újabb világrekordja

A csapadékos időben megrendezett hosszútávfutó-versenyen a férfiak mezőnyében Eliud Kipchoge, míg a nők között Gladys Cherono diadalmaskodott, 2:03:32, illetve 2:20:23 órás időeredménnyel. A „BMW Laufsport” márkanagykövete, Anna Hahner ötödikként érkezett be a célba, amellyel azonnal kvalifikálta magát a jövő évi Atlétika Európa-bajnokságra.

More Sports
·
BMW Running
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~71,56 KB)
  
Photos(8x, ~21,19 MB)

A csapadékos időben megrendezett hosszútávfutó-versenyen a férfiak mezőnyében Eliud Kipchoge, míg a nők között Gladys Cherono diadalmaskodott, 2:03:32, illetve 2:20:23 órás időeredménnyel. A „BMW Laufsport” márkanagykövete, Anna Hahner ötödikként érkezett be a célba, amellyel azonnal kvalifikálta magát a jövő évi Atlétika Európa-bajnokságra.

2015 után 2017-ben is a legendás kenyai hosszútávfutó, Eliud Kipchoge nyerte meg a BMW BERLIN MARATHON-t, mindössze 35 másodperccel lemaradva a Dennis Kimetto által 2014-ben beállított, 2:02:57 órás világrekordtól. A harminckét esztendős olimpiai bajnok lenyűgöző párbajt vívott az első maratonját futó Guye Adola-val, mígnem végül az utolsó egy kilométeren eldöntötte a küzdelmet és 2:03:32 órás időeredménnyel szakította át a Brandenburgi kapu árnyékában kifeszített célszalagot. Az etióp reménység, aki 2:03:46 órás időeredménnyel érkezett be a célba, nem kevesebb, mint 37 kilométeren át vezette a férfiak mezőnyét, Eliud Kipchoge több éves versenytapasztalata azonban az utolsó kilométereken kifizetődött. A szeptember 24-i megmérettetés két másik nagy reménysége, az etióp Kenenisa Bekele és a kenyai Wilson Kipsang idő előtt feladta a versenyt.

A 44. BMW BERLIN MARATHON női versenyét 2015 után ezúttal is mindvégig Gladys Cherono uralta, aki a 42,195 kilométer hosszú versenytáv mentén felsorakozott mintegy egymillió néző gyűrűjében végül világklasszisnak számító, 2:20:23 órás időeredménnyel érkezett be a célba. Sőt mi több, a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián elszenvedett ínszalag-szakadása utáni, közel egy éven át tartó lábadozása után a bajor prémiumgyártó futósport-elköteleződéseit összefogó „BMW Laufsport” márkanagykövete, Anna Hahner is kiváltképp sikeres visszatérést ünnepelhetett Németország legnagyobb volumenű egynapos sporteseményén, hiszen ötödik helyezést érő 2:28:32 órás időeredményével azon nyomban kvalifikálta magát a 2018-as Atlétika Európa-bajnokságra.

„Hetvenezernél is több indulójával, több mint egymillió nézőjével és a világ legjobb hosszútávfutóinak kimagasló teljesítményével a BMW BERLIN MARATHON idén is a világ egyik legnagyobb futófesztiválja volt. A BMW nevében ezúton is szeretnék gratulálni Eliud Kipchoge és Gladys Cherono győzelméhez. Mindketten kivételes sportteljesítményről tettek tanúbizonyságot, amellyel megkoronázták a milliónyi ember rajongását élvező eseményt. A BMW BERLIN MARATHON idén újabb magasságokba érkezett, így szeretném külön megköszönni az SSC EVENTS GmbH hatékony támogatását és a több mint 5 500 önkéntes segítségét” – nyilatkozta Stefanie Wurst, a BMW Németország marketingigazgatója, aki hozzátette: a vasárnapi esemény a BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt és a BMW i8 plug-in hibrid sportautó közreműködéséhez is kiváló apropót kínált.

A BMW idén sorozatban hetedik alkalommal állt névadó szponzorként és kizárólagos autóipari partnerként Németország legnagyobb volumenű egynapos sporteseménye mellé, a berlini megmérettetés gördülékeny lebonyolítását egy több mint félszáz járműből álló flotta segítette. A felvezető autóként dolgozó BMW i3s tisztán elektromos prémium kompakt (kombinált energiafogyasztás: 14,3 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) mellett az esemény időmérő autói a BMW i8 plug-in hibrid sportautók voltak (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 2,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 49 gramm / km), miközben a BMW i8 biztonsági autó mellett tizenkettő BMW C evolution tisztán elektromos robogó (kombinált energiafogyasztás: 9,0 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km) is pályára gurult. A szervezők és a VIP-résztvevők kényelmes közlekedéséről mindezeken felül egy 40 darab járműből álló flotta gondoskodott.

A BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt nem csupán a BMW BERLIN MARATHON hivatalos felvezető autója, hiszen számos más, a bajor prémiumgyártó támogatását élvező németországi hosszútávfutó-versenyen is a mezőny élén gurul. Ilyen az április 9-én megrendezett LIPCSEI MARATHON, az április 23-i Haspa Marathon Hamburg, valamint az október 1-jére kitűzött kölni RheinEnergieMarathon, az október 8-i MÜNCHEN MARATHON és az október 30-án megrendezendő Mainova Frankfurt Marathon is.

A BMW mindezeken felül számos világhírű hosszútávfutó-verseny autóipari partnere, így többek között a tokiói és a sanghaji maraton, a BMW Dallas Marathon, a BMW Oslo Marathon és a Bécsi Városi Maraton támogatója.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LA AUTO SHOW 2018.

Los Angeles. 28.11.2018. 
Here you will see the on demand transmission of the BMW Press Conference at the LA Auto Show.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés