Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Nagyteljesítményű páneurópai járműtöltő-hálózat épül az elektromos mobilitás kényelméért

A BMW Group, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Group három éven belül mintegy négyszáz gyorstöltő-állomást épít ki Európa legforgalmasabb közúti hálózata mentén, hogy a tisztán elektromos autózás a hosszabb utazások alkalmával is kényelmes és minden korábbinál vonzóbb alternatívává váljon.

Vállalati
·
Vállalati pénzügyek, tények és számadatok
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,95 KB)

A BMW Group, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Group három éven belül mintegy négyszáz gyorstöltő-állomást épít ki Európa legforgalmasabb közúti hálózata mentén, hogy a tisztán elektromos autózás a hosszabb utazások alkalmával is kényelmes és minden korábbinál vonzóbb alternatívává váljon.

A BMW Group, a Daimler AG, a Ford Motor Company, illetve az Audi és a Porsche közreműködését élvező Volkswagen Group bejelentette, hogy IONITY néven közös projektet indítanak, amelynek elsődleges célja egy nagyteljesítményű járműtöltő-hálózat kiépítése Európa legforgalmasabb közúti hálózata mentén.

Az IONITY 2020-ig mintegy négyszáz nagyteljesítményű járműtöltő-állomást telepít az öreg kontinensen, a jövőbe mutató hálózatnak köszönhetően így a hosszabbra nyúló utazások is megtehetők lesznek üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás nélkül. A müncheni székhelyű projekt élén a Michael Hajesch és Marcus Groll alkotta vezérigazgató-páros áll, a folyamatosan növekvő csapat létszáma pedig a tervek szerint 2018 kezdetére félszáz fősre bővül.

„Az első páneurópai nagyteljesítményű járműtöltő-hálózat kiépítése rendkívüli módon elősegíti a tisztán elektromos és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt gépkocsik térnyerését. Az IONITY létrejötte a résztvevő partnervállalatok azon közös céljának kimagasló eredménye, amely a minden korábbinál gyorsabb járműtöltés és a digitális díjfizetés közös lehetőségét kívánja az ügyfelek kezébe adni, jelentősen megkönnyítve ezzel a zéró emisszióval megtehető hosszabb utazásokat” – nyilatkozta Michael Hajesch a projekt kapcsán.

2017 végéig húsz nagyteljesítményű járműtöltő-állomás lép működésbe

Németország, Norvégia és Ausztria főbb közúti hálózata mentén már az idei év végéig húsz nagyteljesítményű járműtöltő-állomás kezdi meg működését, a Tank & Rast autópálya-kezelő, a Circle K áruházlánc és az OMV üzemanyagtöltő-hálózat együttműködésének köszönhetően egymástól 120 kilométeres távolságokra. 2018-ban a hálózatba kapcsolt nagyteljesítményű járműtöltő-állomások száma a tervek szerint száz darab fölé nő, amelyek mindegyike lehetővé teszi majd, hogy az ügyfelek gépkocsijuk típusától függetlenül, párhuzamosan is tölthessék járművüket.

A 350 kW teljesítményű járműtöltő-állomások minden tekintetben megfelelnek az európai járműtöltési szabványnak, miközben megnövelt töltési intenzitásuknak köszönhetően jelentős mértékben csökkentik a járműtöltés idejét. A gépkocsi-márkáktól függetlenül használható, egész Európára kiterjesztett hálózat kiépítése várhatóan újabb lendületet ad az elektromos mobilitás térnyerésének.

A nagyteljesítményű járműtöltő-állomások telepítési helyeinek kiválasztásakor az infrastruktúra-tervezők a már kiépített járműtöltő-hálózat adottságait és fejlesztési lehetőségeit is számításba veszik, miközben az IONITY a különféle infrastruktúra-fejlesztési kezdeményezésekkel, a projektben résztvevő partnervállalatok támogatását élvező cégekkel és számos politikai szervezettel is tárgyalást folytat. Az iparág egészét átfogó, nemzetközi együttműködésekből táplálkozó kooperáció a partnervállalatok elektromos mobilitás iránti osztatlan elköteleződését nyomatékosítja.

A BMW Group, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Group egyenlő arányban képviselteti magát az IONITY projektben, amely a hálózat bővítése érdekében újabb autógyártók közreműködésére is számít.

Az IONITY projekttel kapcsolatos bővebb információkért kérjük, látogasson el a www.ionity.eu weboldalra.

Article Offline Attachments.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés