Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Érkezik az új BMW M3 CS

A 460 lóerősre edzett négyajtós élsportoló 3,9 másodperces nulla-százas gyorsulással, 280 km/órás végsebességgel, alumínium futómű-alkatrészekkel, a legkorszerűbb járműtechnológiai rendszerekkel és kompromisszumoktól mentes felszereltséggel írja tovább a BMW M divízió legendás különkiadásainak sikertörténetét.

F80
·
BMW M modellek
·
M3
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~77,02 KB)
  
Photos(17x, ~86,37 MB)

A 460 lóerősre edzett négyajtós élsportoló 3,9 másodperces nulla-százas gyorsulással, 280 km/órás végsebességgel, alumínium futómű-alkatrészekkel, a legkorszerűbb járműtechnológiai rendszerekkel és kompromisszumoktól mentes felszereltséggel írja tovább a BMW M divízió legendás különkiadásainak sikertörténetét.

A BMW M GmbH egy újabb exkluzív, limitált szériában készülő különkiadásról rántja le a leplet: bemutatkozik az új BMW M3 CS (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 194 gramm / km)*, amely minden korábbinál sportosabb kiállásával a BMW M divízió legendás különkiadásainak 1988-ban, a BMW E30 M3 Evolution modell debütálásával kezdődött sikertörténetét folytatja. A négyajtós, nagyteljesítményű élsportoló a lélegzetelállító menetdinamika és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság tökéletes egységét kínálja fel.

Az újdonság 3,0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres benzinmotorját a mérnökök a BMW M3 Competition Package teljesítménynövelő csomagon túl további 10 lóerővel megerősítették, a csúcstechnológiás BMW M TwinPower Turbo technológiából kinyert 460 lóerő így mindössze 3,9 másodperc alatt gyorsítja fel a modellt álló helyzetből 100 km/órás tempóra. Az alapfelszereltség részeként M Driver’s Package teljesítménynövelő csomaggal felvértezett különkiadás végsebességét az elektronika 280 km/óránál maximálja, miközben két darab egycsatornás turbófeltöltőjével, töltőlevegő-hűtőjével, magas pontosságú közvetlen üzemanyag-befecskendezésével, VALVETRONIC változó szelepvezérlésével és dupla VANOS változó vezérműtengely-állításával a soros hathengeres benzinmotor az abszolút menetteljesítmény új dimenzióját váltja valóra. Az alacsonyabb fordulatszám-tartományban felépülő nyomatéknak köszönhetően eközben a modell hatékonysága is kimagasló (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,3 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 194 gramm / km)*. Az erőforrás a vadonatúj, vörösre fényezett indítógombbal kelthető életre, az új BMW M3 CS karakteréhez hangolt, dupla ikervégződésű sport kipufogórendszer jellegzetes hangorkánja pedig minden rajongó számára felejthetetlen élmény.

Az új BMW M3 CS modellt a bajor prémiumgyártó már az alapfelszereltség részeként önálló olajhűtővel kiegészített, Drivelogic-kal dolgozó, hétsebességes BMW M duplakuplungos automataváltóval (M DCT) szereli fel, amely az automata sebességváltások mellett a kormány mögötti váltófülekkel manuális váltásokat is lehetővé tesz. A technológia a másodperc törtrésze alatt kapcsol a fokozatok között, mindezt ráadásul anélkül, hogy a teljesítmény-leadást egy pillanatra is megszakítaná. A hosszúra tervezett hetedik fokozatnak köszönhetően a négyajtós élsportoló még nagyobb sebességnél is alacsony fordulatszámon dolgozik, amely a hosszabb utazások alkalmával is hatékonyabb üzemanyag-fogyasztással kecsegtet.

Az újdonság alatt a Competition Package teljesítménynövelő csomaggal felszerelt BMW M3 sport futóműve dolgozik, az első és a hátsó tengelyen egyaránt alumíniumból készült lengőkarokkal és kerékagyakkal. A rendkívül könnyű alkatrészek még tovább csökkentik az új BMW M3 CS rugózatlan tömegét, amely a kirobbanó menetdinamikára is jótékony hatással van. A mérnökök az új BMW M3 CS modell alá már az alapfelszereltség részeként adaptív M futóművet terveztek, amely közutakon és versenypályákon is kimagasló teljesítményt garantál. A minden vezetési szituációban kiváló tapadásról az M Dinamikus Móddal kiegészített (MDM – M Dynamic Mode) dinamikus menetstabilizáló rendszer (DSC – Dynamic Stability Control), illetve az aktív M differenciálmű gondoskodik. Az adaptív M futómű, a dinamikus menetstabilizáló rendszer és az aktív M differenciálmű vezérlőrendszerét, valamint az elektromechanikus kormánymű hangolását az új BMW M3 CS még lendületesebb menetdinamikájának követelményei szerint állították be a tervezők, miközben a vezetőnek minden vezetési szituációban megvan a lehetősége arra, hogy az útviszonyok függvényében a kormánymű és a futómű karakterisztikáját saját preferenciái szerint újrahangolja. A különkiadás elöl 9J x 19”, hátul 10J x 20” méretű könnyűfém keréktárcsái a zárt aszfaltcsíkokon is otthon érzik magukat, kiváltképp az alapfelszereltség részeként kínált Michelin Pilot Sport Cup 2 gumiabroncsokkal felszerelve (elöl 265/35 R19, hátul 285/30 R20 méretben). A közutakon is használható semi-slick abroncsok még a legmagasabb versenypálya-tempók mellett is felülmúlhatatlan tapadást és extrém oldalirányú stabilitást garantálnak. Az új BMW M3 CS Michelin Sport utcai gumikkal is megrendelhető.

Az ajtók mögött az elefántcsont-fehér és fekete árnyalatban pompázó kéttónusú bőrözés, valamint a bőséges Alcantara-berakás kelt magával ragadó, egyszerre sportos és elegáns hangulatot. Az új BMW M3 CS vezetőjének pedig semmilyen téren nem kell kompromisszumot kötnie: a modell széleskörű alapfelszereltségének az automata klíma, a Harman Kardon zenerendszer és a BMW Professional navigációs rendszer is része. A BMW M GmbH tervezői ráadásul mindent megtettek annak érdekében, hogy az újdonság már első ránézésre is felgyorsítsa a szívverést: a jellegzetes BMW-frontrészt a nappali menetfény LED-technológiás dupla ikergyűrű-motívuma és az első lökhárító három nagyméretű légbeömlője nyomatékosítja, miközben a jármű körüli felhajtóerőt kifejezetten az új BMW M3 CS számára tervezett hátsó légterelő szárny, az első koptató és a hátsó diffúzor hármas egysége hivatott csökkenteni. Mindhárom alkatrészt az ultrakönnyű, rendkívül merev szénszál-erősítésű műanyagból (CFRP) készítették el, ahogyan az új BMW M3 CS esetében a motorháztetőt és a tetőt is.

A BMW M divízió legújabb különkiadása 2018 januárjától válik rendelhetővé, majd az első példányok 2018 márciusában látnak napvilágot. Az új BMW M3 CS modellből a bajor prémiumgyártó a tervek szerint hozzávetőlegesen 1 200 példányt készít el, a gyártási paraméterek függvényében.

*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok előzetes értékek, amelyeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint számoltak ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden érté   kesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

LIVE - AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
10:00 CST / 04:00 CEST.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés