Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Marc Márquez garázsába begurult az ötödik BMW M Különdíj

2013, 2014, 2015 és 2016 után 2017-ben is Marc Márquez érte el a tizennyolc nagydíjból álló versenyszezon időmérő edzéseinek legjobb összesített eredményét a kétkerekű versenysportok királykategóriájában. A spanyol versenyző jutalma idén egy exkluzív BMW M4 CS sportmodell.

F90
·
BMW M modellek
·
M4
·
Sport
·
Motorkerékpár sportok
·
Official Car of MotoGP
·
M5
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,57 KB)
  
Photos(28x, ~183,71 MB)

2013, 2014, 2015 és 2016 után 2017-ben is Marc Márquez érte el a tizennyolc nagydíjból álló versenyszezon időmérő edzéseinek legjobb összesített eredményét a kétkerekű versenysportok királykategóriájában. A spanyol versenyző jutalma idén egy exkluzív BMW M4 CS sportmodell.

A MotoGP™ 2017-es idényének tizennyolc időmérőjén ismét Marc Márquez bizonyult a legeredményesebb pilótának, így idén immáron sorozatban ötödik alkalommal hódította el a hőn áhított BMW M Különdíjat. 343 pontjával a spanyol versenyző nem kevesebb, mint 86 pontos előnyre tett szert a különdíjért folytatott verseny második helyezettje, a szintén spanyol Maverick Viñales-szel szemben, jutalma így ismét egy nagyteljesítményű élsportoló: egy San Marino Blue metálkék karosszéria-fényezést viselő BMW M4 CS modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 197 gramm / km)*. Márquez a szezon záró futamán, a valenciai díjátadó ünnepségen vehette át az exkluzív sportautó kulcsait Carmelo Ezpeleta-tól, a MotoGP™ versenyszezonjait szervező Dorna Sports vezérigazgatójától és Frank van Meel-től, a BMW M GmbH elnökétől.

Marc Márquez rekordot rekordra halmoz a BMW M Különdíj történetében. 2013-ban a kétkerekű versenysportok királykategóriájának első győztes újoncaként hódította el a négykerekű trófeát, majd 2014-es duplázása után 2015-ben az első olyan háromszoros nyertessé avanzsált, aki megszakítások nélkül, egymás után zsebelte be a BMW M sportmodellek kulcsait. 2016-ban, negyedik BMW M Különdíja elnyerésével abszolút rekordtartóvá lépett elő, amelyet idei győzelme még tovább erősít.

A mindössze huszonnégy esztendős versenyző BMW M Különdíjainak gyűjteménye idén egy San Marino Blue metálkék karosszéria-fényezést viselő BMW M4 CS sportmodellel bővült. A nagyteljesítményű gépkocsi meghajtásáról egy BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, amelynek 460 lóerő maximális teljesítménye és 600 Nm csúcs forgatónyomatéka minden fordulatszám-tartományban kimagasló menetdinamikát garantál (100 kilométerre vetített 8,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 197 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)*. A modellben számos egyéb nagyteljesítményű csúcstechnológia is helyet kapott, így többek között aktív M differenciálmű és Drivelogic-kal dolgozó hétsebességes, duplakuplungos BMW M automataváltó (M DCT) is. Az idei BMW M Különdíj exkluzivitása ezen felül a motorsport-inspirálta könnyűfém keréktárcsa-garnitúra, valamint az OLED-technológiával világító hátsó lámpapár. Az utastérben antracit-árnyalatú Alcantarával bevont, könnyűszerkezetes BMW M kagylóülések, BMW M Alcantara sportkormány és számos rendkívüli részlet felel a sportos hangulatért.

„Pontosan tudom, hogy a MotoGP™ berkein belül mekkora rajongás övezi a BMW M Különdíjat. Éppen ezért vagyok rendkívül büszke arra, hogy immáron sorozatban ötödik alkalommal sikerült megnyernem” – mondta Marc Márquez a valenciai díjátadó ünnepségen. „A BMW M GmbH évről évre igazi ínyencséggel kényeztet minket, így ismét roppant izgatott vagyok, amiért a BMW M4 CS modellt a sajátomnak mondhatom. Mindazonáltal, hiába az öt győzelem, a motivációm megingathatatlan: jövőre ismét versenybe szállok a hatodik BMW M Különdíjért!” – tette hozzá a spanyol versenyző.

„A BMW M Különdíj hosszú évek óta a MotoGP™ szilárd alappillére. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén már a négykerekű trófea tizenötödik évfordulóját ünnepelhetjük” – nyilatkozta Carmelo Ezpeleta. „A BMW M Különdíj másfél évtizedes tradíciója a BMW M divízióval ápolt szoros együttműködésünk egyik kézzelfogható bizonyítéka. Egészen egyedülálló, hogy a BMW M GmbH évről évre egy olyan nagyteljesítményű sportautóval jutalmazza a szezon időmérőinek legeredményesebb pilótáját, mint amilyen az idei BMW M4 CS modell. Marc Márquez rendhagyó győzelmi sorozata több mint elképesztő, csak gratulálni tudunk ehhez a kivételes teljesítményhez!” – zárta gondolatait a Dorna Sports vezérigazgatója.

„Megemelem a kalapomat Marc Márquez előtt: 2013 óta ő a legeredményesebb versenyző a MotoGP™ időmérőin, amellyel a BMW M Különdíj történetének abszolút bajnoka. Gratulálok a sorozatban elért ötödik győzelemhez!” – fogalmazott Frank van Meel. „Biztos vagyok benne, hogy a BMW M4 CS volánjánál Marc rátalál a vezetés színtiszta élményére – ahogyan az előző négy BMW M Különdíj esetében is tette. Büszkék vagyunk arra a mérföldkőre, amelyhez ma elérkeztünk: a tizenötödik BMW M Különdíjra. Fontos számunkra, hogy évről évre kivételes teljesítményű sportmodellel ösztökéljük a MotoGP™ versenyzőit, annak pedig kifejezetten örülünk, hogy a BMW M Különdíjat másfél évtizede óriási tisztelet övezi e körben” – hangoztatta a BMW M GmbH elnöke.

Idén a BMW M divízió immáron sorozatban tizenötödik alkalommal adta át a MotoGP™ BMW M Különdíját. Akárcsak a világbajnoki címért folyó küzdelem esetében, úgy a BMW M Különdíjért is pontokat gyűjtenek a versenyzők, minden egyes versenyhétvégén. A BMW a pole pozícióból induló pilótát 25 ponttal, a második rajtkockát elnyerő indulót 20 ponttal, míg a harmadikat 16 ponttal jutalmazza – és így tovább lefelé, egészen az 1 pontot érő tizenötödik rajtpozícióig. A BMW M Különdíjat eszerint minden évben az a versenyző nyeri el, aki az egyes futamok kvalifikációin a legtöbb pontot gyűjti össze. A jelenlegi abszolút rekordtartó Marc Márquez, akinek nevéhez öt BMW M Különdíj fűződik. Őt követi holtversenyben Valentino Rossi és Casey Stoner, egyaránt három-három BMW M Különdíjjal. A spanyol Jorge Lorenzo eddig kétszer, míg Sete Gibernau és Nicky Hayden egy-egy alkalommal hódította el a négykerekű trófeát.

A BMW M divízióval kapcsolatos bővebb információkért kérjük, látogasson el a www.bmw-m.com weboldalra.

*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok előzetes értékek, amelyeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint számoltak ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

AUTO CHINA 2018.

Beijing, 25. April 2018.
Here you can see the full-length transmission of the BMW Group press conference.

 

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés