Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Marc Márquez garázsába begurult az ötödik BMW M Különdíj

2013, 2014, 2015 és 2016 után 2017-ben is Marc Márquez érte el a tizennyolc nagydíjból álló versenyszezon időmérő edzéseinek legjobb összesített eredményét a kétkerekű versenysportok királykategóriájában. A spanyol versenyző jutalma idén egy exkluzív BMW M4 CS sportmodell.

F90
·
BMW M modellek
·
M4
·
Sport
·
Motorkerékpár sportok
·
Official Car of MotoGP
·
M5
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~78,57 KB)
  
Photos(28x, ~183,71 MB)

2013, 2014, 2015 és 2016 után 2017-ben is Marc Márquez érte el a tizennyolc nagydíjból álló versenyszezon időmérő edzéseinek legjobb összesített eredményét a kétkerekű versenysportok királykategóriájában. A spanyol versenyző jutalma idén egy exkluzív BMW M4 CS sportmodell.

A MotoGP™ 2017-es idényének tizennyolc időmérőjén ismét Marc Márquez bizonyult a legeredményesebb pilótának, így idén immáron sorozatban ötödik alkalommal hódította el a hőn áhított BMW M Különdíjat. 343 pontjával a spanyol versenyző nem kevesebb, mint 86 pontos előnyre tett szert a különdíjért folytatott verseny második helyezettje, a szintén spanyol Maverick Viñales-szel szemben, jutalma így ismét egy nagyteljesítményű élsportoló: egy San Marino Blue metálkék karosszéria-fényezést viselő BMW M4 CS modell (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 197 gramm / km)*. Márquez a szezon záró futamán, a valenciai díjátadó ünnepségen vehette át az exkluzív sportautó kulcsait Carmelo Ezpeleta-tól, a MotoGP™ versenyszezonjait szervező Dorna Sports vezérigazgatójától és Frank van Meel-től, a BMW M GmbH elnökétől.

Marc Márquez rekordot rekordra halmoz a BMW M Különdíj történetében. 2013-ban a kétkerekű versenysportok királykategóriájának első győztes újoncaként hódította el a négykerekű trófeát, majd 2014-es duplázása után 2015-ben az első olyan háromszoros nyertessé avanzsált, aki megszakítások nélkül, egymás után zsebelte be a BMW M sportmodellek kulcsait. 2016-ban, negyedik BMW M Különdíja elnyerésével abszolút rekordtartóvá lépett elő, amelyet idei győzelme még tovább erősít.

A mindössze huszonnégy esztendős versenyző BMW M Különdíjainak gyűjteménye idén egy San Marino Blue metálkék karosszéria-fényezést viselő BMW M4 CS sportmodellel bővült. A nagyteljesítményű gépkocsi meghajtásáról egy BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó, soros hathengeres benzinmotor gondoskodik, amelynek 460 lóerő maximális teljesítménye és 600 Nm csúcs forgatónyomatéka minden fordulatszám-tartományban kimagasló menetdinamikát garantál (100 kilométerre vetített 8,4 liter átlagos üzemanyag-fogyasztás és kilométerenkénti 197 gramm kombinált károsanyag-kibocsátás mellett)*. A modellben számos egyéb nagyteljesítményű csúcstechnológia is helyet kapott, így többek között aktív M differenciálmű és Drivelogic-kal dolgozó hétsebességes, duplakuplungos BMW M automataváltó (M DCT) is. Az idei BMW M Különdíj exkluzivitása ezen felül a motorsport-inspirálta könnyűfém keréktárcsa-garnitúra, valamint az OLED-technológiával világító hátsó lámpapár. Az utastérben antracit-árnyalatú Alcantarával bevont, könnyűszerkezetes BMW M kagylóülések, BMW M Alcantara sportkormány és számos rendkívüli részlet felel a sportos hangulatért.

„Pontosan tudom, hogy a MotoGP™ berkein belül mekkora rajongás övezi a BMW M Különdíjat. Éppen ezért vagyok rendkívül büszke arra, hogy immáron sorozatban ötödik alkalommal sikerült megnyernem” – mondta Marc Márquez a valenciai díjátadó ünnepségen. „A BMW M GmbH évről évre igazi ínyencséggel kényeztet minket, így ismét roppant izgatott vagyok, amiért a BMW M4 CS modellt a sajátomnak mondhatom. Mindazonáltal, hiába az öt győzelem, a motivációm megingathatatlan: jövőre ismét versenybe szállok a hatodik BMW M Különdíjért!” – tette hozzá a spanyol versenyző.

„A BMW M Különdíj hosszú évek óta a MotoGP™ szilárd alappillére. Nagy örömünkre szolgál, hogy idén már a négykerekű trófea tizenötödik évfordulóját ünnepelhetjük” – nyilatkozta Carmelo Ezpeleta. „A BMW M Különdíj másfél évtizedes tradíciója a BMW M divízióval ápolt szoros együttműködésünk egyik kézzelfogható bizonyítéka. Egészen egyedülálló, hogy a BMW M GmbH évről évre egy olyan nagyteljesítményű sportautóval jutalmazza a szezon időmérőinek legeredményesebb pilótáját, mint amilyen az idei BMW M4 CS modell. Marc Márquez rendhagyó győzelmi sorozata több mint elképesztő, csak gratulálni tudunk ehhez a kivételes teljesítményhez!” – zárta gondolatait a Dorna Sports vezérigazgatója.

„Megemelem a kalapomat Marc Márquez előtt: 2013 óta ő a legeredményesebb versenyző a MotoGP™ időmérőin, amellyel a BMW M Különdíj történetének abszolút bajnoka. Gratulálok a sorozatban elért ötödik győzelemhez!” – fogalmazott Frank van Meel. „Biztos vagyok benne, hogy a BMW M4 CS volánjánál Marc rátalál a vezetés színtiszta élményére – ahogyan az előző négy BMW M Különdíj esetében is tette. Büszkék vagyunk arra a mérföldkőre, amelyhez ma elérkeztünk: a tizenötödik BMW M Különdíjra. Fontos számunkra, hogy évről évre kivételes teljesítményű sportmodellel ösztökéljük a MotoGP™ versenyzőit, annak pedig kifejezetten örülünk, hogy a BMW M Különdíjat másfél évtizede óriási tisztelet övezi e körben” – hangoztatta a BMW M GmbH elnöke.

Idén a BMW M divízió immáron sorozatban tizenötödik alkalommal adta át a MotoGP™ BMW M Különdíját. Akárcsak a világbajnoki címért folyó küzdelem esetében, úgy a BMW M Különdíjért is pontokat gyűjtenek a versenyzők, minden egyes versenyhétvégén. A BMW a pole pozícióból induló pilótát 25 ponttal, a második rajtkockát elnyerő indulót 20 ponttal, míg a harmadikat 16 ponttal jutalmazza – és így tovább lefelé, egészen az 1 pontot érő tizenötödik rajtpozícióig. A BMW M Különdíjat eszerint minden évben az a versenyző nyeri el, aki az egyes futamok kvalifikációin a legtöbb pontot gyűjti össze. A jelenlegi abszolút rekordtartó Marc Márquez, akinek nevéhez öt BMW M Különdíj fűződik. Őt követi holtversenyben Valentino Rossi és Casey Stoner, egyaránt három-három BMW M Különdíjjal. A spanyol Jorge Lorenzo eddig kétszer, míg Sete Gibernau és Nicky Hayden egy-egy alkalommal hódította el a négykerekű trófeát.

A BMW M divízióval kapcsolatos bővebb információkért kérjük, látogasson el a www.bmw-m.com weboldalra.

*Az üzemanyag-fogyasztási és károsanyag-kibocsátási adatok előzetes értékek, amelyeket a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus tesztkörének mérései szerint számoltak ki. Az adatok a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés