Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

Az új BMW X3 megérkezett Magyarországra

Magyarországon is bemutatkozott a minden terepen kimagasló menetdinamika és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság páratlan egységét kínáló BMW X3 harmadik generációja.

G01
·
X3
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~84,11 KB)
  
Photos(5x, ~31,44 MB)

Magyarországon is bemutatkozott a minden terepen kimagasló menetdinamika és a kompromisszumoktól mentes hétköznapi használhatóság páratlan egységét kínáló BMW X3 harmadik generációja.

Mádon, illetve Tokaj-Hegyalja festői szépségű dombjain mutatkozott be Magyarországon a BMW X3 harmadik modellgenerációja, mely minden korábbinál lendületesebb karakterével, látványos formai megoldásaival, erőteljes motorpalettájával, hatékony hajtásláncával és luxus színvonalú utasterével nyitja meg a 2003 óta íródó sikertörténet új fejezetét.

A BMW X3 harmadik modellgenerációja tovább halad az elődei által megkezdett úton, sportos köntösben tárva az ügyfelek elé az emelt hasmagasságú, extrém rövid túlnyúlásokkal megrajzolt járműkoncepció off-road karakterét. Az ismerős karosszéria-arányok már első ránézésre kihangsúlyozzák a modell első és hátsó tengely közötti tökéletes, 50 : 50 arányú terhelés-elosztását, miközben az új BMW X3 erőteljes teljesítményére szemből nézve a jelentős mértékben megnövelt hűtőrácsok és a BMW X modellcsalád történetének első hatszög alakú ködlámpái utalnak. Hátul a háromdimenziós hatású, az opcionális extrafelszereltség részeként teljes LED-technológiával dolgozó lámpák kerülnek a figyelem középpontjába, a harmadik modellgeneráció sportos énjét pedig meredeken lejtő légterelő szárny és dupla kipufogóvég nyomatékosítja.

A bajor prémiummárka tervezőmérnökei részletekbe menően fejlesztették tovább a BMW X3 futómű-technológiáját, hogy a harmadik modellgeneráció a lendületes vezetés, a precíz irányíthatóság, a stabilitás, a kormányvisszajelzések és a menetkomfort terén is új szintre lépjen. Az új BMW X3 így nem csupán sportosabb, de kényelmesebb is elődjénél. Mindehhez olyan futómű-opciók járulnak hozzá, mint az M sportfutómű, a dinamikus lengéscsillapítás-szabályzás (DDC – Dynamic Damper Control), az M sport fékrendszer és a változó áttételű kormányrásegítés.

Az új BMW X3 háromféle benzines és kétféle dízelüzemű erőforrással rendelhető meg. A portfólió csúcsán – a BMW X3 modelltörténetének első BMW M Performance tagjaként – a 265 kW / 360 lóerő maximális teljesítményű BMW X3 M40i áll (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 8,2 – 8,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 188-193 gramm / km)*. A benzines palettát színesíti a 185 kW / 252 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X3 xDrive30i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 168 gramm / km)* és a piaci bevezetés után nem sokkal elérhető BMW X3 20i (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 7,2-7,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 165-169 gramm / km)*, 135 kW / 184 lóerő maximális teljesítményű benzinmotorral. A dízelüzemű erőforrások közül kezdetben a 140 kW-os / 190 lóerős BMW X3 xDrive20d (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,0-5,4 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 132-142 gramm / km)* és a 195 kW / 265 lóerő maximális teljesítményre képes BMW X3 xDrive30d érhető el (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 5,7-6,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 149-158 gramm / km)*. A BMW X3 20i modell az opcionális extrafelszereltség részeként BMW xDrive intelligens összkerékhajtással is megrendelhető lesz. A bajor prémiumgyártó már az alapfelszereltség részeként mindegyik hajtáslánc-változathoz a nyolcsebességes Steptronic automataváltó optimalizált változatát társítja.

A BMW EfficientDynamics járműfejlesztési stratégia szigorú alapelvei az új BMW X3 modell esetében nem csupán a hatékonyságra optimalizált hajtáslánc-változatokra, de a könnyűszerkezetes járműépítés intelligens módszereinek alkalmazására is kiterjedtek. A motortérben és a futóműben alkalmazott alumínium alkatrészek például jelentős mértékben csökkentették a modell saját tömegét, a BMW X3 harmadik modellgenerációja így megegyező hajtáslánccal szerelt elődmodelljéhez képest nem kevesebb, mint 55 kilogrammal nyom kevesebbet a mérlegen. Az újdonság légellenállási alaktényezője ráadásul kategóriaetalon 0,29.

A számos intelligens vezetést támogató rendszert magába foglaló, félig automatizált járművezetésre összpontosító BMW Personal CoPilot innovációival a BMW X3 harmadik modellgenerációja bebiztosítja vezető pozícióját az SAV modellek mezőnyében.

„2003-ban, amikor a BMW X3 első generációja megjelent, a BMW úttörő volt a prémium SUV/SAV középkategóriában, mely az elmúlt 14 év egyik legnépesebb és legdinamikusabban növekvő szegmense lett. Az azóta eladott több mint 1,5 millió X3-as kiváló bizonyíték arra, hogy a márka nagyon jól ismerte fel az alakuló trendeket. Az autó Magyarországon is sikertörténetet ír, a második generációjából 2010 és 2017 szeptembere között több mint 1 300 db kelt el. Jelenleg az idei év első tíz hónapját tekintve a BMW X modellek értékesítési aránya 39% a magyar piacon, mely a nemzetközi trendeket is túlszárnyalja, így biztosak vagyunk benne, hogy az újdonság további sikereket ér el” – mondta el Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a bemutató kapcsán.

A BMW X3 árai (bruttó Ft):

  • BMW X3 xDrive 20i: 13 350 000,-
  • BMW X3 xDrive 30i: 15 900 000,-
  • BMW X3 M40i: 20 050 000,-
  • BMW X3 xDrive 20d: 14 250 000,-
  • BMW X3 xDrive 30d: 17 000 000,-

*Az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Az egyes erőforrások maximális teljesítményére és csúcs forgatónyomatékára, illetve a különböző hajtáslánc-változatok átlagos üzemanyag-fogyasztására és kombinált károsanyag-kibocsátására vonatkozó adatok előzetes értékek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a  http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html  internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

BMW GROUP ANNUAL ACCOUNTS PRESS CONFERENCE 2019.

Here you can see the full length live stream of the Press Conference.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés