Do you need help? Please contact our support team from 9 to 17 CET via support.pressclub@bmwgroup.com.

PressClub Magyarország · Article.

BMW 6-os Gran Turismo premier Magyarországon

Magyarországon is bemutatkozott a luxuslimuzinok komfortját a kupék lenyűgöző stílusával ötvöző új BMW 6-os Gran Turismo.

G32
·
Gran Turismo
·
6-os sorozat
 

Press Contact.

Andras Salgo
BMW Magyarország

Tel: +36-29-555115

send an e-mail

Downloads.

  
Attachments(1x, ~86,86 KB)
  
Photos(4x, ~25,76 MB)

Magyarországon is bemutatkozott a luxuslimuzinok komfortját a kupék lenyűgöző stílusával ötvöző új BMW 6-os Gran Turismo.

Szintén a mádi sajtóbemutató alkalmával debütált hazánkban az új BMW 6-os Gran Turismo, mely a luxuslimuzinok hosszú távú menetkomfortját az elegáns kupék lebilincselő sziluettjével ötvözi, miközben a formanyelvből eredő funkcionalitás és a fejedelmi tágasság a vezetési élmény és a pihentető utazás azon harmonikus egységét kelti életre.

A nagyközönség előtt 2017 szeptemberében, a Frankfurti Nemzetközi Autószalonon bemutatkozó új BMW 6-os Gran Turismo piaci bevezetése 2017 novemberében veszi kezdetét. Az újdonság motorházteteje alá kezdetben a BMW Group legújabb motorcsaládjának három tagja közül választhatnak erőforrást az ügyfelek, két modellváltozathoz pedig az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás is azonnal elérhető lesz.

Az elődmodellhez képest 87 milliméterrel, immáron 5 091 milliméterre növelt hosszúságnak, a változatlan, 1 902 milliméteres szélességnek és a 21 milliméterrel 1 538 milliméterre csökkentett magasságnak köszönhetően az új BMW 6-os Gran Turismo lendületesen kecses karosszéria-arányokkal kel életre. A frontrész jellegzetesen erőteljes kialakítása már az alapfelszereltség részeként LED-technológiás első fényszórópárral egyesül, amelyek a méretes, vese alakú hűtőrácsokhoz vezetik a tekintetet. Az elnyújtott motorháztető, a hátratolt utastér, a 3 070 milliméter hosszú tengelytávolság, a keret nélküli ajtók és a messzire hátranyúló ablaksávok egységének köszönhetően a BMW modelljeire jellemző sportos elegancia oldalról nézve kerül leginkább előtérbe. A tetővonal elegánsan, kupészerűen mélyre ereszkedik, mígnem egybeolvad az immáron 64 milliméterrel alacsonyabban végződő hátsó résszel. A háromdimenziós hatású hátsó lámpák kivételesen látványos benyomást keltenek.

Az alacsony övvonal mentén megrajzolt jármű-sziluett a modell aerodinamikai tulajdonságaira is jótékony hatással van, hiszen az aktív hűtőrács-lamellákkal, az Air Curtains légbevezető- és az Air Breathers légkivezető nyílásokkal, valamint az automatikusan kiemelkedő hátsó légterelő szárnnyal együtt az elődmodell 0,29-es értékéről 0,25-re csökkenti a karosszéria légellenállási együtthatóját.

Az új BMW 6-os Gran Turismo utasterét vezetőre összpontosító műszerfallal és rendkívül tágas helykínálattal álmodták meg a tervezők. Az emelt üléspozíciónak köszönhetően a vezető minden irányba tökéletes kilátást élvez, miközben a hibátlan ergonómia szerint elrendezett vezérlőelemek a vezetés intenzív élményét is fokozzák. Az utastér vonalvezetése, anyaghasználata és kiváló összeszerelési minősége maximálisan kifinomult, prémium hangulatot áraszt. A hátsó üléssor három teljes értékű ülést és óriási lábteret kínál, miközben a minden korábbinál pihentetőbb utazásról az újratervezett hátsó ülések, a meredeken lejtő tetőív ellenére megnövelt fejtér és a még tovább javított hangszigetelés egysége gondoskodik. Az új BMW 6-os Gran Turismo hátsó ülései az opcionális extrafelszereltég részeként akár elektromosan, gombnyomással is állíthatók.

Az új BMW 6-os Gran Turismo motorpalettájára kezdetben két benzines és egy dízelüzemű erőforrás kerül fel, a legmodernebb BMW TwinPower Turbo technológiával dolgozó motorokat pedig már az alapfelszereltség részeként nyolcsebességes Steptronic automataváltóval társítja a gyártó. A BMW 630i Gran Turismo motorházteteje alá szerelt 2.0 literes, négyhengeres benzinmotor 190 kW / 258 lóerő maximális teljesítmény és 400 Nm csúcs forgatónyomaték leadására képes, amellyel a modell 6,3 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, miközben 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 6,2 – 6,6 liter*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 142 – 152 gramm*.

A BMW 640i Gran Turismo meghajtásáról egy 250 kW / 340 lóerő maximális teljesítményű és 450 Nm csúcs forgatónyomatékú, 3.0 liter hengerűrtartalmú, soros hathengeres benzinüzemű erőforrás gondoskodik. Az erősebb benzinmotorral felvértezett 6-os Gran Turismo 5,4 másodperc alatt tudja le a nulla-százas gyorsulást, miközben az intelligens összkerékhajtással szerelt BMW 640i xDrive Gran Turismo 0,1 másodperccel gyorsabban, 5,3 másodperc alatt abszolválja mindezt. A BMW 640i Gran Turismo átlagos üzemanyag-fogyasztása 7,0 – 7,4 liter / 100 km*, kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 159 – 169 gramm*. A BMW 640i xDrive Gran Turismo esetében ezen értékek 7,7 – 8,2 literre* és 177 – 187 grammra* módosulnak.

A 195 kW / 265 lóerő maximális teljesítményre és 620 Nm csúcs forgatónyomatékra képes, háromliteres sorhatos dízelmotorhoz az opcionális extrafelszereltség részeként ugyancsak társítható BMW xDrive intelligens összkerékhajtás. A BMW 630d Gran Turismo és a BMW 630d xDrive Gran Turismo 6,1 másodperc alatt, illetve 6,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, miközben 100 kilométerre vetített átlagos üzemanyag-fogyasztása 4,9 – 5,3 liter*, illetve 5,5 – 5,9 liter*, kilométerenkénti kombinált károsanyag-kibocsátása pedig 129 – 139 gramm*, valamint 144 – 154 gramm*.

Az új BMW 6-os Gran Turismo-ban is megjelennek a BMW Group legújabb infotainment és vezetés-támogató rendszerei, a 10,25 colos érintőképernyőként is funkcionáló központi kijelző, a 70%-kal nagyobb méretű és színes grafikájú Head-up kijelző, valamint a BMW Personal Copilot rendszer különböző elemei.

„A BMW 6-os Gran Turismo modell  tökéletesen illeszkedik a nagy sikerű 5-ös Limusine és Touring, valamint a zászlóshajó, a BMW 7-es modellek közé. Az autó nagy fokú kényelmet, kategóriaelső utas és csomagteret kínál a BMW modellek sportos dinamikájával. 2008-ban az X6-ossal új szegmensben indult el a BMW, azóta a BMW 5 GT, a 6-os Gran Coupé, a 3-as GT, a 4-es Gran Coupé és a BMW X4 mind sikerrel bizonyították, hogy az új kategóriákba való belépés a legjobb döntésnek bizonyult. A legújabb 6-os Gran Turismo modellünkkel ezt az utat kívánja folytatni a bajor márka” – mondta el Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója a mádi bemutató alkalmával.

A BMW 6-os Gran Turismo árai (bruttó Ft):

BMW 630i: 18 700 000,-

BMW 640i: 20 550 000,-

BMW 640i xDrive: 21 400 000,-

BMW 630d: 20 200 000,-

BMW 630d xDrive: 21 050 000,-

BMW 640d xDrive: 22 300 000,-Ft

*Az adatokat az EU-ciklus tesztkörének mérései alapján számolták ki, az értékek a gumiabroncs-típusoktól is függnek.

Az egyes erőforrások maximális teljesítményére és csúcs forgatónyomatékára, illetve a különböző hajtáslánc-változatok átlagos üzemanyag-fogyasztására és kombinált károsanyag-kibocsátására vonatkozó adatok előzetes értékek.

További információ az új személygépkocsik hivatalos üzemanyag-fogyasztási, fajlagos szén-dioxid-kibocsátási, illetve elektromosáram-fogyasztási adatairól a „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen” (Tájékoztató az új személygépkocsik üzemanyag-fogyasztásáról, szén-dioxid-kibocsátásáról és elektromosáram-fogyasztásáról) (Guideline for fuel consumption, CO2 emissions and electric power consumption of new passenger cars), kiadványban található, amely minden értékesítési helyen, valamint a Deutsche Automobil Treuhand GmbH (DAT) társaságtól (D-73760 Ostfildern-Scharnhausen, Hellmuth Hirth Str. 1.) vagy a  http://www.dat.de/en/offers/publications/guideline-for-fuel-consumption.html  internetes oldalról szerezhető be: Leitfaden CO2 (Guideline CO2) (PDF – 2,7 MB)

Article Offline Attachments.

Article Media Material.

My.PressClub Bejelentkezés
 

BMW Group Streaming.

ON DEMAND WEBCAST.

Here you can see the webcast of the BMW Group Annual Accounts Press Conference and the BMW Group Analyst- and Investor Conference 2019.

open streaming site

Add your filter tags.

Sajtóközlemény
Sajtóanyag
Beszéd
Fact & Figures
Updates
Top-Topic
Submit filter
Clear all
 
Sun
Mon
Tue
Wed
Thu
Fri
Sat
 
Bejelentkezés